Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet sürmeyi bırakmalı mıyım?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Ekrem_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Herkese merhaba, benim çocukluk hayalim olan ama ailem tarafından sürekli çok tehlikeli yapma etme demelerine rağmen, 30 yaşımdan sonra motosiklet ehliyeti aldım. İşimi değiştirip sırf motora binmek için kuryelik yaptım. Baya bir km tecrübesi edindikten sonra bugün ense traşımı alan audi marka aracın yanımdan jilet gibi geçmesinden sonra bir durup düşündüm. Eğer benim yerimde biraz acemi biri olsaydı şu an ailesi hüngür hüngür ağlıyordu. Belkide yarın kask kameramdan görüntüleri haberlere vereceklerdi. Trafik magandası motorcuyu biçti diye forumlarda konusu açılacak, “iyi bir kardeşimizdi” diyip geçecektiniz. Peki ne yapmalı, cidden içimde bu alete binmek için acayip bir tutku var ama eşim bile videoyu izledikten sonra “sen manyak mısın ölümden dönmüşsün” dedi. Bu ülkede motosiklete binmek intihar mı cidden! Çok dikkatli sürüyorum ve selektör atarak geldiğini gördüm arkamdan aracın ama ben görmeseydim?? O hızda yanımdan geçmesi bile dengemi bozdu ya birde dokunsaydı. Bilemiyorum ben motosiklet sürmek istiyorum ama sanırım bu tutku asfaltta son bulacak ve sebebi eğitimsizlik olacak, cahillik olacak ben öldükten sonra ne derseniz deyin.. çok arada kaldım. İşin komiği araç plakasını internete yazıncada araç sahibinin ilanını ve numarasınıda buldum. Sakin kafayla düşünmeye çalışıyorum. Gerçekten! Sakin kafayla düşünmeye çalışıyorum. Arasam ne anlatıcam? Ne anlayacak.. Bilemiyorum ama bugün uykum kaçtı. Bugünün son günüm olacağı sabah motoruma binmeden oturup onu seyrederken, bunu hiç düşünmemiştim bugün.Bu saatte gözüme uyku girmiyor ya bugün ölseydim?
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Siz kaldırımda sakin sakin yürürken aynı herifin veya emmi oğlusunun son sürat kaldırıma çıkmayacağının garantisi yok maalesef. O kadar da karamsar olmayın.
    Ekrem_06, espresso ve Thesinner83 bunu beğendiler.

  3. #3
    Ekrem_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Aynen öyle çok doğru dediğin, bu arada bir iki kaza atlatmışlığımda var. Çok şükür sadece bir tanesi ayak bileğimde hatıra olarak duruyor öyle ağır bir kazaya karışmadım ama yani böyle pisi pisine ölmekte ne bileyim ya bu aralar böyle bir triplere girdim. Her gün ölecekmişim gibi geliyor. Sona yaklaştım gibi hissediyorum. Belkide bu pandeminin yarattığı bir etkidir. Ama hanım iyi haşladı. Bir tekrardan kaskı masaya koyup düşündürdü yani o derece

  4. #4

    Üyelik
    15 Eylül 2019
    Şehir
    Erzurum
    Motosikleti
    Suzuki sv650s-2008 / Honda Cbr 250R 2012
    hayatta hiçbir şeyin garantisi yok hocam. Yarın veya şuan ölebilirsiniz bu hepimiz için geçerli. Tutkunuz olan şeyi, sevdiğiniz insaları vs kaybetmeyin sırt çevirmeyin ölümün nerden ne zaman geleceğini bilemeyiz. Motoru seviyorum diyorsunuz o zaman devam edin boşverin ölümü düşünmeyi değişmez bir gerçek o. Gelecekteki sizin problemi olsun siz keyfinize bakın :D
    Ekrem_06 bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    çok komik şekilde benim yaşadığım bir durum geldi aklıma.
    levent yolunda 100 ile giderken arkamdan 150 falan hızlarında çok hızlı şekilde dibimden bir araba geçti ve o esnada ben yolda bir çıkıntı görüp kendi şeridimde kontra yapıp 1 metre sağa geçmiştim.

    o kontrayı alakasız şekilde yapmamış olsaydım o araba bana çarpacaktı. kontra ile arabanın yanımdan geçmesi saliselik bir durum. öyle söyleyeyim. istesem böyle yapamam. hayatımdaki tüm şansımı kullandım orada
    adam makas atıp önüne geleni geçerken bana çarpacaktı. çok saçma gelebilir ama bunu sahiden yaşadım ve o gün tekrardan fark ettim ki fazla arkayı kontrol etmiyorum. aslında 10 saniyede bir kafadan arkama bakan biri olsam da 2-3 şerit aynı anda değiştirenler için yapabilecek pek bir şeyimiz yok.
    çok garip olaylar.
    şahsen ben sürmeye ve dikkatli sürmeye devam edecem. videoyu paylaşma şansınız varsa izleyelim bir
    Ekrem_06 bunu beğendi.

