Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İlk motor ve ekipmanlar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    10 Mayıs 2021
    Şehir
    Muğla
    Merhabalar,
    Aranıza yeni katıldım, ismim Fatih. Kendime sıfır 2020 ABS li MT-25 almayı düşünüyorum. Yanında ekipman olarak ne alacağımı henüz belirlemedim Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Güzel bir kask, eldiven ve koruması olan yazlık-mevsimlik yelek veya ceket almayı planlıyorum. Piyasasını bilmediğim için bütçe planlaması yapmadım. Önerilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. İlk motorum olacağını da belirteyim hayırlı bayramlar..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    karayel90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2013
    Şehir
    Burdur/Antalya
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Bi bütçe planlaması yapmalısın ona göre birşeyler önerelim çünkü 800 liraya mont var 3000 liralık mont var.500 liraya bot var 4000 liralık bot var

  3. #3
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Mont, eldiven ve kask'a ilave olarak bilekleri koruyan bir bot ve kaza esnasında sürtünmelere dayanıklı korumalı pantalon da kesin olması gereken ekipmanlardan. Normal kumaş sürtünmede anında erir altından deriniz sürtünmede erir, hem sürtünme hem sürtünmeden dolayı yanık çok fena olur. Bot ve pantalon ihmal ediliyor ama onlar da önemli. Bot da ayak bileklerindeki kemikler çok karmaşık, oraya bir şey olduğunda ortepedi cerrahlarına saatlerce süren ameliyat olarka iş çıkıyor, doktorlara iş çıkarmayın, koruyun ayak bileklerinizi.

  4. #4
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Ekipman için 10bin TL gider hocam kafadan eğer iyi bir set dizeceğim derseniz. Ve kesinlikle yurt dışından alın, site olarak Fcmoto ve Champion Helmets önerebilirim. Önceden açtığım başlıklara bakarsanız deneyimlerimi, süreci öğrenebilirsiniz. 3 bin lira üzeri alışverişlerde inanılmaz fark oluyor. 2bin tl altı alışverişler için türkiyeden almak mantıklı, o uğraşa değmiyor.
    Bir Mt25 kullanıcısı olarak sahip olduğum veya olmayı istediklerim şu şekilde olurdu.

    AGV K6, Shoei Gt Air2, Arai Qv-Pro :Hep naked devam edecekseniz, racinge geçmeyecekseniz son ikisi. İlerleyen zamanlarda üstüne yatılan bir motosiklet alacağım derseniz AGV K6 tavsiye ederim. 5bin TL burada gitti. Türkiyeden alacağım derseniz de scorpion exo 1400 carbon veya scorpion exo r1 carbon olabilir. Yurt dışından almasam 1400carbon alırdım muhtemelen. Çok hoşuma gitmişti.

    Mont: Alpinestars veya Dainese'in güzel bir kışlık montu 2 3 bin TL tutacaktır. Yazlık mont çok önemli değil ama kışın üşümemek için kaliteli bir mont kesinlikle önemli. Kışın az kullanacağım motosikleti diyorsanız 3 mevsim bir mont alıp yazın biraz terleyerek, kışın biraz üşüyerek kullanabilirsiniz.

    Yazlık mont: Durt, venom gibi markalardan bir file mont tercih edilebilir. 1000 TL tutmaz.

    Bir yazlık bir kışlık eldiven: 1000 lira da burası tutar ortalama.

    Tech90, riderdenim tarzı markalardan bir tane kevlar kot alsanız 1000 lira da burası tutar.

    Bot için de ortalama 1000 lira ayırsanız. 10-12 arası bir bütçe gerekir kaliteli bir ekipman seti dizeceğim dediğiniz zaman. Her şeyi revit, alpinestars, dainese kullanacağım ve kaliteli ürünler alacağım derseniz 15 20bin lira civarlarında tutacaktır.
    Eğer fazla geliyorsa Mt-25 yerine başka bir 250cc alın ve kaliteli ekipman dizin bence. Motosiklet bir gün yükselir, değişir de bir tane canımız var maalesef. En az 5 6 bin TL ayırın ekipman setine.

