Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

ktm 125 rc parça sıkıntısı yaşatır mı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Ekim 2020
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    KTM 125RC
    merhabalar
    ktm 125rc alacağım
    gerekli durumda parça bulmakta zorlanır mıyım
    yoksa direkt sipariş üzerine fabrikasından geliyor mu


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    24 Aralık 2019
    Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    grenaj vs için pek sanmıyorum 125 200 250 390 diye alayı ülkemizde var.ama motorda bir sıkıntı çıksa blokta nası olur açıkcası adamı korkutur.200 cc olan bile pulsar motoru var en azından alternatif olabilir ama 125 için iyi araştırmak lazım.zaten tr de yzf125r bu segmentin tek satanı diye biliyorum.yada daha eski cbr125 alınabilir

  3. #3

    Üyelik
    01 Nisan 2020
    Motosikleti
    MT-09 SP
    Sarf malzemeleri hariç sıkıntı yaşarsın. Ülkemizde KTM’den uzak dur.

  4. #4
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir, Pornova
    Motosikleti
    Ülkedeki en yüksek km.li Kawasaki Er6F (2008)
    Ben Kawasaki'de sıkıntı yaşamıyorsam sen de Ktm'de sıkıntı yaşamazsın. Şöyle ki; yurt dışı alışveriş imkanın olmalı, imkanın yoksa problem. Gerçi başına kaza bela gelmediği sürece hemen hemen her malzemenin muadili var. Çoğu motorcu sanıyor ki motoru alır almaz karenaj değişecek, depo değişecek, gösterge paneli değişecek,..yok öyle birşey..

  5. #5
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    KTM yedek parça fiyatıyla seni çok üzer :D ktm si olan arkadaşım vardı amortisöre o zaman 2000 avro para istemişlerdi çıkma alıp taktı sonra hemen sattı motoru :D

  6. #6

    Üyelik
    24 Mart 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MSX-125 & X-Pulse 200 & 790 Adv
    Öncelikle şunu belirteyim KTM dayanıklılığıyla bilinmez. Avrupa markaları arasında en sıkıntılısı olabilir. O yüzden hazırlıklı ol.

    Parça bulunabilirliği de çok iyi değil. Şu sayfadan https://store.spormoto.com/ spormotonun stoğunu kontrol edebilirsin. Mesela istersen manet, grenaj gibi parçaların stok durumuna ve fiyatlarına bir bak. Parça kodu ile aratırsan bulman daha kolay olur.

    Parça kodlarını bulmak için https://sparepartsfinder.ktm.com/ adresini kullanabilirsin. Buraya da aşina olman gerekecek.

    Yurtışından parça istemek için spormotoyu arayabilirsin. İstek üzerine getiriyorlar. Dün aradım. Teslimat süresi bir, bir buçuk ay sürer dediler. Ben de öyle olmasını bekliyordum.

    Kendin almak istersen burdan alabilirsin https://ktm-versand.de/ Kargo ücreti yaklaşık 30 euro civarı tutuyor. PTT ile gelmesi biraz sıkıntı. Bir kaç ay önce bir sipariş verdim. Maalesef orada da stok sıkıntısı olduğu için bir iki hafta bütün parçaların stoğa girmesini bekledim. Maille iletişim kuruyorlar. Kargoya verildikten 2 hafta sonra elimde oldu.

    Şu aralar covid dolayısıyla bazı parçalarda acayip stok sıkıntısı var. Bu hafta serviste bir arkadaşa denk geldim. Belkide 9 ay önce RC390 için bir demir parça siparişi vermiş hala bekliyor. Benim motorun ekranı güya garantiden değişecekti, 1 yıl oldu. Ben artık hiç geleceğini zannetmiyorum. Ama ben ordayken hintli bir adam aradı. 2003 model bir motosiklet için bir parça sordu. O stokta vardı mesela. Biz de çok şaşırdık.

    Fiyatlara gelirsek. Benim anladığım kadarıyla KTM'nin büyük motorlarının parça fiyatları, honda yamaha'dan daha pahalı değil. Ancak küçük motorlara gelince japonlar biraz daha hesaplı davranıyor. KTM öyle değil. Küçük motorda da fiyatlar yüksek olabiliyor.

    Spormoto'nun sitesinde listelenmeyen ürünlerin fiyatını, ktm-versand.de üzerinden bakıp %10 ekleyebilirsin. Genelde o civarda bir fiyat veriyorlar. Bazı ürünler ktm-versand.de'de olmuyor o zaman şu sayfadan bakıyorum: https://www.ktmshopping.at Ancak burası sadece almanca. TR'ye gönderiyorlar mı onu bilmiyorum.

    Benim tavsiyem, maddi durumun iyiyse, motosikleti birincil ulaşım aracı değil de eğlencesine alıyorsan KTM olabilir. Aksi taktirde iyi düşün. Turuncu sürmek zevkli ama uğraştırıyor.

  7. #7
    -ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2012
    Şehir
    Ankara-Muğla-İzmir
    yedek parçada maddi anlamda sıkıntı yaşarsın. yani umarım olmaz ama herhangi bir düşmede falan parça fiyatları can yakacağı için "ya ben zaten cafe racer seviyorum abi" deyip motoru cafe racer'a çevirip öyle yürürsün ki daha bugün bir tane böyle bir arkadaş gördüm. güzelim aprilia rs125'i rezil etmiş.
    parasal anlamda cebin rahatsa iyidir yoksa can sıkar.

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Haziran 2020
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    duke 390
    Sikinti yasamassin.spormoto nokta com da hemen her parca var.12 taksitle alabiliyorsun...
    En pahali parcalar on arka amortisor ve konple sanziman...
    Onlara da butcen yetmezse istanbulda cikma satanlar var...

    Burdan tum malzemelerin fiyatina bakabilirsin.urun kodunu store nokta spormoto nokta com da taratirsan turkiye fiyati ve stok cikar...

    https://www.motorcyclespareparts.eu/en/ktm-parts/2016-rc-125-white-abs-europe-motorcycles


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)