Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Bıktım artık işini çok bilen ustalardan | YAMAHA REZALETİ

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Motosikleti
    YZFR25
    Yağ, Yağ filtresi, Hava filtresi, 2 buji değişimi 5 saat sürdü. 11 de verilen randevuya gittim 17'de çıktım. Birde trip yedim sen burda mı bekleyeceksin diyo Bekliycem tabii ki taşlama makinesinde dişli sıyırtıp sonra beni arayıp dişli sıyırmış değişecek demeyin diye bekleyecem

    1 saat motorun soğuması, 30dk yemek, 1 saat goygoy, benim motorumu bırakıp gelen motorlarla ilgilenme, eve gidip gelme (30dk dır usta yok kayboldu nereye gitmiş eve gitmiş :D Gelecekmiş benim motor öyle yarım kalmış liftte bekliyor :D)

    Merhaba bakım için gelmiştim. Yağ varille kapalı kutu fiyatı aynı mı ?

    Aynıdır.

    Tamam o zaman kapalı kutu 10w40 full sentetik istiyorum. 100 ml sini varilden tamamlayabilirsiniz. Okey.

    (Başta yazdığım vakit kayıpları yapılan her işin aralarında yarım bırakılarak yapılan şeyler ben hepsini bir yazdım geçtim.)

    Bi baktım içerden voş voş bi ses geliyor varilden yağ pompalanırcasına. Arkasından ustam geliyor 2 tane ağzı açık 1 litre kutuyla ses çıkarmadım benim motorun yanına koydu. Diğeri diğerine doldur yağı dedi. (Ah salak kafam!! kaçırdım tapa pulunu değiştirdi mi yğaı boşalttıktan sonra??? Neyse yapacak bir şey yok.) Ustam dur napıyosun ben kapalı kutu istiyorum varilden değil söylemiştim.

    - Ama bu ya daha iyi bak

    -olsun sen kapalı kutu getir.

    Kapalı kutu yağlar geldi ağzı açık yine :D Koymaya kalktı baktım yarı sentetik yazıyor.

    Tam doldururken abi dur napıyorsun bu yarı sentetik ?? Usta kutuya doğru bakar ve der ki;

    -E deminki full sentetikti ben sana dedim o daha iyi diye.

    -Tamam usta ben kapalı kutu full sentetik istiyorum.

    -Ondan yok kapalı kutu.

    -Tamam usta varilden koy o zaman.

    -Yine içeri gidilir gelinir elde yağ ile. (İlk varilden doldurduğu kutularda yarı sentetik kutusuydu. Şimdi bana varildeki yağ mı geldi ? Yarı sentetik içeri gidip geri mi geldi ? Varildeki yağ geldiyse bu full sentetik mi ? Mineral mi ?)

    -(Neyse ne artık koysunlar dedim.)

    Dayım doldurdu 2 kutu yağı :D Kontrol edemedim artık uzaklaştım. Yağ filtresinede yine hangi yağ blmiyorum doldurmuşlardı.

    (Eşşek değiller ya en çok gelen iş yağ değişimi ? En çok gelen motor r25 ? Dedim bundada sorun çıkmaz.Servisten çıkmadan önce yağı kontrol ederim dedim.)

    Kola bisküvi bişiler aldım geldim yedik içtik.

    Arkasından tekrar malum boşluklardan biri oldu ve nihayet motorun başına geldiler sıraki iş hava filtresini değiştir. Depo grenajı söküldü buji değişecek. Bujiler söküldü. Ufak bi sohbet arkasından yemeğe gidildi. İnsanlar yemek yemesin mi ? Yesinler bunda bir şey yok. Arka odada yemek yendi ben 1.5 saat bekledim. Bujiler açıldı deliğe atıldı.

    -1. usta 2. ustaya dedi ki o yanlış buji.
    -2. usta nasıl ya bakım kitinin içinden çıktı ya?
    -Yeni kasanın bujisi o
    -Yeni kasanın bakım kitini mi almışız evet.

    -Doğrusu geldi takıldı.

    Sonra usta gitti yok. Bi senkron ayarı yapılacak bitecek. 10bin bakımındada 20 binde yapıyoz biz boşver diye yapılmamıştı :D

    Neyse 30 dk bekledim yok. Sabrım kalmamış zaten 10 tane farklı motora bakıldı gelip giden. Biyerlere gidip gelindi hep.

