Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Benzin deposu benzin sızdırıyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    04 Temmuz 2022
    Merhabalar Honda spacy 2012 model motorumla bugün bir adrese gittim ve ayakligi açıp inip bekliyordum ve yerde bir kavanoz kapağı büyüklüğünde ıslaklık vardı bir gün öncesinde servisten çıkarmıştım motoru ve dedim ki yağ olabilir mi acaba elimi koyup damlamasini bekledim damlayan şeyin benzin olduğunu anladım direkt elimde kurudu sızıntıyı nasıl tespit edebilirim ve nasıl onarım yapabilirim internette İran yapıştırıcısı kullananları gördüm işe yarar mı sizce teşekkür ederim cevaplarınız için


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15" -- Rks Spontini 110 23"
    İlk önce kaçağın veya tahliyenin nedenini bulun sorun kaçak olmayıp tahliye olabilir, depoyu tamir etmektense temiz çıkma veya orijinal depo kullanmak daha iyi olacaktır

  3. #3
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Sorunun depodan olması ihtimali oldukça düşük. Muhtemelen karbüratör veya yakıt hattından, en kötü ihtimal şamandra contasından kaçırıyordur. İlk iş seleyi ve altındaki kova grenaj tabir edebileceğim kısmı komple sökün. Yakıt hattı ve motor olduğu gibi ortaya çıkacak. Çok dikkatlice bakarsanız orada yakıt sızıntısının izlerini, hatta şanslıysanız yakıtı sızarken de görebilirsiniz.

    Eğer sızıntı hortum birleşme noktalarından birindeyse hortumu biraz kesip hasarlı kısmı aldıktan sonra geri yerine takmanız yeterli olabilir. Bunu yaparsanız hortumun kesinlikle gergin kalmadığından emin olun, aksi halde hortumu değiştirmelisiniz.

    Eğer sorun karbüratörde ise yakıt sızıntısının olduğu kısma göre müdahale şekli değişecektir, bir iki resim ve detaylı anlatımla sorunu buradan yardımla çözebilirsiniz.

    Sorun şamandra contasındaysa genellikle onta doğru takılmadığı içindir, söküp doğru şekilde takmanız(eğer conta deforme olmadıysa) yeterli olacaktır.

    Eğer ki sorun yakıt deposundaysa, deponun sökülüp tamir edilmesi en doğrusu. Ama yarı yolda kalmamak için bir kuru inciri taşla iyice ezip macun halinde sızıntı olan yere iyice bastırarak yapıştırın. Benzinle reaksiyona giren incir kurusu(saçma gelecek, ama çok etkili bir depo tamiridir) kısa sürede tamamen sertleşecek ve sızıntıyı kesecektir. Tabi bu işlem sonrası sağlam bir depo tamiri yaptırmanızda yarar var.

  4. #4

    Üyelik
    04 Temmuz 2022
    Çok teşekkür ederim evin önüne park ettiğimde koltuğu komple söküp motora ulaştım ve benzin tankının çaprazında yaklaşık 4 cm büyüklüğünde ıslaklık tespit ettim motor sıcak olduğu ve akşam vakti olduğu için komple sökemedim scooterı motoru aldigimdan beridir çok fazla yakıt yakmasindan sikayetciydim subap ayarından dolayı yapar dediler bana 150 lira da dün ona verip yaptırdım şimdi bu benzin kaçağını görünce tedirgin oldum yangın çıkarır diye direkt evet geçip calistirmadim yarın detaylıca bakıp anlayacağım umarım sepet kaynak yerinden çatlak var gibi geliyor bana ama bakalım ne olacak :(


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler