Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Babamla motora başlıyoruz BMW G310 ve KTM Duke 125 alınır mı?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Mayıs 2021
    Babam 180 boyunda 100 kilo ve 42 yaşında. Motora başlamak istiyordu ama yıllardır annem izin vermiyordu. Ben 16 yaşındayım 175 boyum var ve 80 kiloyum. Kendim motor ehliyetimi alacağımı söyleyince babam ben de motorcu olayım o zaman dedi. Biraz baktıktan sonra en uygun türlerin naked ve enduro olduğunu okuduk bir yerden. Ben Honda CB 125 R'ı çok beğeniyordum ama KTM Duke 125'in daha iyi performans verdiğini ve daha konforlu olduğunu duyunca Duke 125e geri döndüm. Artçı selesinin konforu özellikle önemli. Babam eskiden beri BMW motorlara ve Harley'lere bayılır, Harley'in başlangıç için ona biraz ağır olacağını söyledim. Aklıma BMW'nin yaptığı düşük cc'li 310 serisi geldi ve bunu beğendi kendisi de. Temmuzda ehliyetimizi alacağız. Bahsettiğim motorlar üzerine düşüncelerinizi alabilir miyim? Başka motor öneriniz olursa da yazarsanız çok sevinirim. (İlk konumdu inşallah güzeldir)
    computeus bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2013
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    HHH
    İlk motorlarinizi ikinci el, tamiri kolay parçası bol motorlardan alın, sonra 250cc veya daha büyük CC motor alırsınız,

  3. #3
    EUOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    mt 25
    para no problem diyenlerdenseniz alın gitsin.

    ama bence birer comutter yada scooter alip 5, 10 bin km binip bu motorlara gecmeniz cok daha iyi olacaktır

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Haziran 2020
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    duke 390
    İkisi de harika tercih

  5. #5

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    motosiklet acemiyken aslında pek de illah 2. el alayım kafasına gerek yok bence.
    öylesine gerek var derdim taa ki araba alana kadar.
    arabada kesinlikle 2. el alınmalı. o kadar çok çizdim ki anlatamam. ki oysa başlangıca göre çok iyi sürüyorum trafik tecrübesi ve motosiklet sağ olsun ama bir şekil boyutunu kestirememek çizmeyle sonuçlanıyor.

    motoru defansif bir sürüş ile düşmeden dahi öğrenilebilir diye düşünüyorum.
    para durumunuzun da iyi olduğunu varsayarak babanızla beraber honda-1 ve honda-2 güvenli sürüş eğitimi almanız hem çok eğlenceli hem de çok faydalı olur her ikiniz adına da.
    ben şahsen çok korkardım anne, babamın sürecek olmasını düşününce. o yüzden eğitim kesinlikle aldırın.

    düşündüğünüz motorlara da gelince hepsi favorilerimden bmw gs310r bu bir süredir gözdem diyebilirim. ktm ve cb125r da gayet iyi motorlar.
    maalesef motor önerim yok alabiliyorsanız gayet iyiler bence.
    espresso bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    25 Eylül 2016
    Geçen sene Borusan ile konuştuğumda GS310 serisinin fiyatı çok yüksek kaldığı için artık ithal etmeyeceklerini, ancak 10 yıl boyunca parça desteği vereceklerini belirmişlerdi ki bu 10 yıllık süre yasal olarak zorunlu zaten. Kısa süre sonra G310'u Motorrad sayfasından kaldırdılar. İlanlara bakarsanız da en yeni GS310'un 2018 model olduğunu görürsünüz. Devamı olmayan motorlarda parça tedariki genelde sıkıntılı olur. Bulamazsınız demiyorum, mutlaka bulursunuz, en azından yurt dışından getirtirsiniz, ancak hem maliyetler yüksek, hem de tedarik süresi uzun olur. O yüzden başlangıç motoru olarak parça maliyeti daha uygun, en azından daha hızlı yapılacak bilecek motorları seçmeninizi tavsiye ederim. Ki, GS310 serisi 2020 yılında hafif bir makyaj gördü, LED farklar geldi, aküsüyle, yan ayaklığı ilgili problemler bu makyaj ile beraber giderildi. O motosiklet de Türkiye'ye hiçbir zaman gelmedi. İthalatçının verdiği bilgiye göre gelmeyecek de.

    Kısacası, G310 serisi riskli bir seçim olacaktır.

  7. #7

    Üyelik
    08 Mayıs 2021
    Eğitim almayı kesinlikle düşünüyoruz. Yamaha'nın eğitimini almayı düşünüyorduk. Hangisini almamızı önerirsiniz?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:11 ----------

    Babam bu motoru bir yıl 1.5 yıl kullanmayı düşünüyor. Sonrasında enduro, veya cruiser düşünüyor. Ben de iki yıl sonra Ducati Scrambler 400 almayı planlıyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:13 ----------

    Biraz düşününce acaba babam motora 3 tekerle mi başlasa diye düşünmeye başladım. Piaggio MP3, Metropolis 400 ve Tricity'den hangisini önerirsiniz?