    Usta nerde. Eve gitti gelecek :D
    Neyse geldi senkron aleti çıkartıldı bağlandı. Dijital led göstergeli bi alet.
    Senkron öyle bi kaçık ki motorun gitmemesi lazım.

    EE cihazı kontrol etmek için benim senkron ayarıyla oynandı bi aa değişim yok demekki cihaz bozuk. Napalım x dükkandan alalım.

    - Gülüm esn gel benle aleti taşırsın. Tamam abi hadi gidelim. Aldık geldik.

    Cihaz bağlandı. Yüzlerde bi gülümseme. Senkron ayarı çok güzel. :D (Ben 2 ufak çizgilik kaçıklık görüyorum ama sesimi çıkarmıyorum ustadır bilir. Bide bilmiyorum birimi ne o çizgi kaç mmHG ya da kPa ya tekabül ediyor. Ama birimi ne olursa olsun iki silindir bir miktar farklı :D)

    10 yıllık analog cihaz motora hiçbir ayar yapmadan sökülüyor. Diyorum analog en azından :D 10 yıllıkta olsa analog olduktan sonra iş görür.

    Depo kapatılıyor. Zincir geriliyor. Aks koruma takozunun sökülen stickerı bali sürülmek için gidiyor.

    Oda ne usta yine yok :D Bir süre sonra geliyor. Bir süre bekledikten sonra 30 dakika bekleyiş ardından motor liftten indiriliyor.

    (One lan başka bişey yapacak sanıyodum:D İşi bittiyse neden 30 dakikadır lifte bekliyor bu motor ben neyi bekliyorum:D)

    Çalıştırılmasıyla Yağlanması/Isınması beklenmeden 1 kat yokuş çıkartılan motor elime veriliyor bir test et gel diye. Bi dolanıp geliyorum. Alala debriyajı çekip boşta giderken biyerden kırt kırt kırt ses geliyor bişiler sürtüyor. Motordada bi değişiklik var ama o kadar şey değişti iyi mi kötü mü biraz sürmeden bilemiycem neyse dönüyorum şu ne sürtünüyosa bi sorun çıkarmadan halledilsin.

    Tahmin ettiğiniz üzere usta yok dljfhskadljhgsakghskf.

    - Usta nerde ?

    - Sanayiye gitti. Sen şu 700 tl yi bayiden öde gel o gelene kadar .d

    Ödedim geldim usta namaz kılıyor. Allah kabul etsin. Ben biraz daha dolanıyım şurda.

    Geliyorum usta yok. nerde ? Eve gitti.

    Evime gidiyorum. Ertesi gün pazar. Bayi kapalı.Şunun bi yağına bakayım unuttum bakmayı. Su terazisi kullanarak motoru birine dik tutturuyorum.

    Bide ne göreyim yağ gösterge haznesinde boşluk yok:D üstte 1 tane hava baloncuğu var yada o kadar boşluk var. Yuvarlak olduğu için en üstteki boşluk çok kısa bi bölgede gözüküyor.

    Neden ? Biri yağ filtresine 300 ml doldurdu. Diğer varilden doldurma 2 adet kutuyu motora boşlattı. Kutulara 1.1 litre doldurdu desek. 1.1 + 1.1 + 0.3 = 2.5 litre :D Kaç koyulması gerekiyordu ? 2.1 Litre...

    Cumartesi izin alıp servise gittiğim için düşük devirde pazar günü işe gidip geliyorum. Ertesi gün tekrar işe gidiyorum bakıyorum yağ seviyesi azalmış fakat maksimum çizgisinin hala üstünde. Bu yağ nereye gitti ? Hava filtresini söküp bakıyorum kanatlarının uç kısımları rengi değişmiş ıslanmış. İş dönüşü bayiye uğruyorum.


    Kafam atmış durumda. Suratım öyle ki yüzüme bakan sizin ne vardı diye sormuyor başka yere bakıyor başkasına havale ediyor. Enson biri sordu dedim motora fazla yağ koyulmuş. Ayrıca bi sürtme sesi vardı ona bakılacaktı.

    -(Usta) Gülerek fazla mı yağ koyulmuş:D yok yaağv.

