Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Acemiye yardım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    19 Ekim 2020
    Şehir
    diyarbakır
    Motosikleti
    kuba rx9
    Herkese iyi günler uzun zamandır motosiklet hasretine kısıtlı imkanlar nedeniyle kavusamistim geçen ay bir Küba rx9 aldım motosikleti akşam gördüm heyecanla tam kontrol edemedim motosikleti şükür motor kısmında sıkıntı yok ama şu sikintilarim var on sinyallerin üstündeki turuncu kapaklar yok sol arka sinyal çalışmıyor korno desen bastigimda ziiit diye ses geliyor büyük ihtimal oda bozuk depoda göçük var üstü stiker ile kapatılmışti kaldırınca gördüm birde bende ki bir sıkıntı var her ne kadar 50 likte olsa motosiklete binmeye çekiniyorum ama binip 10-15 metre gidince o çekinme kayboluyor sizlere sorularım bunlar
    1. Bu çekince yada korkma ne ise normal midir
    2. Diyarbakirliyim , Diyarbakır'da olan varsa uygun yapacak bir yer bilen varmı
    Şimdiden teşekkürler


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Barbarouses - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Eylül 2020
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    CFMoto 150NK 2019 > Yamaha MT-25 2016
    Geçmiş olsun, sinyal, korna bunlar elbette bir miktar para tutar ancak cebinizi çok yormaz. Kuba'nın internet sitesinden adresinize en yakın yetkili servisin iletişim bilgilerini bulabilirsiniz. Depodaki göçük konusunda bir şey söyleyemeyeceğim.

    Bu arada 50cc'lik motosiklet de olsa kaskınızı takmayı ihmal etmeyin. Motosikletten bir tane daha alırsınız ancak size bir şey olursa sizden bir tane daha yok.

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    26 Ağustos 2016
    Mirkut, hoş gelmişsen.

    Olur öyle ufak tefek sorunlar, yakın olsan yardımcı olmak isterdim ama o bölge de tanıdığım yok.

    Bu yüzden ben yardımcı olabileceğim kısma geçeyim direk;

    Öncelikle tedirgin olmak doğal. Aynı zamanda bu tedirginlik senin bilinçli bir insan olduğuna delalet ediyor. Bu yüzden seni aramız da bu gün başlangıç modeli ile görsekte yarın tutkunu azminle birleştirip, daha iyi modellere bineceğine eminim.

    Ben ki, M.Ö motosiklet kullanmaya başladım. Kış sezonunda ara verirsem veya bir süre binmezsem o ilk sürüş üstüne binene kadar beni de tedirgin ediyor. Bu çok doğal bir reaksiyon. Kesinlikle olumsuz düşünme, zamanla kendiliğinden kaybolacaktır.

    Forumda bir çok yöreden arkadaşımız mevcut. Diyarbakır bölgesinde olanlar, servis/onarım konusunda sana yardımcı olacaktır.

    Güzel günlerde sağlıkla kullan, motosikletin hayırlı olsun.

  4. #4

    Üyelik
    19 Ekim 2020
    Şehir
    diyarbakır
    Motosikleti
    kuba rx9
    Yorumlarınız için teşekkürler normalde istediğim motosiklet turu cruier ama imkanlar iste eldeki ile yetinmek gerek bazen dediğiniz gibi en iyisi yetkili servis inşallah fazla sevmezler

  5. #5

    Üyelik
    24 Haziran 2020
    -Sinyaller ve korna gibi elektronik aksamları cebinizi yormadan halledebilirsiniz. Hatta gerekli parçaları temin ettikten sonra 30-40 tl gibi bir fiyata hepsini taktırabilirsiniz. Veya kendiniz takabilirsiniz.

    -Motosikletten çekinme konusuna gelince çok normaldir hocam. Ben ehliyetimi 2017 de aldım. 1 ay çılgınlar gibi kullandım ve kendi motorumun ustası olmuştum herşeyini bilir her yola dağa bayıra tepeye kusursuz uyum sağlardım. Motosikleti nerde nasıl kullanacağımı gaz tepkileri vs herşeyini çözmüştüm. 2020 ye kadar kullanmadım bu yıl tekrar kullanmaya başladığımda motordan resmen korkuyordum. 125 cc bir motordu ama endişeliydim şuan ise tamamen geçti. Muhtemelen 1 hafta içinde bu endişeniz kaybolacaktır.

    -Depodaki göçük konusuna gelecek olursak eğer deponun üst kısmındaysa muhtemelen birşey taşırken veya oraya birini oturtarak göçük meydana gelmiştir. Ama deponun yan kısımlarındaysa muhtemelen motosikleti devirmiştir. Etrafında uzun ve belirgin çizikler var ise muhtemelen seyir halinde düşüp motorda biraz sürüklenmiştir.

    Bu arada hayırlısı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

  6. #6

    Üyelik
    19 Ekim 2020
    Şehir
    diyarbakır
    Motosikleti
    kuba rx9
    Deponun sol üst kısmı avuç içi yarısı kadar sanki taş benzeri biseyle göçmüş gibi benim iki defa olduğum yerde devirmem dışında belirti yok yani düşüp yerde sürüklenme gibi onun dışında sanırım motosiklet kisisellestirilmeye çalışılmış ama yerine konan parçalar saçma olmuş musayit zamanda foto atarım anlaşılır ne dedigim iyibdilerleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)