  8. #8
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Alıntı Bekir Arda adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğitim almayı kesinlikle düşünüyoruz. Yamaha'nın eğitimini almayı düşünüyorduk. Hangisini almamızı önerirsiniz?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:11 ----------

    Babam bu motoru bir yıl 1.5 yıl kullanmayı düşünüyor. Sonrasında enduro, veya cruiser düşünüyor. Ben de iki yıl sonra Ducati Scrambler 400 almayı planlıyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:13 ----------

    Biraz düşününce acaba babam motora 3 tekerle mi başlasa diye düşünmeye başladım. Piaggio MP3, Metropolis 400 ve Tricity'den hangisini önerirsiniz?
    Motosiklet öğrenmeye arabayla başlamak gibi olur. Motosiklet kullanacaksa motosikletle başlasın bence öğrenmeye. Hatta SS kullanacaksa yzfr125 gibi ss dinamikleri, oturuşu olan bir motosikletle falan başlasın. Cruiser alacaksa 250'lik bir cruiserla başlasın gv250 gibi. Naked sürecekse cb250r ile başlasın.

    Baban artık yaşını almış, gereksiz risk almaz büyük ihtimal. Dominar400'le de başlasa eğitim aldıktan sonra kısa sürede alışacaktır.

    Bmw g310 ise kesinlikle BMW değil. Ben de başlangıç motoru olarak tercih edecektim araştırınca direkt hint motosikleti. Dominar400 her anlamda katlar kendisini. Bir de acemi insanlar alıyor, büyük ve ağır bir motosiklet düşürüp duruyorlar. Piyasada yatıp kalkmamış çok az vardı. Ben olsam hiç düşünmem bile. Düşük CC'de avrupalı markalar gereksiz oluyor.

    Senin için cb125r baban için de cb250r gayet iyi olur bence boylarınız 180 üstü değilse.

  9. #9
    cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2019
    Motosikleti
    Monster 696
    Arkadaşım BMW G310 almıştı. Açıkçası görüntü olarak güzel motor ama fiyatı çok pahalı. Eğer maddi olarak batmayacaksa alabilirsiniz. Yetkili servisi de BMW fiyatı çeker. Ancak anlıyorum ki insanlar belli bir yaştan sonra 3 değil 5 vereyim ama görüntüsü güzel olsun diyebilir. Tekrar ediyorum bunlar problem değilse gerçekten alın güzel motor. KTM vs CB125 için ise söyleyebileceğim, 125cc oldugu icin cok fazla performans karsılastırması yapmayın bence gereksiz. Sen CB istersin ama baban KTM alır, yine de aklın CB'de kalır illa ki. O yüzden hangisi içine yatıyorsa onu al derim.

  10. #10

    Üyelik
    08 Mayıs 2021
    CB125'in selesinin çok rahatsız olduğunu söylüyorlar. Görünüşü daha çok hoşuma gidiyor ama rahatsız olacağım bir motora da binmek istemiyorum.

  11. #11

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    G310R güzel motor ancak bir miktar titreşim de var (KTM'ler kadar). Performansı, yol tutuşu, frenleri çok iyi, ayrıca hem sürücü hem de artçı için gayet konforlu. BMW alırsan alacağın motor muhtemelen 2017 veya 2018 olacağından lastiklerin değişmesi gerekecektir. Benimki de bu şekilde ve lastikler soğukken kayıyor. 125 cc için ise aynı teknoloji olduktan sonra performans çok da fark etmez, beğendiğini al.

  12. #12
    Merdo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2015
    yerli üretim konfor seleler satılıyor. oldukça da ucuz. kullananlar da memnunlar sanırım. Airmax motosiklet seleleri aklıma gelen örnek. duke, mt, cb 125'ler arasında hangisi hoşuna gidiyorsa onu al tabi, aralarında bir fark olacağını sanmıyorum.

    bmw 310r sürdüm. ben kalitesiz olduğunu düşündüm. bmw g310s'in de farklı olacağını düşündürecek bir sebebim yok. babanız daha büyük motor ile başlayabilir bence. Yurtdışı kaynaklara bakarsanız Türkiye'deki gibi sadece CC üzerinden değerlendirme yapılmadığını görürsünüz. bu motorlar ile kaza olasılığı daha düşük cc olan r25'ten daha mı yüksek yani?
    Motorun karakteri, tork grafikleri bunla beraber babanızın yaşı ve tecrübesi ile bir de eğitim ile birlikte 600 - 700 cc arası enduro motosikletler ile başlangıç yapılır bence.