    Ben de Mt25 aldım ama ekipmana bütçem kalmadığı için 3 ay depoda yatırdım motosikleti. Kask, mont, eldiven aldıktan sonra çıkardım. Hala daha güzel bir botum ve pantolonum yok. İkisini de kışlık alacağım için bu sezon büyük ihtimal böyle geçecek. Bileği saran deri bir botla kullanıyorum ama. Motosiklet botlarından çok bir farkı yok hatta motosiklet botu sayılır aslında Harley.
    espresso bunu beğendi.

  5. #5
    kasırga genç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2021
    Şehir
    sarıçam/adana
    Motosikleti
    arora kasırga ar 50-50
    bütçen biraz önemli bu konuda
    ekipmana fazla para ayırmasan bile ucuzlarından al
    mesela
    200 tl kask
    400 tl mont
    100 tl eldiven
    200 tl bir pantolon
    bu fiyatlara dizdiğin set kalitesiz olsada hiç olmamasından kat kat iyidir.
    tabiki paran varsa kaliteli bir set dizmeni öneririm

  6. #6

    Üyelik
    18 Mart 2021
    Şehir
    İzmir
    Aynı süreçlerden çok yakın zamanda geçmiş biri olarka naçizane bir kaç tavsiyede bulunayım. Yaklaşık 10 senedir bu sene aldım alacam derken motor serüvenine 3 ay önce başladım. Aynı motora sahibim ve ekipmanları da nakeda göre dizdim. Alışveriş için yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi full teçhizat alacaksan kesinlikle yurtdışından almalısın. Alacağın ürünlere göre %30 40 arası tasarruf olabiliyor. Alacağın motor önemli çünkü kasktan monta hepsi motor tarzına göre değişebililiyor. Kask kesinlikle shoei gt air 2 tavsiye ediyorum. Çok konforlu bir kask, ses görüş açısı malzeme kalitesi üst düzey. Mont olarak Dainese Racing 3 , eldiven dainese carbon 3, motosiklet boyu dainese dyno pro d1 veya dyno d1. Pantolonda tech90 kevlar pantolonlardan bakabilirsin. Fc motodan alışveriş yapmanı tavsiye ederim. Buradaki 6.500 tllik kaskı 3.500 + %18 kdv ile alabilirsin. Özel gün indirimlerini takip et. Ayrıca ilk üyelikte %10 indirim veriyor. İndirimleri birleştirirsen mükemmel rakamlara TR fiyatıyla 15-20 bin TL lik ekipmanları 10-14 bin TL arasına halledebilirsin.

  7. #7

    Üyelik
    10 Mayıs 2021
    Şehir
    Muğla
    Bütçe olarak ekipmana 5 bin TL ayırmayı düşünüyorum, bot ve pantolon yaşadığım şehirden dolayı giymeyeceğim şeyler, almayı düşünmüyorum. Kafamda 3-5 bin TL arası bir fiyat var ekipman için fazlası beni zorlar. Bunlara göre yurtiçi mi yurt dışı mı ve marka model bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun kalırım. Dediklerinize de bakıyorum bakmaya devam edeceğim. Yol gösterirseniz sevinirim.

  8. #8
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Alıntı 25Fatih48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bütçe olarak ekipmana 5 bin TL ayırmayı düşünüyorum, bot ve pantolon yaşadığım şehirden dolayı giymeyeceğim şeyler, almayı düşünmüyorum. Kafamda 3-5 bin TL arası bir fiyat var ekipman için fazlası beni zorlar. Bunlara göre yurtiçi mi yurt dışı mı ve marka model bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun kalırım. Dediklerinize de bakıyorum bakmaya devam edeceğim. Yol gösterirseniz sevinirim.
    Bot ve pantalon giyemeyecekseniz en ufak bir kazada ayak bileğiniz ezilirse ne büyük sakatlık riski alacağınızı bilin derim. Bot kask kadar önemli sayılır. Normal yolunuzda 90-100 ile giderken önden bi rkamyondan düşen yaş ağaınıza çarpsa bile kırabilir, düzgün bit bot kaval kemiğini de korur bileği de korur. Motor sürmek öyle spor ayakkabı ile olacak iş değil.

