Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motorum çekişten düştü ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Ekim 2020
    Şehir
    Yozgat
    Motosikleti
    Cbf150
    YZF R125 Arkadaşlar motorumun çekişinde problem yoktu sadece su eksiltiyordu arada bir 1 su bardağı su ekliyordum.Arıza başıma gelmeden önce motorcu bi abi subapların çok vuruyor ayar yaptır demişti.Ondan sonraki gün motoru kaldırırken 1.viteste motor stop etti bastım bir daha ve çalışmadı kontağı açıp kapattım çalıştı.Neyse şuanda sıcakken rolantide stop ediyor çalıştırdığımda beyaz duman atıyor ve çekişi büyük oranla düştü motor resmen gitmiyor torku yerinde gazı kapatıp açınca tepkisini veriyor ama gaza basmaya devam edince boğuluyor sanki contada bişey yok yağın rengi güzel bu arada 1000 km önce yağımı değiştim 1lt alıyor motor içinde 750 ml falan yağ kalmıştı ekledim üzerine motorum 70-80 e zor dayanıyor şuanda sorun subaplar mıdır (motorda çıkı çıkı ses var) yardımlarınız için teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15"
    Eğer beyaz duman atıyorsa emme odasına su giriyor olabilir, r125-mt125 ler tıkırtılı çalışır usta bunu bilmeyip subapları ayarladıysa çekişin düşüşü bundan olabilir. Su eksiltmesi kaçak yoksa contanızın yanık olma durumu yüksek. Stop etmesinin nedeni ise büyük ihtimal gevşek subaplardandır. İyi bir ustaya götürmeniz en iyi çözümdür.

  3. #3
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Bariz su eksiltiyor , beyaz duman atıyor , stop ediyor , çekiş yok... dostum motorun kendi kendine ikiye ayrılmasını mı bekliyorsun contayı değiştirmek için , radyatör kapağını aç marşa bas fokurdama varsa derhal silindir kapak contasını yenile , bu şekilde devam edersen silindir kapağı , sekmanlar hatta piston ve silindir onarılamayacak şekilde deforme olacaktır..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler