Trafik Cezası Yardım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhabalar,

Dün iş - ev arası yolda, hal yolu ayrımında emniyet şeridinde giderken;

Bi tane beyaz taksi ben geçemeyeyim diye sağa kırdı emniyet şeridini kapattı.

Bende soluna geçtim, oda sola kırdı yine geçemedim.

Tabi arkamda eşim var ağzımı bozmak istemedim.

Genç bi çocuk aklı sıra kıllık yapıyor.

Neyse tekrar sağına geçtim, bu sefer sağa kırdı bende kornaya bastım.

O esnada arkamda polis varmış, motosiklet şeridine gir diye anons yaptı :pr:

Neyse polis anons yapınca taksi panikle bana yol verdi, bende emniyet şeridinden devam ettim.

Bu sabah E-Devlet üzerinden "Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama" işlemi yaptığımda gördüğüm manzara ;

46/2-g'den cezayı döşemişler; "Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri, yasaktır."

Bi tane O.Ç yüzünden 1228TL ceza. Neyse...

Ödeme yapabileceğim ekrana bakayım dedim;

Burada ceza filan gözükmüyor.

Şimdi dostlar süreç hakkında bilgisi olan var mı ?

Bu ceza ne zaman tebliğ edilir bana ?

İtiraz hakkım var mı ?

Daha önce başına gelmiş olan var mı ?

Yardımlarınızı rica ederim :)

Açıkçası itirazdan bir sonuç alacağınızı düşünmüyorum. kamera görüntünüzün de olmayacağını öngörerek şayet mümkünse erken ödeme ile ceza indiriminden faydalanmaya çalışmanız uygun olacaktır. Yine itiraz sürecini sonraki basamakta devam ettirebilirsiniz.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Geçmiş olsun. Bazen bela gelip sizi buluyor. Mevcut durumda itirazdan sonuç çıkmaz. Tebliğ edilmediği için beyanlı trafik ceza ödemesi yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Motosikleti
Mt25
İlk önce ceza tebliğ edilir. Ceza indirimli şekilde ödenir. Ardından adliyeye gidip durumu izah eden bir dilekçe ile itiraz edilir. Gerisi davaya bakacak hakimin değerlendirmesine kalır. Ancak itiraz etmekte fayda var. 70 km/s hız limitli yerde 78 km/s hızla geçen bir şahsın itirazına olumlu yanıt gelip ceza iade edildi. Önündeki şahsın yaptıklarını anlatan dilekçe bir dilekçe etkili olur sanırım.

Açılın uzman geldi.

gib.gov.tr

İnteraktif vergi dairesi

Mtv ve tpc ödeme

Beyan ile tpc ödeme

MA ile baslayan seri ve sıra numarasını gir.

Bilgiler otomatik gelecek.

Tebliğ tarihini bugünün tarihi olarak yaz.

Kredi kartı ile ödeme yap.

BU KADAR..

İtiraz etsen de bir sonuç çıkmaz. İndirimli olarak 921 tl öde geç

bir kaç gün sonra düşüyor hocam sisteme. Ara ara kontrol edebilirsin. Bende geçen sene yemiş olduğum 1002 lira cezayı erken ödemek istemiştim ama 4-5 gün sonra ödeme ekranında gözüktü öyle ödeyebildim. Mahkeme hakkında haberin olsun, %100 haklı olmama rağmen davaya gitti konu ve davayı kaybettim. dosya masrafı ve avukat ücretinin bir kısmı da bana kaldı. 750 tl erken ödeme + 750 tl de dosya + avukat ücret ilave olarak ödedim.
Dahada bir şeye itiraz etmiyorum :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
bir kaç gün sonra düşüyor hocam sisteme. Ara ara kontrol edebilirsin. Bende geçen sene yemiş olduğum 1002 lira cezayı erken ödemek istemiştim ama 4-5 gün sonra ödeme ekranında gözüktü öyle ödeyebildim. Mahkeme hakkında haberin olsun, %100 haklı olmama rağmen davaya gitti konu ve davayı kaybettim. dosya masrafı ve avukat ücretinin bir kısmı da bana kaldı. 750 tl erken ödeme + 750 tl de dosya + avukat ücret ilave olarak ödedim.
Dahada bir şeye itiraz etmiyorum :)

Anladım hocam haklısın itiraz çözüm olmayacak.

Şu soğuk havada yarım metrelik yerden geçmemi engelleyerek, ceza yememe sebep olan yavşağın yaptığı çok gücüme gidiyor :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:42 ----------

Açıkçası itirazdan bir sonuç alacağınızı düşünmüyorum. kamera görüntünüzün de olmayacağını öngörerek şayet mümkünse erken ödeme ile ceza indiriminden faydalanmaya çalışmanız uygun olacaktır. Yine itiraz sürecini sonraki basamakta devam ettirebilirsiniz.

Haklısınız sağolun.

Geçmiş olsun. Bazen bela gelip sizi buluyor. Mevcut durumda itirazdan sonuç çıkmaz. Tebliğ edilmediği için beyanlı trafik ceza ödemesi yapabilirsiniz.

Sağolasınız üstad, dediğiniz gibi beyanlı yapacağım.

İlk önce ceza tebliğ edilir. Ceza indirimli şekilde ödenir. Ardından adliyeye gidip durumu izah eden bir dilekçe ile itiraz edilir. Gerisi davaya bakacak hakimin değerlendirmesine kalır. Ancak itiraz etmekte fayda var. 70 km/s hız limitli yerde 78 km/s hızla geçen bir şahsın itirazına olumlu yanıt gelip ceza iade edildi. Önündeki şahsın yaptıklarını anlatan dilekçe bir dilekçe etkili olur sanırım.