    Sese bakılıyor. Sonuç zincirim bitmiş sıkı yere gelince o ses yapıyormuş. Alalalh yav servise girip çıktım zincir bitti :Ddd

    Yağ seviyesine bakılıyor. Bundan nolacak 20 gram fazla yağ var. Abi ne 20 gramı maksimum çizgisinin üstündeki gösterge alanının yarısında. Burası 20 gramsa bu maksimum çizgisinin bir anlamı yok ozaman.

    - Servisteki motorunu getiren halktan ve ustadan gelen yorum ektedir ;

    YAaav millet r6 ya 1 litre fazla yağ koyuyor 1 litreee!!! Nolacak yağ fazla olsun eksik olmasın.

    iç sesim (Abi elinize gelen r6 lar 2006 model 80bin km onlar cayır cayır o yağı yakıyodur zaten motoru sıkıştırınca. Hele fazla yağ varsa daha yüksek basınçla daha kolay kaıyodur yanma odasına)

    Dışarı vuran sesim (Abi keçe nasıl patlamıyor ? Her şeyi geçtim bu mühendisler neden maksimum çizgisi koymuş lazım değilse ?)

    Usta - Sen makine mühendisiydin dimi ?
    Ben - Evet abi.

    Sessizlik...

    Ben - Dalga geçecektin galiba ? Hala lafımın arkasındayım yağ maksimum çizgisini geçemez.
    Usta - Yok yok.

    Sinirler gerilir.

    - Sen çek abi yağı ben istemiyorum.

    -Usta sinirler motorun altına uzanır leğeni koyar tapayı gevşetmeye yeltenir. Usta dur üstten çekmiycek misin böyle mi azaltcaksın yağı ? (Sanırım doldurma kapağından şırıngayla yağ çekilmiyormuş debriyaja mı geliyormuş neymiş ama ben öyle bir şey yapılacak sanıryorum.)Bana kulak vermez tapayı açar meşhur 20 gram yağını boşaltır. Tapayı sıkar. Leğeni alır al işte bu yağdan ne olacak 20 gram yağ diye söylene söylene gider.

    Müşterilerden birine motoru bi dik tutar mısınız dedim. Üstüne de su terazisini koydum yine. Yağ hala aynı seviyede. Ustaya diyemedim diğer çalışana gelin bakın yağ seviyesine dedim. Baktı.

    Diyo ki tamam işte çok güzel. Sizin dedim ..... ..... .... Çıktım servisten gittim.

    Yağ bulaşan hava filtresi içinde kaldı. 2. kez sıkılmış tapa pulu ile nereye gitsem inince motorun altına bakıp duruyorum yağ sızdırmış mı diye.

    Sanki ben suçluymuşum gibi bütün servis süresi boyunca baskı ve tavır altında kaldım. 700 lirada para verdim. Rastgele çevirmeyle ayarlanıp çok iyi denk gelen senkron ayarınıda unutmayalım. Hee bide :D Bali sürülmeye kaybolan ustayla beraber giden koruma takozunun stickerıda yok ortalarda:D Onuda söyledim. Serviste biyerde görmüş olmama rağmen bizde yok onlardan dediler:D Tamam dedim :D

    Bunları yazmak için o kadar üşendim ki. Başta konuyu açmamıştım fakat 4 gündür sinirim geçmiyor.
    espresso, Onur34, Motorumu ve 6 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Hangi il ? Hangi servis ?...

  3. #3
    berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    karter puluna çok takılma ben uygun ebat bulamadığım için 3 sefer aynısını kullandım çok sorun yapmaz ama geri kalan kısım için diyeceğim şu iyi sabredip beklemişsin , bence hangi servis nerede bu yer bunuda yaz bu yazını görenler gitmez zamanla eli mahkum düzeltilir ya da zarar eder kaparlar en azından senin başına geldi başkasınında başına gelmesin
    Onur34 bunu beğendi.

  4. #4
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Beceriksiz herifler...

    Siz de biraz pimpiriklisiniz gibi ama heriflerin yağ seviyesini bile kontrol etmemesi kabul edilebilir bir şey değil.

    Yağ fazla gelince hava filtresine kadar çıkar genelde... O yüzden çalıştırmadan azaltmak lazım. O yüzden minimum seviyede koyup gerektikçe eklemek en iyisi aslında.

    Tıpadaki metal pul'a aşırı abanılmadığı müddetçe 2-3 kez kullanılabilir.

  5. #5

    Üyelik
    19 Temmuz 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM Duke 250
    Servis ismi ? Yeri ? Yanlış anlamayın ama bunca şeyi anlattınız ve okuduk. Şahsen yamaha sahipleri özellikle merak edecektir hangi servis diye.

