Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

SIFIR MOTOSİKLER ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    kamil55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2013
    Şehir
    55
    Motosikleti
    moturum yok
    Bayiden sıfır km motor alırken nelere dikkat edilir? Mesela bagaj, koruma demiri vs. ekstra maliyetler bayiden talep edilenilir mi yada evraklar ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Tecrübelerden faydalanmak isteriz..
    Motosiklet kullanmak bir sanattır. kamil55


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Benim ilk motorda ruhsata şasi numarası yanlış yazılmıştı, haliyle trafik sigortası da yanlış şasi numarasına mı ne kesilmişti. Trafik uygulamasında adamlar sistemden kontrol ettiler dediler "sizin trafik sigortası yok" sigorta kağıdının çıktısını göstermiştim de polisler farketmişti bir harf mi numara mı ne farklıydı.
    kamil55 bunu beğendi.

  3. #3
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Sıfır motosiklet derken bir büyük marka büyük cc'li motorlar, bir de uzakdoğu ve çin menşeili bayilik ve servis yapıları daha küçük olan markalar var, mesela bmw, ktm, ducati, honda, kawasaki, yamaha, suzuki gibi markaların modellerinden aldığındaki aksesuarları bütçen varsa alınır, çünkü garantisi içinde bir sıkıntı olursa değiştirmek kolay ama zaten bütçe motora anca yetiyorsa, muadil bir çok aksesuarı olan modeller var, almadan önce modele değil de bu tip ekonomik aksesuara ulaşabilecek modellere bakmak ekonomik açıdan ihtiyaçsa gerekli, yoksa bütçe varsa zaten ister markanın ister dışarıdan kaliteli aksesuar bulmak/almak kolay. Evraklarla ilgili önemli bir dikkat edecek husus nedir ki? ruhsat plaka işlemleri için ya bayii kendi muamelecisine bu işlemleri yaptırıyor ki özel bir plaka vs. gerekli değilse dikkat edeceğin bir şey yok kendin uğraşmak istersen daha ucuza gelir ama atla deve bir fark değil, hele ki günümüzün uçuk motosiklet fiyatları yanında.

    Bu markaların dışında uzakdoğu/asya modelleri için aksesuar çeşitleri bayiilerde çok bulunmuyor, bunun yerine aksesuar satan yerlerden universal şeylere bakılabilir, aliexpressde de bir sürü opsiyon var, ruhsat / plaka işlemlerinde bayii güvenilir mi bilemem çünkü beyaz eşya satan yerler bile bu tip motorları da satabiliyor, google üzerinden bayii yorumlarına bakıp almanızı tavsiye ederim, bir de bu işin sadece satın alma kısmı değil bir de servis kısmı var ki onu yine internette bolca araştırmanız lazım, kronik sorunlarını da..

  4. #4
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İst./Zeytinburnu/K.Çekmece
    Motosikleti
    CBF150
    Ruhsat işlemlerini bayinin yönlendirdiği noterde yaptırın.

  5. #5
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    SIFIR MOTOSİKLER ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR :

    1. Dolar
    2. Euro


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler