Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bugün karşılaştıgım kaza

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    23 Kasım 2020
    Şehir
    ist/bahcesehir
    Motosikleti
    cb250r
    Akşam saat 8 gibi Mahmutbey-Altınşehir yolu istikametinde
    ilerlerken sağ şeritte yan yatmış bir scooter ve yerde oturan adam gözüme ilişti.

    Durdum hemen, beyaz renkli paket kurye motoru. motor kaza yapmıs, sagında solunda kanlar, plastık aksam kırık içinde.
    Motorcu arkadaş elini utuyor ama nasıl anlatayım korkunc bir manzara var. Adamın kolu omzundan eline kadar derisi soyulmuş. Avuç içi yarılmış Allahım daha kimbilir kıyafetlerin altında ne hasar var.

    Hemen 112 yı aradım anbulans cagırdım, beklerken de arkadaşa sordum ne oldu diye. Emniyet şeridine yakın sağ şeritte giderken fort transıt tarzı bir minibüs bunu sıkıştırmış ve vurmuş. Adam düşmüş motosiklet haşat, adam heryeri kan içinde korkunç durumda.

    vuran adam kaçmış gitmiş. Telefonu düşmüş gitmiş kayıp. Ne zamandır boyle beklediğini sordum, hava yeni kararıyordu dedı. Yani bi yarım saattir adam yaralı yol kenarında bekliyor. İlk 5-10 dakika sağa sola el sallamış bir Allahın kulu durmamış. Adam en son mokayım boyle işe deyip oturmuş yere, kaderini bekliyor.

    Ambulans geldi, adam bir yandan ağlıyor motoru çalarlar diye, bir yandan çok kan kaybetmıs görevlilerle ikna etmeye çalışıyoruz ambulansa binsin diye. en son ikna oldu bindi gitti.

    Bugün insanlıgımdan utandım beyler bayanlar. Vurup kaçana ve görüp durmayanlara da inşallah iftara yetişmişlerdir diyorum. Söyelecek söz bulamıyorum.
    GLADiUSS, birbilent, Jeansque ve 13 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    GLADiUSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2017
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    16'' Bajaj Pulsar 200NS & 91'' MZ ETZ 251
    çok üzücü bir olay. benzerleri bizimde başımıza gelebilir. benim başıma gelmişti. ben şanslıydım yardıma gelen birçok kişi oldu ilgilendiler. saolsunlar. senin içinde çok sevindim kardeşim. insanlık yapıp ilgilenmişsin. etrafımızda yaşaması gerekmeyen birçok insan var.
    Mr.wind bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    12 Ekim 2020
    Çok üzücü. Yardım ettiğiniz için teşekkürler.
    Bugün Bostancı köprüsünün altında olasılıkla benzini bitmiş ve motorunu iterek götüren bir arkadaşa duramadığım için kendimi suçlu hissettim. Gerçi benzinciye sadece 50 metre mesafedeydi ama yine de durmak lazımdı.
    Mr.wind bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    01 Nisan 2020
    Motosikleti
    MT-09 SP
    İnsan demeye dilimin varmadığı yaratıklar eline telefonu alıp 112yi tuşlamaya bile aciz hale gelmişler. Yoldan geçen vatandaşın durupta yaralı arkadaşa pansuman yapacak hali yok zaten. İnsanlar nasıl bu kadar acımasız, umursamaz ve vurdumduymaz hale geldi aklım almıyor.
    Mr.wind bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    23 Kasım 2020
    Şehir
    ist/bahcesehir
    Motosikleti
    cb250r
    içim paramparça oldu gerçekten tarif edemem..

    minübüsün vurup kaçması, adamın kanlar içindeki hali, yardım ümidini kesip yere öylece oturup beklemesi, ambulansa binerken canının derdini bırakıp motorumu çalarlar diye ağlaması.. vay arkadaş ya bu nasıl iş aklım almıyor.

  6. #6

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    kötüymüş. ekipman çok önemli. yaz kış demeden o ceketi giyeceğim şahsen.
    kimsenin yardım etmemesi de garip olmuş benim kazamda yere düşmemle etrafıma 15 kişinin gelmesi 1 saniye sürmemişti. o sıralar gerçekten insanın ihtiyacı oluyor. büyük ihtimal kaza yaptığı yolda yaya sayısı azdır. arabada olunca insanın durası gelmiyor onu fark ettim ama yayalar genelde yardıma geliyor. (psikolojik açıdan sebebine girmicem)
    umarım en yakında en güzel şekilde atlatır da ekipmanın öneminin farkına varır en yakın zamanda.

    daha bugün ailecek 3 kişi binmişler. karı, koca ve çocuk. hiçbirinde kask dahi yok.
    ruh hastaları olduğunu düşünüyorum.
    hadi sen en basitinden kaskını dahi takmadın çocuğuna eşine de mi taktırmıyorsun?
    hızı da en az 60.

    şaka maka birkaç kez yola çıkarken çene açılır kaskın çenesini kapatmayı unuttum yüzüm felç geçirecekti. 40ı dahi geçemiyorum o kadar alışmışım kaska millet 100le gidiyor gözü nasıl görüyor ben anlayamıyorum adamlar mutasyon geçirmiş.