  6. #6
    Proust 1912 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2021
    Şehir
    Çorlu/Tekirdağ
    Motosikleti
    RS200
    Geçmiş olsun öncelikle. Motor sizin hayatınızda yüzde kaçlık bir yere ait? Eğer bırakırsanız mutlu olacak mısınız? Hayallerinizin ve umutlarınızın ne kadarlık bir kısmında motor var?
    Dünyaya bir kere geliyoruz ve sırf risk var diye yapmaktan memnun olduğunuz şeyi bırakmak bence insan doğasına pek uymaz. Evet risk fazla ama hayatta risk olmayan hiçbir şey yok ne yazık ki.
    Alternatif düşünce olarak; motor sürmek için yer ve zaman belirleyerek hareket edebilirsiniz
    Ekrem_06 bunu beğendi.

  7. #7
    Ekrem_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Videoyu bilgisayara aktarmadım ama yarın yüklerim. Ekran görüntüsü aldım şimdilik.
    https://ibb.co/yBzTpLG
    https://ibb.co/Fw6F1vj

    Olumlu dönüşleriniz için teşekkür ederim. Ailemde herkesin karşı çıkmasına rağmen mesleğimi bırakıp bu tutku uğruna kuryelik yaptım. Elbette kolay olmadı benim için bu kararı almam. Etrafımda şok dalgası yarattı. Sonra ilk motor ikinci motor derken 6 senemi her gün motosiklet üstünde geçirdim. Bırakmayı bırakın etrafımdaki insanları cesaretlendirip motosiklete teşvik ediyorum. Ama bugün bu denli yakın olması, (birde sabah motoru çalıştırıp bi sigara yakar izlerim ben onu) birde araç sahibini sonradan bulmam falan, hanımda üstüme çok geldi herhalde sığınacak tek yerim yine sizlerin yanı yoksa etrafımda şüphesiz herkes bırakmamı istiyor. Bende böyle olunca acaba hata mı ediyorum diyorum.
    natijax ve Kinky Kylie bunu beğendiler.

  8. #8

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    şunu net şekilde söyleyebilirim ki sana bir şey olmayacağının garantisini kimse veremez.
    diğer net şeye gelirsek burada sür diyen kişiler dahil herkes başına geri dönüşü olmayan bir şey geldiğinde "keşke" diyebilir.
    aea başına bunun geleceğini bilse hayatı boyunca o motora binmezdi. kimse demesin bana ben bu işi yapıyorum bunun üzerinde de ölebilirim, mutlu ölürüm laflarını. kimse bunu istemez.

    şuraya getiriyorum lafımı. evet ben de sürüyorum ve bırakmak şu an aklımın ucundan dahi geçemez.
    aea gibi saçma bir şekilde de kaza yapabiliriz veya birden arkamızdan senin de benim de başıma gelen şey gibi kaza yapabiliriz(aynısı oldu bana yanımdan böyle geçmişti.)
    hatta aynısını kuralz yaşamış ve kaza ile sonuçlanmış. (sakinliği hakkında gerçekten yorumsuzum )



    vallah her şeye dikkat ediyoruz ama hep bir yok artık dediğimiz durum başımıza geliyor.
    sonra düşünüyorum arabada da insanlar ölüyor. hatta 4. katın balkonundan bir şey düşüyor birinin kafasına yine ölüyor.
    neyse içinden bak yine çıkamadım. içinden çıkılabilecek bir şey değil dikkatli sürelim diyerek çıkamıyoruz her şey olabilir.
    ben devam ediyorum abi. herkesin kendi tercihi. sen hayatındaki risk ihtimalini düşürmek istiyorsun buyur. sonuçta düşecek o ihtimaller.
    yarından itibaren ciddi ofansif sürmeye başlıyorum. çok fazla sağ şeritten arabaların sağından geçiyorum mesela. o haliç çıkışında levente giden yoldan çok sağ şeritten arabaları geçiyorum. anlayan anladı. 2-3 dakika kaybedip şu aptallığı da yapmayacağıma burada notumu koyayım. gereksiz kaza sebebi. aha ben bir ihtimal azlattım. motora devam
    Kinky Kylie ve Ekrem_06 bunu beğendiler.