İtiraz işi ile uğraşmak sıkıntı olacak anlaşılan.

Açılın uzman geldi.

gib.gov.tr

İnteraktif vergi dairesi

Mtv ve tpc ödeme

Beyan ile tpc ödeme

BU KADAR..

Tamam hocam sağolasın. 921 lira ödeyip mevzuyu kapatmak en iyisi :(

Motosikleti
Mt25
Bildiğim kadar itiraz da sadece dilekçe veriliyor. Herhangi bir ücreti yada avukatlık durum yok. Kabul görülüp para iade edilir ya da ret edilir. Arkadaşın avukatlık, dosya durumu nasıl olmuş fikrim yok. Her gün yüzlerce ceza itiraz dilekçeleri veriliyor.

Kocaeli İl Temsilcisi
Geçmiş olsun hocam, kötü bir durum olmuş sizin için. Aklıma direkt Plectrum geldi, aha dedim ahı tuttu sanırım adamın. :)

Ne yaparsanız yapın, cezanız iptal olmaz, en fazla öteki de ceza yer. Zira ikiniz de hatalı hareket etmişsiniz, o yakalanmamış, siz yakalanmışsınız.

Not: Beyaz taksi var mı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bildiğim kadar itiraz da sadece dilekçe veriliyor. Herhangi bir ücreti yada avukatlık durum yok. Kabul görülüp para iade edilir ya da ret edilir. Arkadaşın avukatlık, dosya durumu nasıl olmuş fikrim yok. Her gün yüzlerce ceza itiraz dilekçeleri veriliyor.

İtiraz etsem bile, makas atmadığımı sadece yol istediğimi nasıl kanıtlayacağım ki hocam ?

Geçmiş olsun hocam, kötü bir durum olmuş sizin için. Aklıma direkt Plectrum geldi, aha dedim ahı tuttu sanırım adamın. :)

Sağolun Ezio hocam kötü oldu valla :) O yol vermeyen plectrum bile olabilir :)

Ne yaparsanız yapın, cezanız iptal olmaz, en fazla öteki de ceza yer. Zira ikiniz de hatalı hareket etmişsiniz, o yakalanmamış, siz yakalanmışsınız.

Not: Beyaz taksi var mı?

Haklısınız

Beyaz taksi derken ticari değil hocam, hususi binek araç.

İçinde de tam bi serseri diyebileceğimiz tipten bi çocuk vardı.

Hani böyle kazaya sebebiyet verip, hiç bir şey olmamış gibi uzaklaşırlar ya tam o tiplerden.

Motosikleti
D400
hocam bu kadar aksiyona girebildiğinize göre sağ şerit müsaitmiş, keşke emniyet şeridinden gitmeseydiniz.

Durumunuzu tam bilmiyorum ancak akan ve saglıklı trafikte emniyet seridinden gidenleri bir motorcu olarak bende uyarıyorum.

Tabi bunun yanlıs oldugunu göstermek için arac ile sizi taciz etmek, sıkıştırmak vs. kimsenin görevi ve haddi değildir, umarım karşıdaki velette ceza yetmiştir.

Geçmiş olsun

Açılın uzman geldi.

gib.gov.tr

İnteraktif vergi dairesi

Mtv ve tpc ödeme

Beyan ile tpc ödeme

BU KADAR..

Hoka fırsati hiç kaçırmıyosun bakıyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
hocam bu kadar aksiyona girebildiğinize göre sağ şerit müsaitmiş, keşke emniyet şeridinden gitmeseydiniz.

Durumunuzu tam bilmiyorum ancak akan ve saglıklı trafikte emniyet seridinden gidenleri bir motorcu olarak bende uyarıyorum.

Tabi bunun yanlıs oldugunu göstermek için arac ile sizi taciz etmek, sıkıştırmak vs. kimsenin görevi ve haddi değildir, umarım karşıdaki velette ceza yetmiştir.

Geçmiş olsun

Sağolun hocam,

Yol bu; Bu tek şeritli yola, iki şerit yapmış arabalara ceza kesilmiyor.

Ki zaten bu yolda iki araba yan yanayken, emniyet şeritleri ihlal edilmiş oluyor yani zar zor ilerliyorum.

indirimlide ödesen, kendini bilmez ahlaksizin biri yuzunden hem sen hem de esin hayati tehlike atlatmissiniz, ustune 1000lira da ceza almissiniz.
sana tavsiye ilk firsatta kaska yada motora kamera taktirman. ödedigin ceza kadar ancak masraf edersin.
kamerayi gören araba suruculeri ya sana karismazlar yada birsey olursa kanitin olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
indirimlide ödesen, kendini bilmez ahlaksizin biri yuzunden hem sen hem de esin hayati tehlike atlatmissiniz, ustune 1000lira da ceza almissiniz.
sana tavsiye ilk firsatta kaska yada motora kamera taktirman. ödedigin ceza kadar ancak masraf edersin.
kamerayi gören araba suruculeri ya sana karismazlar yada birsey olursa kanitin olur.

Kamera konusunda haklısın hocam.

iyi kötü bi tane lazım.

Geçmiş olsun hocam. Az buz para değil. En iyi yapacağın seçenek 15 gün içinde ödemen. %25 indirim almış olursun hiç yoktan...

Yani senin yaptığını hepimiz yapıyor da olsak evet makas atmak aralara girmek emniyet şeridi kullanmak YASAL olarak yasak. O anda da kıl bi polise denk gelmişin maalesef. Belki önündeki öküze de yazdı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar