Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

AliExpress'den 10$ vs 30$ Motosiklet Eldiveni Almak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    23 Aralık 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dominar 250D
    AliExpress'den hiç ürün almayanları düşünerek nasıl seçim yapmalı nasıl sipariş vermeli uygulamalı anlattığım bir video. 2 farklı eldiven sipariş vererek bunları inceledim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Artçı için denilen hususa bir açıklık getirmek gerek.

    Arkamızda kimi taşıyoruz? Kim için ekipman alıyoruz?

    Ben mesela arkamda eşimi taşıyorum. Aldığım ürünlerde marka olarak farklılıklar olsa da, kalite standartları olarak aynılar. Sadece şuan kaskımız aynı değil ancak Suomy Halo kaskı eskidiğinde yine iyi kalitede (en azından benimki ile aynı özellik ve nitelikte) bir kask alacağım. Şimdi ben tutup eşime $10'lık kendime $30'lık baremde eldiven alsam (fark olarak) olur mu? Arkamda "arkadaşımı" taşımak için ekipman almak gibi bir saçmalık bana çok da mantıklı gelmiyor.

    Bu arada unutmadan o aldığınız eldivenlerin hiç bir koruyuculuğu olduğunu düşünmüyorum. 10 paralık olan zaten kendini videodan dahi belli ediyorda!, 30 paralık olanın da aynı şekilde hiç bir testten geçmediğine eminim.

    Basit hesap, bir derinin metrekaresi ne kadar bunu öğrenmek, sonra bir eldivene katmanlar haline toplandığında ne kadar deri kullanılacağını hesaplamak ile 30 dolara sağlıklı bir eldiven olmayacağı çok kolaylıkla hesaplanabilir...

  3. #3

    Üyelik
    23 Aralık 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dominar 250D
    Yorumunuz için teşekkürler. Artçı için söylediklerinizde haklısınız evet ben videoda kendimi baz alarak konuşmuşum ayda 1 2 defa arkadaşlarım bindiğinde onlara vermek için basit bir eldiven oluyor çantamda genelde ama tabi ki Allah korusun bir kaza durumunda onun elleri bizimkinden farklı değil bişi olma olasılığı yüksek...

    Koruyuculuk konusuna gelince, 20$ aldığım videodaki 10 paralık ürüne çok benzeyen bir eldivenle ufak bir kaza yaptım bir miktarda sürüklendim görevini yerine getirmişti eldivenler olmasaydı ellerim soyulacaktı muhtemelen tabi çok büyük bir kaza değildi... Ülkede ekipman pahalı diyip motora sadece kaskla binenleri görünce en azından hiç olmamasından 30$'lık bir ürün olması da bir şeydir düşüncesindeyim.

  4. #4
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    30 dolarlık olan Türkiyedeki 400 liraya kadar olan eldivenlerin neredeyse hepsinden daha iyi bir koruma sağlayacaktır. Durt gibi ucuza fiyat performans olan markaları saymıyorum, onları görüp deneme inceleme şansım olmadı. 300 liraya geçiçi kullanmak için bir eldiven sipariş ettim Türkiye içinden, sonra artçı kullanır iyi bir set yapana kadar ona da diye düşünerek. Üstündeki deriyle sandalye kaplasan 3.otururuşta erir. İş güvenliği ekipmanları üreten bir firmada üretim müdürü olan arkadaşa gösterdim, cık dedi deriye, İdare edermiş ama cık.

    Bir de AliExpress'te satılan afs18 eldivene bakıyorum, derinin kalınlığı ve verdiği his çoğu büyük markayla aynı. Hadi sliderler iş yapmasın ki yapar. Deri kendi kalınlığı ve doğası gereğiyle zaten sürtünmeye karşı dayanım sağlayacak. Dayanımı ce sertifikası değil derinin kendisi belirliyor malum. Dikişler de yanmaz naylon iplikle çift şekilde atıldıysa zaten piyasadaki büyük markalardan neredeyse bir farkı kalmıyor. Ama Orasını bilemiyoruz işte kumar orada. Sürüklenip patlamadığını söyleyen kişiler var. Aradaki bin tl kadar fiyat farkı da ortada, birebir aynı kaliteyi beklemek zaten aptallık olur. Hedef en fiyat performans, en yüksek koruma düşük bütçeye.

    Bütçe yoksa Türkiye'den ne derisi olduğu belli olmayan (tavuk falan olabilir) eldiven alacağınıza iyi bir eldiven alacak bütçeye erişene kadar aliexpress'ten de olsa kalın, sağlam bir deri eldiven almak çok daha mantıklı bence yorumlara bakarak. Hem bu eldiveni artçıya verince vicdan azabı da çekmezsiniz, gayet kaliteli bir eldiven bence afs18.

    Kaskı kesinlikle büyük markalardan birinden orijinal olarak tercih edin, mevzular, teknoloji, arge çok değişiyor.
    adalramazan bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler