Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Acemilik :)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    1996furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CF MOTO 250CLX
    Merhaba ,

    Öncelikle buraya 2019 yılında sorunlarla başlayan motosiklet maceramın ilk iki konusunu bırakıyorum

    http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/200406-ehliyet-dersinde-motosikletten-dusmek-ve-ekipmanin-onemi.html 04/11/2019
    http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/205574-bir-garip-ehliyet-kursuyla-ilgili-sorunlar-silsilesi-ve-sikayet.html 03/12/2020

    Baştan belirtmek istiyorum ; Acemiyim ve bu süreç devam ediyor

    Bazıları için motosiklete başlamak ilk dönemlerde gayet iyi geçebiliyor ben bu dönemi ardı arkası kesilmeyen sorunlarla yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum başımdan geçen bazı süreçlerden bahsedeceğim. Bu yazıyı yazma amacım forumda acemilik ile ilgili bir konu gördüm ve birden belki bazı arkadaşlarında benimle aynı sorunları yaşamaması adına ufak tavsiyelerde bulunacağım. Acemiyim ve bu süreç devam ediyor

    Burada ki herkes gibi motosiklete gönül vermiş biri olarak 2019 yılında ehliyetimi almak için bir kursa yazıldım , Daha önce motosikletin üstüne artçılık dışında binmediğimi söylememe rağmen başımda biri olmadan al bu gaz bu debriyaj dedi orada ki kursiyer arkadaşlar yere yapışmam çok vaktimi almadı yaklaşık 20 30 saniye kadar sürdü üstümde ekipman yoktu sol bileğimi incilttim bir süre sağlam ağrılar çektim ellerim soyuldu. motosikletten korkmaya tırsmaya başladım. özellikle düştüğüm motosikletten üstüne üstlük birde ehliyet kursundan düştüğüm için azar işittim bu süreçte iyice yıprandım daha çok korkmaya başladım ve tekrar bindim motorun üzerine bu sefer düşmedim arkadaşlar direkt duvara girdim daha çok korktum artık motosikletin üstüne binmeye tırsar bir hale gelmiştim. Ehliyet kursuyla yaşadığım sıkıntıları yukarıda ki linklerde bıraktım dileyen bakabilir. Nacizane tavsiyem size adam akıllı eğitim vermeyen kursun önünden bile geçmeyin. Hatta ehliyet kursuna gitmeden önce mutlaka Yamaha,Honda vb. kuruluşlardan özel güvenli sürüş eğitimi alın ki daha sonra benim gibi başınız ağrımasın ben sadece sıralamayı karıştırdım.

    2019 dan 2020 yılına kadar motosikletin üstüne binmedim 2019 Ağustos da yazıldığım kurstan 2021 Mayısta ehliyet alabildim Nasıl mı ?

    2019 2020 arasında geçen 1 yıllık süreçte 6 ay askerlik yaptım askerde düşünecek çok şey olduğu gibi motosikleti de bir türlü içimden atamadım dedim ki kendime bu iş böyle olmayacak kursun bana katabileceği bir şey yok ben önce ekipmanlarımı alacağım daha sonra özel bir eğitim alacağım sonra kendi motorumu alıp kendim öğreneceğim dedim bu mereti önce ekipmanlarımı aldım sonra motoru alıp otoparkta yatırdım daha sonra Yamaha riding academynin yolunu tuttum orada yine tırsmamdan kaynaklı Mete hocamı biraz sinirlendirsem de gün sonunda motor sürmeyi birazcıkta olsa öğrendim diyebilirim. Aslında Mete hocamında sinirlenmesi beni daha çok motive etmekti gün sonunda kendisi dile getirmişti. Herşey için Teşekkürler Hocam Daha sonra kendi motorumla sokak aralarında gezmeye başladım biraz daha sonra akan trafiğe çıkmaya başladım. İlk trafiğe çıktığımda tabiri caizse MAL gibi kaldım arkadaşlar ne yapacağımı bilemiyorum trafiği sezemiyorum panik yapıyorum stop ettiriyorum ama pes etmiyorum 6 ay kadar ehliyetsiz şekilde motosiklet sürdüm. 6 ay sonra ehliyet sınavına girdim ilk girişimde ehliyetimi aldım keşke sıralamayı karıştırmasaydım. ve ben bugün dahi sınav günü hiç motora binmeden sınava girecek aday gördüm bunu sadece ben yaşamadım herkes yaşıyor ne kadar acı bir durum.

