Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

R25 için Düz Headers ve Salyangoz Headers farkı ? - FOTOĞRAFLI

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    HaktanCbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Ducati Monster 696
    Back pressure(geri basınç) denen bir mevzu var, egzoz sistemi içindeki gazların yarattığı basınç 2 zamanlı motorlarda egzoz deliğinin sürekli açık olmasından dolayı hava yakıt karışımı silindirde yukarı çıkarken egzoz deliğinden kaçmasını engellemek ve buna bağlı olarak performans artışı sağlamak için gerekli. 4 zamanlı motorlarda yanma kapalı alanda olduğundan gereksiz komple headers olmasa bile yanan yakıt konusunda çok bir fark olmaz ama valfler overheat olur , salyangoz headersin mevzusu da biraz geri basınç sağlayıp alt devir torkunu arttırmak. Düz headers üst devirlerde herhangi bir geri basınç olmadığından airflow(hava akışı) rahatlatacağı için günümüz formula 1, motogp, tt gibi yarışlarda kullanılır tam anlamıyla performans amaçlıdır. Ecudan yeterli ayar yapıldığında bir mufflere gerek kalmadan 4 zamanlı motorlarda sadece headers şeklinde kullanılabilir. Uzun lafın kısası salyangoz çekiş düz gidişte fark eder, ama yazılıma ve hava filtresine de müdahale gerekir bilginiz olsun.

    Ayrıca ülkedeki sıralı 3-4 silindir sesi fetişini de anlamıyorum, tok bir sıralı 2 v2 v4 veya crossplane i4 motorların sesleri 3 veya 4 silindirdeki cırtlak sesten bin kat iyi bana kalırsa, apaçilik yapılmazsa kimse küfürde yemez hemen önyargıyla yaklaşmayın kimseye. Şahinlerde 4 silindir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Alıntı KinqEmpires4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çift Silindir R25 için hoş ses çıkaran youtube videoları görüyorum. 4 silindir 600'lüklerle kıyaslamak zaten anlamsız. R25 için egzos arıyorum diye özellikle belirteyim.
    Buyurun sayın kral imparator. Konpile eksöz sistemi. Üstelik 100 TL


  3. #23

    Üyelik
    23 Temmuz 2016
    Beyler, foruma hoş geldiniz. Forumun ilk kuralı r25'ten bahsetmemek.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler