Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

2016 üstü Xmax 250 Abs mi yoksa Sıfır 2022 Pcx mi Düşünceleriniz

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    batuhanaslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    2022 Pcx 125
    Arkadaslar bu iki motosiklet arasinda kaldim. Benim dioyu sattım bu ikisinden birine geçmek istiyorum ama xmax hem guclu hem heybetli ama ikinci el guven olmayabiliyor. Digeri sifir pcx ama hiz yok 105 110 yapiyor ama kalitesi sorunsuz olmasi ve sifir olmasi beni cezbediyor. İkisi arasinda kaldim. İkisinin de fiyati ayni


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Bir fikir: PCX yerine aynı fiyata Nmax 125 veya 5-6.000₺ daha pahalıya Nmax 155 olmaz mı? (Gerçi stoklarda var mıdır hiçbir fikrim yok...)

    Yani ben olsam PCX ile Nmax arasında kalsam her seferinde Nmax'ı seçerdim herhalde...
    espresso bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    İhtiyaçlar belirleyici olmaz mı burada?
    Ben scooterlar büyüdükçe anlamsız buluyorum, PCX derim bu nedenle ama bu tamamen benim keyfi tercihim. Sürekli iki kişi binilme ihtimali varsa xmax daha mantıklı oluyor gibi.
    birbilent ve dundanbiri bunu beğendiler.

  4. #4

    Üyelik
    04 Eylül 2012
    Motosikleti
    2011 c8 Crypton & 2013 xmax250
    kullanım amacın sürekli şehiriçi arasıra uzunyolsa Pcx mantıklı karar

  5. #5
    xtrafrozen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2019
    Motosikleti
    CBR 1000RR (2018) & Nmax 155 (2022)
    Siz de soylemişsiniz.. ikisi de bambaşka motosikletler. Kullandıgım icin soyleyeyim, Nmax ve PCX size filtreleme icin buyuk avantaj saglar. Ben Mersin trafiğinde bile arabaların arkasına yapısıp kalmıs bircok Xmax goruyorum. Bu demek degildir ki Xmax suruculeri her daim araba gibi bekliyor Ama Nmax ve PCX avantajı gözardı edilemez.

    Nmax mi PCX mi konusuna gelirsek.. NMAX ! Neden mi ? Ön arka ABS / Sele altına kapalı kask sıgıyor.

    PCX de sele altına Shoei NXR sıgmamıstı. Bu bile sebep tercih etmemek icin.

    NMAX almamak icin bana göre tek sebep ; amartisörlerinin zayıf... diyecekken gülme geliyor .. Amortisör koymayı unutmuslar motora .. Yok gibi..

    Bahsettigim 2020 ve öncesi NMAX ler tabii, son kasayı kullanmadım.

    Dip not : Nmax ile öyle otobana vs cıkarım hayali kurmayın, olmaz PCX ile de olmaz..
    GoGi bunu beğendi.
    “I never saw a wild thing sorry for itself. A small bird will drop frozen dead from a bough without ever having felt sorry for itself.”.

  6. #6
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Konfor arıyorsan , az yaksın , kayışı fren balatası hava filtresi vs uygun olsun dersen kesinlikle pcx , biraz daha seri olsun ön arka disk ve abs olsun dersen Nmax , 250-300 km üstü uzun yolada giderim dersen Xmax
    GoGi bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    NXR da sığmıyorsa daha ne sığacak yahu :(
    Primavera'ya da Scorpion R1 sığmıyor, Arai biraz ittire kaktıra da olsa sığıyor (Quantum ST-PRO) Ama NXR ondan da küçük ve onun dahi sığmaması kötüymüş. Sanırım bana göre de tek başına almama sebebi olmaya yeterli bu.

  8. #8
    xtrafrozen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2019
    Motosikleti
    CBR 1000RR (2018) & Nmax 155 (2022)
    Ben alırken özellikle ikisine de bakmıstım.. Ne NXR sıgdı ne RX7V-Evo .

    PCX'in bisikletten bozma açıkta kalan, kaplamasız gidonu bile almamak icin sebep aslına bakarsan :p



    killingroad, espresso ve GoGi bunu beğendiler.
    “I never saw a wild thing sorry for itself. A small bird will drop frozen dead from a bough without ever having felt sorry for itself.”.