    Arkadaşlar trafikte beni gören insanlar çevremde bir kaç kişide şunu duydum. Giydiğin ekipmana bakınca 600rr a 1000rr a biniyorsun sanır diyorlar ekipman fiyatım neredeyse motosiklet fiyatımla aynı 6 7 bin tl lik bajaj boxer a biniyorum acemiliğimi atlatmak için milletin ne dediği inanın umurumda değil trafikte cins cins bakan oluyor farkına varıyorum umurumda değil motorumu park ederken gidonu kilitleme zaten çalmazlar diyorlar umurumda değil. 2019 yılında kenarda tuttuğum parayla veya o zaman şu zamanki gibi kredi çekseydim biraz zorlasaydım bir R25 e belkide CBR 250 ye binebilirdim fakat üstümde yaklaşık 10 gün önce düştüğümde beni koruyacak bir ekipmanım olmuyacaktı. Ayağımda bot olmasa motorun altında kalan ayağım bileğimden kırılacaktı. Daha 15 gün önce plakasız bir r25 bana gövde gösterisi yapa yapa yanımdan silme geçti önümde makaslar attı kırmızı ışıkta durduğumuzda sanki benden daha üstünmüş gibi baktı ne kadar umurumda ? bunu yapan insanın kafasında hakkını yemeyim sadece 300 500 tl civarında bir kask vardı demem o ki gösteriş meraklısı olmayın Allah korusun bir kaza anında altınızda ki motosiklet sizi affetmeyecek o dakikadan sonra ne altınızda ki motorun ne de gösterişinizin bir önemi kalır. Sirkte aslana yem olan eğiticiler gibi olursunuz herkes sizi izler sizde ölümünüzü belki bir süre anılırsınız daha sonra o gösteriş yaptığınız insanlar günlük yaşamına devam eder hiç bir öneminiz kalmaz. Gösteriş meraklısı olmayın. Herzaman full ekipman binin motora ben bunu rahmetli BARKIN abiden öğrendim. ve bugün bir kez daha minnetarım bana kattıkları için. ALLAH RAHMET EYLESİN.

    Ehliyetinizi aldıktan sonra sorunlar bitmiyor arkadaşlar motorunuz artık bir evladınız var ve o evlada gözününüz gibi bakmanız lazım kozmetiğinden bahsetmiyorum hayatınızı riske atacak bakımlardan bahsediyorum ben motorumu aldım bindim ama 6 ay zinciri dışında birşey değiştirmedim motoru etkileyecek bahsetmiştim 10 gün önce düştüm diye işe giderken yağmurun yeni yağdığı zamanlar 40 km hızla kırmızı ışıkta duramadım bütün o duran arabaların önünde yaklaşık 10 metre kadar belki daha az lastiğimin kayışına tanıklık ettim sonu zeminde bitti. Ben bunun farkında mıydım evet kuru zeminde dahi arka tekerim yanlıyordu hep acaba ne zaman diyordum hep ve gerçekleşti. Sabah kalktığımda dahi tereddütte kalmıştım motorla gitsem mi gitmesem mi diye içime doğmuştu birazda konudan sapmayalım bana iki tecrübe kattı bir motoruna bakacaksın iki ıslak zeminde kuru zeminde ki gibi kendine güvenmiyeceksin kuru zeminde 40 km ile gidiyorsan ıslak zeminde 20 ile git ben bu ufak tecrübelerin hepsini yaşadım merak etme hepimiz belki de farklı şekillerde yaşacağız yaşamaya devam edeceğim fren balatalarımın bitik olduğunu biliyorum bedelini ödedim daha ağırını ödememek için yarın gidip değiştiriyorum. Lastiklerimin çatladığını 3 yıllık lastik olduğunu ben düştükten sonra öğrendim lastiğimin üstünde dişleri duruyor ama lastiğin lastikliği kalmamış ki önemsemedim artık önemsiyorum yarın lastiğimi değiştiriyorum.

    Bu ufak detayların bilincinde olmak bazı şeylerin önüne geçebilir. Bunların bilincinde olun ve lütfen ertelemeyin bunlar sadece benim yaşadıklarım bilmediğim bilmediğimiz daha çok şey var bunları tecrübe ederek öğreneceğiz asıl konu bunları yaşarken ne kadar bilinçli olduğumuz o ufak detayların ne kadar can yakıcı olabileceği yazımı buraya kadar okuyan olur mu bilemem ama daha ne kadar tecrübem olacak ve dönüp bu yazıyı bir anı olarak da okuyabileceğimi umut ediyorum.


    Son olarak hayallerinize giden yolda karşınıza çıkacak zorluklara karşı asla pes etmeyin. (YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR )



    İyi forumlar
    natijax, muam ve espresso bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    çok kötü başlamışsın çoğu kişi sürücü kursunda o kazaları yaşadıktan sonra o motora binmezdi tebrik ediyorum bu azminizi. acemiyken hepimiz aynıyız aslında sadece stres yapan korkan daha geç adapte oluyor. bu da bir gerçek. onu da atlatmışsınız zaten
    1996furkan bunu beğendi.

