Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bir garip Ehliyet kursuyla ilgili sorunlar silsilesi ve şikayet

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    1996furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CF MOTO 250CLX
    Merhaba,

    Geçen senede bu konuyla alakalı bir post açmıştım. biraz uzun ama okuyup fikirlerinizi sunmanızı rica ediyorum.

    Geçen sene A2 Ehliyet almak için sürücü kursuna kayıt oldum yazılı sınavı geçtik direksiyon sınavı için ders almam gerekiyor. Kursa daha önce motosikletin üstüne artçılık haricinde hiç binmediğimi söyledim bununla ilgili dar olan okul bahçesinde değil daha geniş bi alanda çalışmak istediğimi belirttim onlar da olumlu karşılık verdiler ilk dersimi bana bildirmelerini bekledim o gün geldi çattı beni okul bahçesine çağırdılar gittim HOCA yok orda ki kursiyer arkadaşlar da bu gaz bu debriyaj hiç bi teknik bilgi olmadan bindim motorun başına düştüm hastaneye gittim bileğimde incilme vardı kırık cıkık bişey yoktu ardından ehliyet kursuna gittim beni arayıp iyimisin bişeyin var mı diye sormayan insan üstüne birde orada bana fırça atar gibi motorun masrafını üstüme yıkmaya çalıştı masraf farın çizilmesi arkadaşlar motor pert olmadı ben kabul etmedim böyle bişeyi daha önce onlara talep ettiğim şeyleri hatırlattım hoca olmadığını söyledim bunun üstüne boş araziye çıktım orada 2 saat güzel şekilde sürdüm bir sonraki derste kendi hatamdan kaynaklı düştüm fakat o gün yine hoca yoktu kursiyerler vardı sadece üstüne tekrar boş araziye çıktım duru kalkı öğrendim buraya kadar herşey tamam hatta geldiğimizde yanımda ki eski kursiyere kurs sahibi sordu nasıl vs. diye bi kaç defa daha sürsün halleder yapar bu arkadaş dedi bunun üstüne bana daha ders vermeden beni hafta sonu sınava sokmaya kalktılar bende itiraz ettim ya beni öldüreceksiniz ya ben birini öldüreceğim benim kaydımı silin masrafınızı da düşün paramı geri verin dedim o sırada da askerliğim gelmişti askerden sonra ben sana yardımcı olacağım dedi öyle kaldı askere gittim oradada baya kafaya taktım ve ben insanların malına bişey gelince ezilmekten laf yemekten gram haz alan bi insan değilim dedim ben gider kendi motorumu alırım kendi malımda düşer kalkarım kendi başıma öğrenirim başka bi kursta ehliyetimi alırım öylede oldu geçen hafta Yamaha riding academy e gidip mete hocadan eğitim aldım 3 hafta öncesin de de motosikletimi aldım hala acemiyim akşamları alır 2 3 tur atar motoru geri koyarım bugünde kursu iptal ettirmek için konuştuk 200 tl borcum vardı eğer iptal ettirmek istemezsem kursta bana 200 tl borcunu ver kaydını silelim diyorlar veya devam et ehliyetini burdan al. Benim için sorun olan şu ben kendi motorumda şuana kadar bir kere düşmedim yaklaşık 2 3 haftadır öyle yada böyle acemice kullanıyorum ben buranın motoruyla olur ya gelir başıma buna inanıyorum artık çünkü 2. bi kavgayı kaldıramam tatsızlık çıkar kurs bana bu şekilde yaklaşıyor arkadaşlar.


    1.Seçeneğim : Hastane kayıtlarımı alıp Milli eğitime şikayette bulunmak ne gibi sonuçlar doğurur ?

    2.Seçeneğim : Bu kursta ehliyeti almak ki çok istemiyorum

    Siz olsanız ne yapardınız ?

    Not: Bu olaylar her ne kadar beni biraz bezdirse de pes etmiyeceğim Ekipmanlarımı almam 3 yılımı aldı motorumu almam 9 aylık krediye maal oldu ben motorun üstünde olmaktan zevk alıyorum ama bu olaylar bir taraftanda yıpratıyor beni ne kadar pes etmek istemesem de.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Kursun adını yazmamışsın. Fakat, eğer yazdıklarında bir yanlışlık yoksa düzgün bir kurum değil. Ne yazık ki bu sektörde eğitim kurumu vasfını taşımayan kurumlar da iş yapabilmekteler. "Allah belalarını versin" demekle yetinip şikayet etmeyen kursiyerler bu kurumların hayatta kalmasını sağlamaktadırlar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde bu kurslardan sorumlu bir şube müdürü vardır. Özel Eğitim Kurumları şubesinde bu kurumlara bakan memurlar vardır. Doğrudan şube müdürü ile görüşerek veya ilgili bölümdeki memurlara dilekçe ile şikayetinizi yapabilirsiniz. Şikayetinizi evrak kayıtttan geçirip kayıt numarası alırsanız başvurunuzu sağlam bir şekilde takip edebilirsiniz.
    Kursiyere başında eğitici olmadan motosiklet teslim edebilen bir yere kurs adı fazla gelir. Bu dükkana gitmenizi önermem.
    1996furkan bunu beğendi.