  9. #9
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    pcx gerçekten çok sessiz çok stabil çok konforlu
    ama herkes in de dediği gibi onun yerine n max 155 çok daha güzel bir seçenek olurdu arkadaşımda var otobanda 120 km /h ile yol alabiliyor ve bu arada 2.8 lt benzin yakıyor
    x max başka bi dünye 2020 üzeri çok güzel güçlü atak yakışıklı

  10. #10
    sandıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM Joymax
    Şu an kullandığım 36bin de pcx var.Geçen yıl Mart'ta sıfır alındı.Genel anlamda memnun değilim,özellikle ara hızlanma ve son hız e5 - otobanda sürüş güvenliğini tehlikeye sokuyor.Eğer uzun mesafelerde kullanıyorsanız 250cc birşey almanızı öneririm.(Pcx le Nmax arasında kalırsam ikisini de almam)

  11. #11
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Ben de pcx ile nmax arasında kalmıştım. evden işe gitmek için beylikdüzü levent arası tem otoyolu var rahat gideyim diye xmax aldım. tabi o zaman motordan çok anlamıyordum, 125cc ile otobanda kaçamazsın arabalardan demişlerdi, bir de xmax'ı sele altı bagajı dev gibiydi laptop çantası rahat sığıyordu, arka çanta bile almaya gerek kalmadı.
    xtrafrozen ve GoGi bunu beğendiler.

  12. #12

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Kıyaslaman yanlış en başta onu söyliyim maxi scooterla normal scooter kıyaslıyorsun .. ikisinin scooter olması kullanım alanlarının ve amaçlarının aynı olduğu anlamına gelmiyor ..

    Yiğende bu mayısda aldığı sıfır pcx var henüz daha motor almadığım için sık sık elimin altında Levent’ten Pendik- Levent Maltepe defalarca git gel yaptım ..

    Pcx kısa mesafe şehir içi git gel motoru çok hafif ufak minimal inanılmaz az yakıyor iki kişi Levent Pendik yapdık kaç kez 2.2 üstüne çıkmadı en son tapa gaz gitmemize rağmen tek oldun mu uslu sür 1.7 lerde geziyor motor … Hız motoru değil 125cc için son hızlarıda bir scooter için gayet yeterli

    Xmas zaten onlarca defa sürdüğüm motor benim diğer yiğen tam xmas ci adamın belki 8 belki 9 uncu. Xmasi oda güzel oturaklı keyifli motor yakıtı normal ..

    İkisi arasında ticaret yapacaksan kuryelik falan pcx yönel yok kişisel kullanımda xmas daha iyi gelir yakıt ise pcx yönel yok uzun yolda yaparım diyorsan xmas daha iyidir hafiflik manevra önemli ise pcx yönel yok benim için sele konforu kalıplı olması önemli diyorsan xmas al ..

    Demeye çalıştığım iki motor kendi segmentinin lideri kıyaslanmaz senin ne istediğin önemli

    Dip not : silverwing 600 sahibi olmuş biri olarak söyliyim scooter tam aksine büyüdükçe keyifli anlamlı hale geliyor orda anlamı bambaşka bir boyuta geçiyor … Yüksek hacim scooter sürenler boşuna hep yüksek hacim scooterlardan devam etmiyor bizim ülkemizde sadece o kültür gelişmedi yayılmadı …
    espresso bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    09 Ağustos 2020
    2013 pcxim vardı kodudn alakasızda. 115 te limitöre giriyordu. Ama çok rahat çok stabil çok sessiz makine. Şehir içi için ideal. Ama şehir dışı yapacaksan tercihin kesinlikle temiz bir xmax olsun. İstanbul küçükçekmeceden şarköye tam 3 saatte gittim pcx ile. Aşırı rüzgar aşılıyor. Motordan indiğimde sanki 10 kişi dalmış bana ama dövmemişler sadece tokatlamışlar gibiydim. Nmax 155 kullandım 2019 model. Bi takım oynamalarla en son 172 gördüm. Xmax 400 ve 250 ile benzinlikte tanışmıştım güzergahımız aynıydı. Onlar rüzgardan 120 yi geçemezken benim nmax yarıyordu. Ama stok nmax kullanacağını göz önüne alarak xmax derim. Ama kullanıcı profilinede bağlı. Agresif sürüyosan uzun yol yapacaksan xmax. Agresifsen sabırlıysan nmax 155. Şehir içi az yaksın konforlu olsun diyosan yeni kasa özellikle ön abs çünkü arkadaşta vardı sürdüm gerçekten rahat ama atik değil o sebeptense pcx 125 öneririm. Ha bu arada şuan zat 150 kullanıyorum maddi sebeplerden ötürü. Sym gts evo 250i den sonra kullandığım en rahat scooter olabilir. 172 gören nmaxi 2 ye böldükten sonra xmax 400 kiraladım forza 250 kiraladım xmax 250 kiraladım. Hiçbirisi benim özene bezene yaptığım nmaximin tadını vermedi orası ayrı. Ama şuan o kadar scooter kullanan birisi için bana mondial zat 150 de fazlasıyla yetiyor. Sen kendi sürüş profiline göre motosiklet seç dostum senin için en hayırlısı o. Ben şehir içinde çok agresif sürerim ama şehir dışına çıkıyosam 120 yi geçmem. Zata güvenip şehir dışına çıkmam. 100 binde japon mu 10 binde çin mi dersen 100 binde japonu seçerim. Sen temizinden bi 2015 2016 xmax momo bul yoluna devam et dost tavsiyesi.

