Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Gece benzin bitmesi veee yolda kalmak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Temmuz 2022
    Şehirler arası yol yaparken o zamanlar 1 litreye yakın benzin almıştım (30 km için) motorda performan eksoz olduğu için yakıt fazlaydı vee olan oldu malesef gecenin 11inde yolda kaldım daha 10 km yol vardı önümde ittirerekte götüremezdim taksici tanıdık bi abiyi arayıp rica ettim olduğum yere bidonla benzin getirdi o şekilde yola devam edebildim başınıza bu tarz yolda kalma olayı gelen varmı 😅


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2021
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    En korktugum sey diyebilirim aizanoi antik kentine gittim.19 mayis haftasi istanbuldan donuste kutahyaya giderken benzin tek cubuktu yolda shell veya opetten alirim diye almadim.Yagmurlu hava sagim solum bos tarla yol 60 km derken tek dis yanip sonmeye basladi.Kutqhya girisine kadar aklim cikti bitecek diye sukur kutahya girisinde petrol ofisine girdim fulledim hemen

  3. #3
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Motosikletle değil ama arabayla başıma geldi.

    Yıllar önce otomatik vites, lanet bir Peugeot 206 vardı bizde. Dünyanın en cenabet arabasıydı. Yakıt göstergesi çalışmıyordu, daha doğrusu fullesen bile ışık yanıyordu. Ben de bir gün yakıt aldım ama sonra epey bir süre kullanmadım. Eşim sağ olsun kullanmış. Bir gün Koşuyolundan Acıbadem Telekom'un oraya çıkarken yolda kaldım, arabayı boşa alıp geri geri aşağıya kaydırıp ilk sokağa girdim ve park ettim. Yaya olarak Koşuyolu Aytemiz'e gidip pet şişeye benzin koymalarını istedim ama koymadılar. Benzincide denk geldiğim bir kurye, plakasına mı ne yazdırdı da öyle benzin almıştım. Sonra arabanın yanına geldim bir baktım benzin deposunun kapağına pet şişe ile benzin koyamıyoruz, çubuk gibi birşey gerekiyor ki kapak açılsın. Aklıma huni almak geldi ama çevredeki dükkanlarda bulamadım. Yolda çöpleri karıştırıp atılmış bir silecek bulmuştum da silecekle benzin depo kapağını ileriye iterek açmış ve pet şişeden benzini depoya zar zor koyup ilk benzinciye kadar gidebilmiştim.
    espresso bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    24 Mart 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MSX-125 & X-Pulse 200 & 790 Adv
    Geçen hafta Şile'den dönerken yolda kaldım. Ömerli'de yeni açılan opetten alırım dedim, meğer daha açılmamış. Yolun sonunda küçük bir petrol vardı ordan alırım artık dedim o da kapanmış meğer. Ordan Kurtköy yoluna döndüm, motor teklemeye başladı hafiften. En son yokuşta kaldım 🤦Abi pazar akşamı Kurtköy tarafına Şile'den bir tane motorcu geçmez mi? Sağolsun Ümraniye'den gelen CRFli bir arkadaş gördü beni. Benzin getirdi bana, kendisine tekrar teşekkür ediyorum burdan.
    zihnigonen ve espresso bunu beğendiler.

  5. #5
    sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400
    4-5 sene evvel Denizli'den Kale yolundan Antalya'ya giderken macera olsun diye dağ yolundan gideyim dedim. Bende shell'e karşı bir güvensizlik olduğu için benzin almadım. Yolda'da benzinci bulamadım. Hanımla oğlan başladılar dağ başında kaldık diye söylenmeye. Dedim ben bir bakkal bulayım hallederim. Neyse 500 mt. ilerde varmış. Bir bidon benzin alıp döndüm. Bizimkiler nasıl ya! diye anlamsız gözlerle bakakaldılar. Dedim dağ köyü bakkalları genelde benzinde satar. Böyle bir macera idi.
    espresso bunu beğendi.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

  6. #6

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Şile'ye giderken tam rampa çıkıyordum benzinim bitti. Yoldan geçen kamyonete el ettim beni en yakın benzinciye kadar bırak diye, oda senin ki mobilet atalım kasaya Şile'de bırakırım dedi. Bende tekrar vasıta bulamam veya zor olur o sırada yol kenarında motosikleti de çalabilirler diye kabul ettim.

    Güç bela yükledik tam hareket ettik meğer 100 / 200 metre ilerde benzinci varmış ben rampadan dolayı görememişim.
    espresso, haluk23 ve tommygun bunu beğendiler.

  7. #7

    Üyelik
    07 Nisan 2013
    Şehir
    Kırklareli Babaeski
    Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    Öncelikle geçmiş olsun. bundan bir kaç sene evvel Rx3i İle İstanbula gitmiştim annem ile otobandan gelirken 1 çizgi benzinim vardı. Normalde 1 çizgi 40/50 km civarı gidiyor otobanda benzinliği geçtikten sonra benzine bakmak aklıma geldi 1 çizgi var geri dönmeyim devam edeyim dedim geri kalan park alanlarında benzinlikler kapalı çıktı. mecburen lüleburgaz dan çıkış yapıp şehir içine girdim benzin almak için 1 çay bardağı ya vardı ya yoktu depo da. ondan beridir asla 1 çizgi de benzin tutmuyorum :D
    espresso bunu beğendi.

