Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motorumda Arka Sarsılıyor.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Haziran 2020
    Arkadaşlar motosikletimde asfaltta giderken bir şey yok. Ancak şehir içine döşeme yollara taş yollara girdiğimde arka sarsılıyor savruluyor biraz. Yani acaba yollardanmı oluyor dedim fakat eski motosikletimde böyle bir sorun yoktu. Arkadaşlarımla denedik ben onların motosikletine, onlar ise benim motosikletime bindi aynı sonuca vardık benim motorumda bir savrulma, sarsıntı söz konusu. Arka lastiğimi incelediğimde hafiften yanaklarda şişme kabarma tarzı bir farklılık gördüm. Bundan dolayımıdır ? Ya da rulmanlardamı bir sıkıntı vardır ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    24 Aralık 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Peugeot 103
    eğer motor ağırsa arka lastik yoldaki oyuklara kayar o normal, fakat yüksek hızda veya temiz ve düz asfaltta da yapıyorsa arka maşa burçlarını, teker rulmanlarını ve teker milini kontrol etmek gerekebilir. ilk olarak arka tekerin gevşek olmadığından emin olmanızı tavsiye ederim.

  3. #3
    karayel90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2013
    Şehir
    Burdur/Antalya
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Arka amortisörün takozlarını yani bağlantı yapılan alt ve üst taraflardaki takozlarınız aşırı şekilde ezilme yaptıysa boşluk oluşturur takozlarıda bi kontrol ettirip boşluk varsa değiştirmekte fayda var sallama bundanda olabilir.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)