  3. #3
    1996furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CF MOTO 250CLX
    Teşekkür ederim, Bu sorunları herkes yaşıyor belki o motorun üstüne binmekten korkan benim gibi insanlar daha yolun başında olan benden kendilerinde bir şey bulurlar, 10 gün önce motordan düştüğümde bile bir an binmeyim dedim şu son 5 günde motora binemedim sabah motoruma binince farkettim çocuk gibi mutluydum
    espresso bunu beğendi.

  4. #4
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Çok güzel yazmışsınız.

    Acemilik hiç bitmesin. Artık acemi değilim dendiği anca kötü kaza yapılıyor.


    Motorla değil ekipmanla hava atmak gerek. Bu lafı sevdim. Genç arkadaşlar haliyle hava atma olayına da akılları kayıyor, en azından motorla değil ekipmanla hava atsınlar.
    1996furkan bunu beğendi.

  5. #5
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Motosıkletı surucu kursları bıle bazen aractan saymıyor. Bisikelt binen motorda sürer mantıgı var.

    ben bunları dusundugum ıcın bol bol sürüş videosu izlesim, teknik videoları izledim daha motora binmeden once. Gittiğimde en azından ne nerede aşinaydım, o nedenle pek sıkıntı yaşamadım. Sadece kontrayı beceremedım.

    Acemilik bitmesin, hep temkinli ol ancak motosıkletın sana uyarı verdıgı halde lastiği değiştirmeyerek aslında motorunu üzüyorsun.


    Aslında oldukca destekci bir yazı yazacaktım ancak mahalle arasında sürmeyi bırakıp ehliyetsiz trafiğe cıktığın için oldukca gıcık oldum.

    Evet motoru ehliyet sürmüyor fakat yeterliliğinin oldugunu gösteren belgeyi almadan sürüyorsan aslında o 2 tekerin üstünde su an bile oturmaman gerekiyor.

    Üzgünüm ancak ehliyet cok takıntılı oldugujm konulardan bırısıdır.
    1996furkan ve espresso bunu beğendiler.

  6. #6
    1996furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CF MOTO 250CLX
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosıkletı surucu kursları bıle bazen aractan saymıyor. Bisikelt binen motorda sürer mantıgı var.

    ben bunları dusundugum ıcın bol bol sürüş videosu izlesim, teknik videoları izledim daha motora binmeden once. Gittiğimde en azından ne nerede aşinaydım, o nedenle pek sıkıntı yaşamadım. Sadece kontrayı beceremedım.

    Acemilik bitmesin, hep temkinli ol ancak motosıkletın sana uyarı verdıgı halde lastiği değiştirmeyerek aslında motorunu üzüyorsun.


    Aslında oldukca destekci bir yazı yazacaktım ancak mahalle arasında sürmeyi bırakıp ehliyetsiz trafiğe cıktığın için oldukca gıcık oldum.

    Evet motoru ehliyet sürmüyor fakat yeterliliğinin oldugunu gösteren belgeyi almadan sürüyorsan aslında o 2 tekerin üstünde su an bile oturmaman gerekiyor.

    Üzgünüm ancak ehliyet cok takıntılı oldugujm konulardan bırısıdır.
    Haklısınız fakat çıkmamam gerekirdi fakat şuan aktif kullandığım kadar kullanmadım sadece cumartesi günleri yasakta işyerine gittim 6 km haftaiçi 2 3 günde bir marş basalım yatmasın diye 30 dakika 1 saat arası semtimin dışına çıkmadan kullandım umarım bu açıklamam beni afettirir lakin sizi forumda takip ediyorum bir çok desteklediğim görüşünüz var bana gıcık olmanızı kesinlikle istemem

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:26 ----------

    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel yazmışsınız.

    Acemilik hiç bitmesin. Artık acemi değilim dendiği anca kötü kaza yapılıyor.


    Motorla değil ekipmanla hava atmak gerek. Bu lafı sevdim. Genç arkadaşlar haliyle hava atma olayına da akılları kayıyor, en azından motorla değil ekipmanla hava atsınlar.
    Bugün bir kurye abimiz bir kaza yaptı bahçelievler dereyolunda 60 km hızla yüz üstü sürüklenmiş ıslak zeminde kafasında sway marka bir kask vardı ki çok şanslıydı kaskın kasklığı kalmamıştı bu yazıyı yazıp 24 saat geçmeden böyle bir olaya şahit olmak bir kez daha ekipmanın önemini anlamımı sağladı keşke dediğiniz gibi olsa abinin yanındayken karşı şeridimizde iki tane apaçi ns150 ve mondial zone 150 marka motorlarıyla yanlayıp bak bak diye hava atıyorlardı karşı şeritte ise az önce ölümden dönen bir kurye abimiz vardı gördükçe üzülüyorum ne yazik ki


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)