  3. #3
    Seramik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    R1
    Hocam -Bence- kaydınızı sildirip başka bir kurstan ehliyetinizi almalısınız.

    Neden;

    Kurs size trafikte nasıl araç kullanılması gerektiğini öğretmeli (Normal şartlarda öğretir.)

    Bu sürüş dersini ekstra para vererek almanıza gerek yok. Güzel bir ehliyet kursunda bu eğitimi güzelce size vereceklerdir.

    Bu çok önemli çünkü trafikte kullanmak ile motor üzerinde durmak aynı şeyler değil.

    Belki başka kursa yazılarak maddi olarak biraz zarar edeceksiniz fakat karlı çıkacağınız kesin.

    Ve yeni trafiğe çıkan birisi olarak motorunuzun her yerine koruma demiri yaptırmanız iyi olacaktır. Böylece düşme korkusunda ki; malıma bir şey olur mu dan ziyade bana bir şey olur mu düşüncesi daha ağır basar. Bu da trafikte aklınızı daha az meşgul eder.

    Şimdiden hayırlı olsun.
    1996furkan bunu beğendi.

  4. #4
    1996furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CF MOTO 250CLX
    Fikirleriniz için teşekkür ederim dediğiniz gibi motorun düşmesi umurumda değil bende düşebilirim gerekli olan bütün tedbirleri aldığımı düşünüyorum bütün ekipmanlarım var dediğiniz gibi motora koruma demiri, zincir gaz kolu yağ vb. eksikliklerini aldım bile takılması lazım sadece ben kendi malıma inanın kurs kadar önem vermiyorum bana bişey olmasın fakat düştüğünüz motor bir başkasının olunca ister istemez gelip sizi ezebiliyor.




  5. #5
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Anladığım kadarıyla kendi motorunla öğrenme sürecini tamamlamayı düşünüyorsun. Pistteki istasyonlar, trafikte dikkat edilecek hususlar, sınavda seni takip edecek olan kurs aracı vs. öğrenmen gereken bir çok husus var. Bu nedenle düzgün bir kursa kayıt olup eğitim sürecini tamamlaman gerekiyor. Sınava gireceğin araçla çalışman faydalıdır. Sınavda başarısız olursan 200-300 TL gibi bir ücret daha ödersin. Kendi başına yapılabilecek bir eğitim olsaydı kurslar olmazdı.

  6. #6
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Tereddütsüz olarak 1. seçeneğinizi gerçekleştirin. Bu işi doğru yapanla yapmayan artık birbirlerinden ayrılsın.

    Kursun canını yakmak istiyorsanız izlemeniz gereken yolu kabaca yazıyorum.

    Kursun bağlı bulunduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü' ne gidin, girişte Özel Öğretim Kurumları' nı sorun, muhtemelen ikinci kata çıkacak ve kolaylıkla yerini bulacaksınız.

    Öncesinde şikayetinizi detaylıca belirten (kurs adı, il/ilçe, tarih, kayıt tarihi, eğitmensiz ve ekipmansız eğitime zorlanmanız(ancak ekipman konusuna dikkat edin, covid-19 nedeni ile salgından itibaren ekipmanı kendinizin getirmesi zorunluluğu var. Eğer ki öncesindeki dönemde ise bunu da özellikle belirtin), eğitmensiz eğitime zorlanmanız, eğitim almadan sınava girmeye zorlanmanız, eğitim almadığınız halde kayıt silmesi için sizden ısrarla ücretin tamamını istemeleri) bir dilekçe ile şikayetinizi önce sözlü olarak birim amirine anlatın, sonrasında dilekçenizi teslim edin (ıslak imzalı olması önemlidir).

    Ardından aynı dilekçe ile savcılığa da, tüketici haklarına da, CİMER' e de şikayette bulunabilirsiniz. Bunların her birisi için ayrı ayrı hakkınız var ve her birinde haklı bulunacaksınız. Ardından şikayetçi olduğunuz kurs da bunların her birinden ayrı ayrı ceza alacak.

    Bu cezalardan ilki kursun İlçe Milli Eğitim tarafından resmi ikazı ve en iyi ihtimalle para cezası(+10.000 TL idi ama rakkamı unuttum), en kötü ihtimalle ise kursun süresiz kapatılmasına giden bir cezanın yolunu açmış olursunuz.

    Mahkeme sonrası tazminat talebinde de bulunabilirsiniz. Özellikle vakti zamanında hastanede rapor tutuldu ise, raporda da olayla ilgili kısa da olsa bir açıklama varsa tadından yenmez.

    Madem ki eğitimsiz eğitmensiz ders verip insanları sınava sokup trafiğe çıkartıyorlar (ehliyet sınavının trafiğe açık alan kısmından bahsediyorum, bu dahi çok riskli hatırlatırım), hatta bir şekilde sınavdan geçip ehliyetini alıp sonra da trafikte insanların canını yakıyorlar, bunu fazlasıyla hak ediyorlar merak etmeyin. Yerinizde olsam elimden geleni ardıma koymam.

  7. #7
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    CİMER e sikayet et sonrasında tüketici mahkemesine.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)