    İşini düzgün yapmayan insanları belirtmezsek hem paramızdan hem sinirlerimizden oluruz.
    espresso ve Onur34 bunu beğendiler.

  6. #6
    atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2014
    Şehir
    İST/SANCAKTEPE
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    keyifle okudum ve okurken çok güldüm.
    üzüldüğüm ve sevindiğim iki şey var,
    sevindiğim nokta: yağı yağ filtresini hava filtresini, bujileri, balata değişimi ve motorda bir çok şeyi kendim yapabiliyorum.
    üzüldüğüm nokta: 1 saatlik işe 700 TL para almaları.

    ben olsaydım asla varilden koydurmazdım ( belki aynı yağdır, ama ben til bir adamım sonuçta şişe bira ve fıçı bira birbirinden farklı :D )
    ikinci nokta üstten şırıngayla yağ çekmekten bir şey olmaz ki, her servis öyle yapıyor.

    r6 varken ben istanbul ümraniye yıldız motosiklete gitmiştim çok memnun kalmıştım adamlar şöyle sistem kurmuşlar
    sen asla motorun yanına gidemiyorsun çünkü motosikleti asansör ile aşağı indiriyorlar, bekleme salonu yapmışlar ve burada çay kahve vb. şeyler var.
    motosikletin canlı yayında işçilik ile sağlanırken sen yukarıdan çayını içip deri koltukta miss gibi oturuyorsun.

    mesela bu suzuki serviste yok, kapının önünde ki kaldırıma oturuyorsun.
    bence o servise bir daha gitme hocam. hatta motorun garantisi yoksa teknik sorunlar hariç hiç servise gitme..
    çok geçmiş olsun, keyifli anlatmışsın güzel izah etmişsin oradaymış gibi okudum her şeyi

    birde sende taşımacılık yapmışsın indirim yapmadılar mı :D

  7. #7

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Adam olmaz bizim memleket. İnsanların bırak birbirine, işlerine (dolayısıyla "kendilerine") saygıları yok. Allah ıslah etsin.

    Fenalık geçirdim okurken...
    Onur34 ve maktama bunu beğendiler.

  8. #8
    burakrak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ocak 2018
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    Xtreme max 200
    Okurken sinir hastasi oldum resmen bir sefer yamaha servisine bisey sormak icin girmistim ayni bahsettigin tavirlarla karsilastim sonra eyvallah dedim kactim oradan. Marka fanatikligi kesinlikle yapmiyorum 3 tane farkli honda servisine gittim adamlar hakkaten servis konusunda hakkini vermisler ozellikle antalyada ataberkten cok memnundum internetten randevu aliyodum o saatte servise gidiyodum direk hosgeldiniz diye karsilama sonra camekanli bir oda var servisi goren hemen karsinda usta motorun bakimini yapiyor cay kahve ikram ediyorlar bakim bitince usta geldi su su parcalari degistim kontrol ettim falan ne yaptiysa anlatiyo sonra odemeni yapiyosun faturani verip gonderiyorlar ben de ayni sizin gibi cok dikkat ederim yamaha maalesef bu konuda ben de pek olumlu iz birakmadi trabzonda bir kere yamaha servisine motul yaginiz var mi diye sordum adam ne yapacan motulu yamalube daha iyi diye azarladi bir de. Tabi butun servisler ayni degildir hepsini bir tutmamak lazim ama sonucta yamaha gibi buyuk bir markada boyle bir personel olmasi kendi eksisi
    espresso bunu beğendi.
    ABONE OLMAK İÇİN >>> youtube.com/channel/UC2pNC9t3HM5t01YezVcCwzw

  9. #9
    ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    araştırmadan gitmemek lazım ben istanbulda ki bir serviste sıra olmasına rağmen 1.5 saatte ilk bakımı yaptırıp çıktım,muhtemelen sizden sonra gelenleri aldılar yada ilgilenmediler ama hangi şehir hangi servis bende merak ettim

  10. #10

    Üyelik
    10 Ekim 2017
    kolay gelsin

  11. #11

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Motosikleti
    YZFR25
    Alıntı atillatopal9 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    keyifle okudum ve okurken çok güldüm.
    üzüldüğüm ve sevindiğim iki şey var,
    sevindiğim nokta: yağı yağ filtresini hava filtresini, bujileri, balata değişimi ve motorda bir çok şeyi kendim yapabiliyorum.
    üzüldüğüm nokta: 1 saatlik işe 700 TL para almaları.