  9. #9
    Ekrem_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Kural Z’nin kazasını izlemiştim. O konuda da baya tartışma olmuştu. Yok şeridi ortalasaydın yok yandan gitseydin diye.. Bende Barkın’ın ölümünden sonra iyice paranoyak sürmeye başladım. Hatta bayada bi yavaşladım diyebilirim. Sonuçta onun dediği gibi iyi motorcu torununa motor sürmeyi başarmalı lafı hiç aklımdan gitmiyor. Yine aynı şekil etrafımdaki insanlara bu aletin zararsız olduğunu etrafın zararlı olduğunu söylüyorum ama söylerken işte hanım ince ayar yaptı bana �� hayatı bir daha sorgulattı. Yarın binmeden edemem, evet belki içimde yine ölüm korkusu olacak ama gazlama tutkusuda olacak. Şeytan diyorki egzozu komple sök yarın cezası neyse öde geç. Varsın yedi mahalle inlesin

  10. #10
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Evet, kaldırımda yürürken de ölebiliriz. Fakat ihtimal nedir. Evet, risk her zaman var, ama ne kadar?

    Açıkçası riskin yüksek olduğunu düşünüyorsam kullanmazdım. İstanbul gibi bir şehirde ulaşım maksatlı düzenli olarak kesinlikle kullanmazdım.
    xterkan bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı Ekrem_06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba, benim çocukluk hayalim olan ama ailem tarafından sürekli çok tehlikeli yapma etme demelerine rağmen, 30 yaşımdan sonra motosiklet ehliyeti aldım. İşimi değiştirip sırf motora binmek için kuryelik yaptım. Baya bir km tecrübesi edindikten sonra bugün ense traşımı alan audi marka aracın yanımdan jilet gibi geçmesinden sonra bir durup düşündüm. Eğer benim yerimde biraz acemi biri olsaydı şu an ailesi hüngür hüngür ağlıyordu. Belkide yarın kask kameramdan görüntüleri haberlere vereceklerdi. Trafik magandası motorcuyu biçti diye forumlarda konusu açılacak, “iyi bir kardeşimizdi” diyip geçecektiniz. Peki ne yapmalı, cidden içimde bu alete binmek için acayip bir tutku var ama eşim bile videoyu izledikten sonra “sen manyak mısın ölümden dönmüşsün” dedi. Bu ülkede motosiklete binmek intihar mı cidden! Çok dikkatli sürüyorum ve selektör atarak geldiğini gördüm arkamdan aracın ama ben görmeseydim?? O hızda yanımdan geçmesi bile dengemi bozdu ya birde dokunsaydı. Bilemiyorum ben motosiklet sürmek istiyorum ama sanırım bu tutku asfaltta son bulacak ve sebebi eğitimsizlik olacak, cahillik olacak ben öldükten sonra ne derseniz deyin.. çok arada kaldım. İşin komiği araç plakasını internete yazıncada araç sahibinin ilanını ve numarasınıda buldum. Sakin kafayla düşünmeye çalışıyorum. Gerçekten! Sakin kafayla düşünmeye çalışıyorum. Arasam ne anlatıcam? Ne anlayacak.. Bilemiyorum ama bugün uykum kaçtı. Bugünün son günüm olacağı sabah motoruma binmeden oturup onu seyrederken, bunu hiç düşünmemiştim bugün.Bu saatte gözüme uyku girmiyor ya bugün ölseydim?
    Nedense birden aklıma Salih ve abs'li xmax sı geldi.

  12. #12
    YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Evet bu ülke de motosiklet kullanmak ab ülkelerine göre çok daha riskli. Evin sokağına girerken biçilmiş biri olarak söyleyeyim halen tekrar alıp almama konusunda kararsızım. Çünkü ben artçı ile çok geziyorum o akşam artçı da olabilirdi ki bu düşünce beni çıldırtmaya yetiyor. Hastane de doğru düzgün ilgilenmemeler vs. Motosiklet kazası deyince bu ülkedeki sağlık personeli dahi uzak duruyor. Motosiklete biniyorsan direk it çakal gözüyle bakılıyor.

    Motosiklete trafikte maalesef yer verilmiyor. O yeri kendin alman gerekiyor. Orta şeritte hız sınırında gidersen geçireceğin tehlikeler sol şeritte hızlı giderken geçireceğin tehlikelerden daha fazla oluyor. Böyle aptal bir düzen içindeyiz.

