Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hasar kaydına bakarken dikkat edilmesi gereken gözden kaçan ufak bir detay

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    HaktanCbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Ducati Monster 696
    Selam arkadaşlar, benim hep dikkat ettiğim ancak bazı arkadaşlarımızın veya büyüklerimizin çok üzerinde durmadığı bir konuya kendi çapımda açıklık getirmek istiyorum. 2021 yılında ederi 150bin tl olan bir x marka spor motoru örnek olarak ele alalım, 2016 yılından kalma 20 bin tl lik bir hasar kaydı olsun. 5 sene önce yazılan hasar kaydı olsa bile 150bin tl lik motor zaten bi jant iki grenaj değişse 20 bin normal yani denerek çokta üzerinde durulmuyor sanki yedek parça ve dolar bu civardaymış o dönemde gibi algılanıp yerine göre hafif olarak düşünülüyor. 20bin tl nin 2016 yılındaki en tepe noktadan baksak bile euro(3.7tl) karşılığı neredeyse 5500 euro ediyor, 2021 yılı güncel değerlere göre göre 50 bin tl lik bir karşılığı var. Yani 2016 yılından kalma 20 bin tl lik hasar kaydını, en azından hasarın ciddiyetini böyle düşünerek ele almak yarar sağlayabilir. Ayrıca o dönemde 150 bin tl lik motor tahmini 50bin tl civarında satılıyor desek motorun neredeyse yarısı hasarlanmış gibi bile düşünebiliriz.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    12 Kasım 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    CRF 250
    Güzel tespit.

  3. #3
    Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2019
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    Çok mantıklı ve değerli bir tespit.4 Bin TL hasar kaydı olan bir motorla ilgileniyordum. Hiç aklıma hasar tarihini sormak gelmemişti. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

  4. #4
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Güzel tespit, aynen bende katılıyorum.

    Kendimden şöyle bir örnek vereyim, bundan yaklaşık 6-7 yıl kadar önce aile aracımızla bir kazaya karıştım. Daha doğrusu kaza durduk yerde beni buldu.
    Park halindeki aracıma tam yeni binmiş ve daha hareket bile edemeden bir araç gelip sol ön kapı-çamurluk hizasından bana çarptı. Adamın dediğine göre gaz pedalı takılı kalmış, velhasıl karşı taraf 100/100 kusurlu olduğundan arabamı tamir için yetkili servise verdim.

    Sol ön kapı ve sol ön çamurluk değişti, hepsi yaklaşık 1500tl tuttu, karşı tarafın sigortası ödedi. Eğer o kaza bugün gerçekleşmiş olsa işçiliğe 1500tlden fazla yazarlardı

    Sadece hasar miktarına odaklanmaktansa değişen parçalar neler, hasar neyden kaynaklanmış buna da bakmak lazım. Yüksek cc günümüz motosikletlerinde birkaç parça yan grenaj değiştirmek isteseniz 5-6 bin tl den başlar masraf. Bazı motorların bir farı 8-10bin tl veya üzeri...

    Hasar miktarından ziyade ben olsam değişen/onarılan parçalar ne ona daha çok dikkat ederdim.
    gurcanozturk bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)