  8. #8
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Ben arabada yaşadım.Hanımla daha yeni yeni çıkma öncesi arkadaş modu takılıyoruz.Benimde tanıdığım arkadaşınla gelmişti.Neyse biz kadıköyle takıldık gezdik dolaştık yedik içtik falan kızları eve bırakıcam.Arabada Kadıköy natülüs parkta.Aldık arabayı arka yoldan e5 e katılacağımız yola döndüm bilen bilir orası biraz rampadır.Araba tak dedi kaldı yolda.
    İndik baktık falan tabi bir şey göremedim.Dedim kızlar siz inin biraz itip vurduralım belki çalışır.
    Bizim kızlar giyinmişler şıkır şıkır.Manzara şu dingilin biri direksiyonda arkada iki tane kıza arabayı ittiriyor.Bahis reklamı mı desem amerikadaki araba yıkama reklamı gibimi desem öyle bir manzara.

    Kızlar itti falan çalışmadı tabii.Neyse bunlara dedim sizi şuradan minibüse bindireyim siz gidin ben bakarım başımın çaresine.Bilenler bilir natülüsün karşısında araba tamir dükkanları vardı.Gittim anlattım durumu iki genç çocuk yolladılar dükkana itecez.Neyse döndürdük arabayı rampa aşağı gibi çocuklar itti araba çalıştı dedim benzinde az şuradan biraz benzin alayım.Aldık benzini gittik dükkana arabada bişey yok.Meğer benzin rampada az olduğundan stop etmiş.Rampa aşağı çalıştı depoyu dolduruncada sıkıntı kalmadı.Oradaki gençlere biraz harçlık atıp çıkmıştım.

    Asıl rezillik ayrı kızlar yoldayken beni merak edip aradı ulan saf salağın tekiyiz kıza arabayı ittirdik diye moral bozuk bu kız bize selam vermez diye düşünüyorum.O kafa karışıklığı telefonda sordu ne yaptın diye salak gibi sıkıntı yok benzin bitmiş dedim.Aslında bir geleceğimiz olacaksada orada bitmişti normalde.Heralde dedi bu saf salak yalan bile söyleyemiyor diye acıdımı ne.17 yıldır bana katlanıyor.

    Ama mevzusu geçince hep söyler bu bana araba ittirtti diye unutmaz.
    haluk23, espresso ve Khaira bunu beğendiler.

  9. #9
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Önceden bir toyota yaris vardı. Bizde arabayı hep eşim kullanır, Bir gün akşam işten eve döndüm, çocuklar heyecanla yaşadıkları macerayı antıyorlar, araba bozuldu yolda kaldık çekici bizi benzinciye götürdü sonra orada araba çalıştı diye. Meğer benzin göstergesi bozulmuş farkında değiliz, o zamanlar da 50 liraya yarım depo benzin alınan zamanlar, hep 50 liralık alıyorduk, benzin bitmiş, kaskonun çekici hizmetinden çekici çağırmış hanım, çekici gelince bakmış abla benzin bitmiş bunda ben seni benzinciye götüreyim deyip çekiciye yüklemiş öyle benzinciye gitmişler, depoyu doldurunca çalışmış.
    Ertesi gün arabyı ustaya götürdüm, depoyu boş kullanırsan benzin şamandırasının elektronikleri zarar görebilir ısınmaktan, depoyu dolu tut bundan sonra deyip tamir etmişti. Sonrasında hep benzin ışığı yandığı gibi depoyu fulleyerek kullanma alışkanlığı edindik. Zaten nasıl olsa kullanacağız hep elli liralık almakla her seferinde depoyu fullemek aynı maliyetmiş.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:46 ----------

    Alıntı Mertcan39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle geçmiş olsun. bundan bir kaç sene evvel Rx3i İle İstanbula gitmiştim annem ile otobandan gelirken 1 çizgi benzinim vardı. Normalde 1 çizgi 40/50 km civarı gidiyor otobanda benzinliği geçtikten sonra benzine bakmak aklıma geldi 1 çizgi var geri dönmeyim devam edeyim dedim geri kalan park alanlarında benzinlikler kapalı çıktı. mecburen lüleburgaz dan çıkış yapıp şehir içine girdim benzin almak için 1 çay bardağı ya vardı ya yoktu depo da. ondan beridir asla 1 çizgi de benzin tutmuyorum :D
    Lüleburgaz'a birtakım resmi evrak işleri için motorla gitmiştim, ertesi gün öğlen gibi evden çıktım, baktım çeyrek depo benzin var, otobanda mola yerindeki benzinciden doldururum deyip yola devam ettim, otobana çıktım, mola yerine geldim baktım benzin istasyonunu yıkıp yeniden yapıyorlarmış, pompaların olması gereken yerde kepçeler çalışıyordu. Yola devam ettim, çorlu'yu geçtim hala benzinci yok, en sonunda ışık yanınca iyice korktum çerkezköy ayrımından çıktım hemen çerkezköye doğru ilk gördüğüm istasyona girdim depoyu doldurdum, xmax deposu 11 litre, 11 litre benzin almıştım fulleyince, demek tam bitmek üzereymiş.
    Bir daha hep depo çeyrek kalmış bile olsa ne olur ne olmaz diye fullerim. hatta uzun geziden eve dönünce devamında motor bir hafta falan kullanmayacaksam gidip depoyu fulleyip de evin önünde parkediyorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)