    İşin ekonomik boyutları zaten ayrı olay.

  13. #13
    kasırga genç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2021
    Şehir
    sarıçam/adana
    Motosikleti
    arora kasırga ar 50-50
    bırakma bence ülkede hayvan çok fazla var ben bikersinde trafikte biraz daha önlere geçmek için kaldırıma çıktım 50-60 metre ilerde kaldırımdan tekrar inecektim tam gazı açtım birde ne göreyim ADAM ARABAYLA KALDIRIMDAN GELİYOR.

  14. #14
    PLatooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2020
    Şehir
    istanbuL
    Motosikleti
    Asya T-19 150- CBF 150 - TVS RTR 200 V4
    yaşadıklarınız sizi piskolojik olarak yoruyor elbette sizi sevdiklerinizden kimsenin koparmasına hakkı yok ama bu korkuylada yaşanmaz en azından 3 beş gün veya 10 gün ara verin motora binmeyi kendinizi toparlamış olursunuz

  15. #15
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    O videoyu eşinize izlettikten sonra ne zaman motora binseniz eşiniz huzursuz olacak, dakikalar ona saat gibi gelecek. Yazık günah, hazır siz de soğumuşken bırakın bence. Aylar yıllar sonra motosiklet aşkınız depreşirse imkanınız olduğu sürece farklı bir motor alırsınız.
    Ekrem_06 bunu beğendi.

  16. #16
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Konunun ilk mesajı dısında kalanları okumadım, konu sahibine ithafen yazıyorum.

    Motosıkleti bırakma gibi bir fikir aklınıza geldiyse bırakın, bırakabiliyor olsam bende bırakırdım ama zevk alıyorum.


    Motosıklet sürücülerinin en büyük hatası kucuk arac oldugu ıcın araç değilmiş gibi kuralları esnetmek ancak dıger araçlardan araç gibi görmesini beklemek.ü

    Aralardan gitmeyi, emniyet şeritidini, sinyalsiz şerit değişimlerini, ters yönlenleri yaparken karşı taraftan "bizi fark edin" demek sacma oluyor cunku biz kendımızı araç yerine koymuyoruz.

    Motosikleti otomobil mantıgı ile tüm kurallara uygun sürdüğünüzde ve defansif bir sürüş stratejisi geliştirdiğinizde risk %80 azalıyor. Ancak %20 için yapılabilecek birşek yok.

    En basitinden örneklemek gerekirse otobanda sağ şeritten giderken bağlantı yolundan son sürat cıkan bir aracın sizi önemsemeyip önünüze yanınıza fırlayacagını düşünüp yol vermesini değil, vermemeniz gerekirken yol vermeniz gerektiğini bilerek hareket etmelisiniz.
    Ekrem_06 bunu beğendi.

  17. #17
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    bir süre ara verip kendinizi dinleyin.
    bırakmak yahut devam etmek sizin elinizde..
    ama en azından, " bu benim kararımdı " demek en önemli nokta..

    zaman..

  18. #18

    Üyelik
    01 Nisan 2020
    Motosikleti
    MT-09 SP
    Evlendiğin an iki beden, tek yürek, tek beyin olursun. Sen bu işin tutkunusun diye eşinde travma yaratmaya hakkın yok. Kadıncağız hergün kafasında onlarca düşünceyle acaba bugün eve sağ salim gelecek mi diye kendini yiyip durmak zorunda değil ama 6 yıldır böyleymiş sanırım. Gerçekten kadına yazık günah. Hayır bakıyorum çoğu arkadaş iş bulamadığı için kuryelik yapıyor sende o da yok. Nasıl bir kafa yaşıyorsunuz anlamıyorum ki. Motosiklet işinde mevzu senin ölmen değil. Arkanda gözleri yaşlı hayatı boyunca acı çekecek insanlar bırakma hakkın yok.

  19. #19

    Üyelik
    05 Şubat 2021
    Aile hayati motosikletten onemlidir. Esiniz bu denli huzursuz oluyorsa sizde de acaba olusmusken birakin. Zamani gelince bir daha baslarsiniz.

  20. #20
    HaktanCbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Ducati Monster 696
    Bir tanıdığımın kardeşi durakta hiçbir şey yapmadan bir durakta beklerken bir tane alkollü bir adamın a8 ile 120 km hızla katledildi. Adam ceza bile almadı. Motoru bırakmak değilde ülkede bazı şeylerin değişmesi lazım. Araba sürerkende aynısı olur beklerkende ülkede kafasına balkon düşerek ölen adam var.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)