    Pantalon da motosiklet için üretilmemişse ilk düşmede asfalta 40'la giderken bile düşüp sürüklenirken olulan sürtünme zımpara etkisi gösterir ve normal kevlar koruması olmayan bir pantalon kumaşı anında erir devamında deriniz erir çok zor iyileşen yaralanma olur.

    Bunları korkutma acaıyla söylüyor değilim diyecektim ama yok korkun, korkan uzun yaşar. En ucuzundan bile alsanız hiç olmamasından iyidir.
    KırmızıGrom ve gurcanozturk bunu beğendiler.

  9. #9
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Motosiklete 52.000TL civarinda para veriyorsunuz ama 1000TL'lik bottan mi vazgeciyorsunuz? Orta seviye ekipman icin ayirmaniz gereken miktar 5000TL-7000TL civari muhtemelen.

    Ben olsaydim, marka bagimsiz olarak en az;

    2000-3000 TL kask icin,
    1000-1500 TL mont icin,
    1000 TL bot icin
    1000 TL pantolon icin
    1000 TL eldiven icin ayirirdim.
    Anfibi ve espresso bunu beğendiler.

  10. #10

    Üyelik
    01 Nisan 2020
    Motosikleti
    MT-09 SP
    Önümüz sezon olduğu için ekipmanı mutlaka yazlık al. Günlük yaşantında giydiğin kıyafetler nasıl kışlık ve yazlık olarak ayrılıyorsa ekipman için de bu konunun hiçbir farkı yok. Kışlık ekipman yazın adamı kavurur ve lanet ettirir, yazlık ekipmanla ise kışın 1 km gidemezsin.

    Mont olarak uygun fiyatlı kendi kullandığım Revit eclipse önerebilirim. 1600-1800 civarı fiyatı var. Sıcak havada mont sanki üstümde yokmuş gibi püfür püfür oluyor. Tamamen fileli.

    Yurtdışı sitelerden eldiven Dainese carbon 3 long alacaktım ama dövizin uçmasıyla beraber TR yurtdışı fiyatı eşitlendi(₺2200). Onun yerine Revit Sand 4 önerebilirim. Carbon 3 long ile yarı yarıya daha ucuz. Sand 3 olanı var birde ama onu tavsiye etmiyorum alıp iade ettim. Daha iyi bir kask almak için motomax'da daha ucuz Held eldivenlerden tercih edilebilir.

    Tavsiye ettiğim Fiberglass dış kabuklu, HJC FG-17, Scorpion EXO 1400, Shark spartan var. Birde N11'de 3000 lira civarında teşhir ürünü Shoei NXR ve Qwest'ler var. Markalı polikarbonat kasklar da alınabilir ama yaz kış kullanılan tek ekipman kask olduğu için almışken bütçeyi zorlayıp fiberglass alabilirsen daha iyi olur.

  11. #11
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Montu ve isterseniz pantolonu Riderdenim' den
    Botu YDS' nin kendi sitesinden
    Eldiven, dizlik(pantolon almadıysanız mecbursunuz) VENOM' un ürünlerinden
    Kask AGV,KABUTO,BELL ürünlerinden bütçenize uygun olanından almanızı öneririm. Bu ürünlere bakın, değerlendirin, beğenin. Sonra seçtiğiniz ürünlerle ilgili isterseniz konu başlığı altına yazın, bir de ona göre yorumlar alın. Sadece marka değil model ve hatta model yılı dahi çok şeyi değiştirecektir. Yazdıklarım (kask hariç) fiyat performan ürünleridir, kalitelidir, fiyatından fazlasını hak eden ürünlerdir.
    espresso bunu beğendi.

  12. #12

    Üyelik
    11 Kasım 2020
    Bot konusunda YDS'nin ürünlerini tavsiye ederim. Hem yazlığı hem kışlığı var, 2 yıldır kullanıyorum. Gayet memnunum.

  13. #13
    Scrambler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2019
    Motosikleti
    Honda CB250R '20 / Brixton BX125X '18
    Bedenine uygun kaldıysa Motovento’dan diz ekipmanlarını derim.

  14. #14

    Üyelik
    23 Şubat 2021
    Bütçe azsa ilk ekipmanları 2.el almak daha iyi çünkü bilinç daha sonra oluşuyor ve ileride daha iyisini almak isteyeceksin zararın daha az olur


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)