Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yağmurdan Sonra Motosikletim Çalışmadı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Haziran 2020
    Arkadaşlar bugün aşırı derecede yağmur yağdı normal şartlarda motosikletimi örterim branda ile ancak çalışıyordum işyerinden ayrılamadım vakit bulamadım mecburen saatlerce yağmuru yedi. İş çıkışında motorumla marşa bastım ancak marş almadı. Motorum pulsar ns 200. Kontağı açıp marşa bastığımda normal şartlarda 1 saniyede marş alan motosiklet 5-6 saniye marşa basmama rağmen almıyordu. Bir kaç dakika sonra güç bela marş aldı ve yoluma devam ettim sonra ise eve geldiğimde motosikleti bezle kurulayıp silip branda ile örttüm yine. Şimdi sorularım ise şunlar;

    1) Sizce bu durum neden olmuş olabilir geçtiğimiz günlerdede az miktarda yağmur yedi bugünkü kadar olmasada biraz uğraştırdı.
    2) Genelde motosikletimi yağmurdan korumaya çalışıyorum ancak bu gibi durumlarda arada sırada yağmurda kaldığı oluyor bir zararı olur mu ?
    3) Motoru çalıştırmak için biraz uğraştım ve zorladım malum ayak marşı yok motosiklette sizce bunun bir zararı dokunmuşmudur ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Merhaba
    Buji başını, kablosunu, ateşleme bobinine falan bak. Suyla temas olunfa kısa devre olabiliyor. Koruma kapağı da olmalı üstünde. Kabloların ek yerleri de korunmalı suyla temastan. Muhtemelen bujinin porselen kısmı temas etti, kuruyunca falan çalışıyodur..

  3. #3
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Zaten cevap verilmiş, ben de pekiştireyim, buji piposunu sök, "merkez kaç" yöntemiyle iyice g kuvveti uygula ve üfle, kuruduğundan emin ol, tak çalıştır devam.. bu arada pipo niye şu geçirdi ki? Onu çözmeye çalışın.

  4. #4
    kdiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2011
    Şehir
    İSTANBUL/ÜSKÜDAR
    Motosikleti
    14-16 200ns,16 Mt-25, 17 D400, 18 Mt25abs
    yan ayak müşürü su almış olabilir.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)