  14. #14
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    04 Mart 2022
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Teknik bir problem sebebiyle Dio' yu satmadıysanız eğer, Dio' dan PCX ya da Nmax' e geçmek pek mantıklı sayılmaz. Aralarında uçurum kadar fark yok. Ama bir maxiscooter' a geçerseniz o zaman Dio' yu sattığınıza değecektir. Ayrıca PCX ve Nmax' in yaptıklarını zaten bir maxi scooter yapar. Üzerine de alacağınız konfor size kar kalmış olacak.
    espresso bunu beğendi.

  15. #15
    joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    Yol yapacakssnız x max tercih edin, ağırlıkta şehir içinde kullanacaksanız pcx daha pratik olur.
    yaşlıveacemi ve espresso bunu beğendiler.

  16. #16

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Pcx ile Beşiktaş’a indim Barbaros’tan aşağı sağ tarafa kaldırım hizasına çektim yer yoktu arkadaş nerdeyse 600 metre geride bana yer açmış bildiğin altımda bisiklet varmış gibi ayağımla geri geri ite ite götürdüm bilenler bilir çok kalabalıktır orası adım atamazsın gram ne yordu ne zorluk çıkardı bunlar şehir içinde büyük nimet ..

    Şimdi büyük bir motorum olsa altımda aşağıdan dön yukarı balmumcuya çık ordan tekrar dön o trafiği çek yıldızdan tekrar in git park et falan yapacaktım ..

    Xmas artçı ile Sakarya ya gittim oda gayet konforlu rahat idi hem artçı hem benim için şöyle diyim bendeki xmas orjinal sissy barı da vardı hiç bir yere tutunmadan sırtını yasladı yol boyu elinde telefon takıldı rahat rahat …
    pcx selesi uzun yolda biraz adamı yoruyor heleki artçıyı çok yoruyor pcx o işin motoru değil bence ..

    Her işin motoru ayrı .. pcx de kendi segmentinde lider xmas de .. pcx yakıtını alayı gelse yakamaz heleki uslu sürersen yakıtı koklamıyor bile .

  17. #17
    19051919 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2019
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    XMax 250
    Hepsini bir süre kullanmış biri olarak şunu söyleyeyim. Arkadaşların da belirttiği gibi XMAX ve PCX tamamen ayrı segmentler. Ben uzun gezileri sevdiğim için şuan XMAX kullanıyorum. PCX ve NMAX kıyaslaması yapabilirsiniz, eğer genellikle şehir içinde kullanacaksanız ve agresif kullanmayı sevmiyorsanız konforundan dolayı PCX tam uygun bir alet, NMAX ile arasında ciddi bir konfor farkı var. Kıvraklıkları aynı ama NMAX daha atak bir motor, gaz tepkisi PCX e göre daha hızlı, virajlarda daha güven verici. Konfora gelince Arnavut kaldırımlı yada bozuk asfaltta NMAX il en ufak titreşimi kıçınızda hissedersiniz.

    Şuan ekonomik gücüm olsa kesinlikle git gel işleri için PCX tercih ederdim, sadece konforundan dolayı. Teknolojik olarak NMAX daha gelişmiş bir alet ama sert.

  18. #18
    erensel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2019
    Şehir
    Artvin
    Motosikleti
    Hunk
    Daha çok şehirler arası yada sürekli artçılı kullanacaksınız Xmax daha mantıklı.
    Ancak tek kişi ve şehir içi kullanım ağırlıklı olacak ise PCX


    Şahsen maxiscooter tarzını deneyip çok sevememiş biri olarak tercihim PCX olurdu.

  19. #19

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Bu scooterların sürüşünü iyileştirmek için bir şey yapılabiliyor mu? Aklıma gelmişken buradan bir yürüyeyim dedim. Araştırmadım hiç biraz tembellik var,çok da mümkün gelmedi ama hiç anlamadığım bir tür olduğundan sorayım dedim. Ön kısımdaki "yokluk" mu diyeyim boşluk beni sürekli tedirgin ediyor.

  20. #20
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu scooterların sürüşünü iyileştirmek için bir şey yapılabiliyor mu? Aklıma gelmişken buradan bir yürüyeyim dedim. Araştırmadım hiç biraz tembellik var,çok da mümkün gelmedi ama hiç anlamadığım bir tür olduğundan sorayım dedim. Ön kısımdaki "yokluk" mu diyeyim boşluk beni sürekli tedirgin ediyor.
    - Iyilestirmek derken? Neye gore kime gore?
    - Yokluk/Bosluk?
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)