  13. #13

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Babanızınkine yakın bir yaştayım. Muhatabım kendisi olmalı aslında ama sana da hayati kritiklikle birkaç laf edeyim. Üyelik tarihim 2016. Aslında daha eski de uzun süre yazmayıp yeniden üye oldum. Ben buralarda yazmaya başladığımda sen daha 10-11 yaşındaydın. Senelerdir buralarda, yollarda ömür geçiriyorum, direksiyon ve gidon sallıyorum.

    Oku;

    Motosiklet kullanmaya başlamadan önce insanların en az 2 yıl araba kullanması gerekir. Yoksa arabanın sağ arka çaprazında ilerlerken, birden önünüze kırar sen de "vay şerefsiz ne kırıyon lan önüme" diye boş boş sinirlenirsin. Ama öncesinde araba kullanmışsan, "ya bu adamın kör noktasındayım. Şimdi beni görmez falan, iyisi mi ben ya gazlayayım ya frenleyeyim de buradan çıkayım" dersin. Niye? Çünkü araba kullanırken kör noktanda motorcuyu görmemiş ve üstüne kırmıştın istemeden. Andavalca sana sinirlenince de "ne işin var kardeşim kör noktamda" diye bilakis sen ona sinirlenmiştin.

    Bu ve benzeri hemen 8-10 örnek yazarım ama uzatıp hiç okumama ihtimalin olsun istemem.

    Ben Honda Güvenli Sürüş 2 ve Yamaha Riding Academy eğitimlerine gittim. Barkın'ı çok sefer fuarda-seminerde dinledim. Benzer eğitimcilerin ücretsiz eğitimlerine katıldım. 16 yaş + hiç araba kullanmamış olmak büyük hata. İki acemi baba-oğul şeklinde sürüşler yapmak isteyeceksiniz. Yolda ister istemez birbirinizi gaza getireceksiniz.

    Babanın araba kullandığını düşünüyorum. Gerekli eğitimleri alarak o başlasın. Sen 2 sene onunla artçı gez. Ehliyet ala sonra araba al. 2 sene araba kullan. Yaş 20 olur. Eh o zaman bir motor al. Kullan.

    Dediklerimi unutma. Yanlış yoldasın hocam. Etme.
    espresso ve drtayfun bunu beğendiler.

  14. #14
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    günde iki paket motor kullanıyorum, başlayınca bırakması zor oluyor, bazı tanıdıklarım bir şekilde bırakmayı başardılar, ama ne diyelim, atın ölümü arpadan olsun be

  15. #15

    Üyelik
    08 Mayıs 2021
    motorlarla aram zaten küçük yaştan beri iyi. Ben de Altın Elbiseli Adamın çok büyük hayranıydım. Bütün seminerlerini de youtubedan izlemişimdir. Motorsikleti alıp baba oğul birbirimizi gaza getirmeyecek kadar bilinçliyiz. Zaten motor sürmeyi dağ yollarında eski motorculardan olan dedemden öğrendim. Dedeme ve dayıma da uzun süre artçı oldum. Çok araştırmacı bir insanımdır. Motor kullanmak üzerine birkaç tane makale okudum ve bir sürü video izledim. İyi bir eğitmenden de eğitim aldıktan sonra iskenderun gibi trafiği çok kalabalık olmayan bir yerde sorun yaşayacağımı sanmıyorum. aynı zamanda istanbul ve iskenderunda da uzun süre motosiklet kullanmamış olsam da bisiklet sürdüm. bunun da yardımcı olacağını düşünüyorum

  16. #16
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    19 Şubat 2021
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CF Moto 250 NK-A
    Alıntı Bekir Arda adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Babam 180 boyunda 100 kilo ve 42 yaşında. Motora başlamak istiyordu ama yıllardır annem izin vermiyordu. Ben 16 yaşındayım 175 boyum var ve 80 kiloyum. Kendim motor ehliyetimi alacağımı söyleyince babam ben de motorcu olayım o zaman dedi. Biraz baktıktan sonra en uygun türlerin naked ve enduro olduğunu okuduk bir yerden. Ben Honda CB 125 R'ı çok beğeniyordum ama KTM Duke 125'in daha iyi performans verdiğini ve daha konforlu olduğunu duyunca Duke 125e geri döndüm. Artçı selesinin konforu özellikle önemli. Babam eskiden beri BMW motorlara ve Harley'lere bayılır, Harley'in başlangıç için ona biraz ağır olacağını söyledim. Aklıma BMW'nin yaptığı düşük cc'li 310 serisi geldi ve bunu beğendi kendisi de. Temmuzda ehliyetimizi alacağız. Bahsettiğim motorlar üzerine düşüncelerinizi alabilir miyim? Başka motor öneriniz olursa da yazarsanız çok sevinirim. (İlk konumdu inşallah güzeldir)
    sen kendine CF Moto 150 NK al.
    babana da Mondial Nevada alın.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)