    şu bir gerçek motorcu motorcunun halinden anlar ama kaza yapmış bir motorcu böyle şeylerin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlar. kaza yaptıktan sonra ne kadar kırılgan böyle durumlarda ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu anladım böyle yardımlara. o yüzden böyle bir şey görürsem yaya veya araçta olayım her halükarda dururum. tek başınaysa veya 1-2 kişi varsa ne olur ne olmaz diye. birkaç kez denk geldim ama hep yanı doluydu ve büyük kaza değildi durmadım şahsen.
    Mr.wind bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    27 Mart 2021
    Gerçekten çok üzücü bir durum. Ben kamera takmayı sevmesem de sırf bu olaylar yüzünden takmamız şart olacak. Bir araç sizi sıkıştırdığında ne yapmamız gerektiğini de bu olaydan ders alarak öğrenmemiz gerekli.Ya gaz açıp uzayarak ya da yol verip yavaşlayarak bunun üstesinden gelinebilir. Bu olayın daha hafif durumu bisiklet sürerken başıma gelmişti. Sağda ortalama 30 km hızda ağır ağır ilerlerken bir taksinin beni görmemesi ve hızlanarak onu geçmem sonucunda sıkıştırarak arkadan dokunmuştu. O anda asfalta yapışmamak için korkudan zıplayıp taksinin camına yapışmıştım. Eklemim çatlayıp eklem sıvısı kana karışınca iltihaptan iki ay hastanede yatmıştım. O anda taksicinin tek düşündüğü camı ne kadara yaptıracağıydı. İçinize müneccim kaçmış gibi dikkatli sürün.
    Mr.wind ve espresso bunu beğendiler.

  8. #8
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Çarpmak tamam, her insan kaza yapabilir adı üstünde kaza bu. Olay bir köy yolunda yaşansa kurtulma şansın varken öleceksin sırf şerefsiz kaçtı, kimseye haber vermedi diye.

    Ama o kaçan şerefsizleri inşallah bir gün bir biçerdöver altına alıp kaçar da cenazesini gömerken vücut bütünlüğünü sağlamak için kalan boşlukları kıymayla tamamlarlar.
    Mr.wind bunu beğendi.

  9. #9
    serkani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2006
    Şehir
    Kastamonu -Trabzon
    Motosikleti
    Made in Japan!
    Mr.wind, öncelikle seni gönülden tebrik ederim... Umarım yaralanan arkadaşın durumu iyidir, tezinden şifa bulsun inşallah.

    Çarpıp kaçmak, görüp duyarsız kalmak...

    Çin'de gördüğümüz videoların benzer sahnelerini bizim ülkemizde görmek, "sözde" insanların duyarsızlıklarına şahit olmak gerçekten çok üzücü. Ve elbette toplumda bu tür "sözde" insanlarla beraber yaşıyor olmak ta çok üzücü...

    İnsanlık böyle çöpe atılmamalı...
    Honda Today 50 • Honda Beat 100 • Yamaha YBR 125 • Kawasaki ER5 • Yamaha Fazer FZ6 • V-Four Racing 800 ABS

  10. #10
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Alıntı Kerem34_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çarpmak tamam, her insan kaza yapabilir adı üstünde kaza bu. Olay bir köy yolunda yaşansa kurtulma şansın varken öleceksin sırf şerefsiz kaçtı, kimseye haber vermedi diye.

    Ama o kaçan şerefsizleri inşallah bir gün bir biçerdöver altına alıp kaçar da cenazesini gömerken vücut bütünlüğünü sağlamak için kalan boşlukları kıymayla tamamlarlar.
    Bir düzeltme yapayım. Halk arasında kullanılan "kaza" kelimesi kadar kötü bir kelime yok. Kaza diye bir şey yoktur, bu kaza dediklerimiz hep bakmamaktan, görmemekten, önemsememekten oluyor. Yeterince önemsense, önlemi alınsa olmayacak şeyler olduğunda kaza diyoruz. Yolda giderken bir arabanın çarpması kaza değildir, ihmaldir, önemsememektir. Kaza çok az şey için kullanılmalı, mesela araçta mekanik vb. bir sorun çıkar o yüzden yoldan çıkar o zaman o aracın en son bakımını yapan servis de sorgulanıp gerçekten son bakım yapıldığında sorun yok ama işte görülmesi mümkün olmayan bir parçada arıza falan çıkmışsa o zaman kaza diyebiliriz.

    Kaza konusunda çok mu katıyım yoksa insanlar mı çok dikkatsiz ve önemsemez bilemiyorum. Mesela evde bardağı masanın iyice kıyısına koyarsanız o bardak bir şekilde düşer kırılırsa ona kaza denmez, bardağı o şekilde kıyıya koyanın suçudur, daha ortada durmalıdır. Bu çok basit bir örnek oldu ama günlük hayatta karçımıza kaza diye çıkan şeylerin çok çok büyük çoğunluğu önemsememekten olan, olmaması rastlantı olan şeyler.

    Sizin mesajınıza cevap yazmış gibi oldum ama sitemim size değil yanlış anlamayın.

  11. #11

    Üyelik
    03 Haziran 2018
    Arkadaş için üzüldüm.

    Bu durum bir sonuç. Artık bir şeylerin farkına varmanın zamanı geldi diyeceğim ama yerde yatan diye üzüldüğüm kişilerin çoğu bence asıl suçlu. Para kazanma durumlarını anlıyorum ama sen kendine değer vermezsen sana kimse değer vermez. Paket yetiştireceğim diye kendi canını tehlikeye atmaları doğru değil. İnsanımız kendini canını bu kadar değersiz görmese kimse bu kadar rahat onlardan iş beklemez.

    ikinci olarak da istanbulda 2 yıllık motor sürücüsü olarak ki her gün işe gidip gelirim. Beni en çok korkutan ve kaza riski yaşadığım grup bu aptallar. Kimse kusura bakmasın ama aptallığa başka bir şey diyemiyorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)