    ben olsaydım asla varilden koydurmazdım ( belki aynı yağdır, ama ben til bir adamım sonuçta şişe bira ve fıçı bira birbirinden farklı :D )
    ikinci nokta üstten şırıngayla yağ çekmekten bir şey olmaz ki, her servis öyle yapıyor.

    r6 varken ben istanbul ümraniye yıldız motosiklete gitmiştim çok memnun kalmıştım adamlar şöyle sistem kurmuşlar
    sen asla motorun yanına gidemiyorsun çünkü motosikleti asansör ile aşağı indiriyorlar, bekleme salonu yapmışlar ve burada çay kahve vb. şeyler var.
    motosikletin canlı yayında işçilik ile sağlanırken sen yukarıdan çayını içip deri koltukta miss gibi oturuyorsun.

    mesela bu suzuki serviste yok, kapının önünde ki kaldırıma oturuyorsun.
    bence o servise bir daha gitme hocam. hatta motorun garantisi yoksa teknik sorunlar hariç hiç servise gitme..
    çok geçmiş olsun, keyifli anlatmışsın güzel izah etmişsin oradaymış gibi okudum her şeyi

    birde sende taşımacılık yapmışsın indirim yapmadılar mı :D
    Motorun bu tarz bakımlarını bende yapabiliyorum hatta zevkle yaparım. Kafam bir ustanın yapmasından da daha rahat olur. Fakat 2 yıl uzatılmış garanti e satışta servis bakımları olması nedeniyle servise götürüyorum.

    Ben şırınga ile çekilecek sanıyordum doldurma kapağından öyle olmuyormuş.

    Motoru alırken yamaha kardeşlerde ekspertiz yaptırmıştım onlarda motorun yanına sokmayıp çay kahve ücretsiz bekleme salonunda kameralardan izletmişlerdi. Çok güzel bi uygulama.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:39 ----------

    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beceriksiz herifler...

    Siz de biraz pimpiriklisiniz gibi ama heriflerin yağ seviyesini bile kontrol etmemesi kabul edilebilir bir şey değil.

    Yağ fazla gelince hava filtresine kadar çıkar genelde... O yüzden çalıştırmadan azaltmak lazım. O yüzden minimum seviyede koyup gerektikçe eklemek en iyisi aslında.

    Tıpadaki metal pul'a aşırı abanılmadığı müddetçe 2-3 kez kullanılabilir.
    Pinpirikli olma sebebim mühendis olduğum için sanırım her işin kitabına göre yapılmasını istemem. Ve herkes gibi bende motosikletimi kolay almadım. Daha 20 binde. Hiçbir arızası, kazası, çiziği, kırığı olmayan şıkır şıkır motor. Her satmak aklıma geldiğinde kişinin ne kadar şanslı olduğunu düşünüyorum. Gidipte ustaların vurdumduymaz hareketleri yüzünden bazı sonuçlara katlanmak istemiyorum.
    atillatopal9 ve fazil bunu beğendiler.

  12. #12
    RideForLife. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2018
    Şehir
    Antalya & Isparta
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Yahu uzun uzun yazmışsın iyi güzel hoşta kaç kere hangi servis diye sorulmuş bi cevap ver güzel kardeşim. Verki bizde gitmeyelim, senin gördüğün zararı biz görmeyelim.
    Onur34 bunu beğendi.

  13. #13
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Arkadaş zahmet edip onca şey yazmış ama hangi servis belirtmemiş ?

  14. #14

    Üyelik
    22 Şubat 2016
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    xmax 400 momo abs 2014 peugeot django 150
    Istanbuldan 2014 model 16.xxx küsür km de aldığım xmax 400 yaklaşık 45 gün kadar önce 18xxx km lere geldiğinde antalya dadaş yetkili servise gittim ruhsat ile servisteki elemana durumu anlattım bu motosikletin servis geçmişini öğrenmek istiyorum ve 20 bin bakımı fiyatını öğrenmek istiyorum dedim. Eleman girdi sistemden baktı(güya baktı) bu motosiklet hiç servise girmemiş dedi ,nasıl olur dedim motosiklet dünya kadar para en azından garanti süresince bin bakımına girmiştir dedim. Yok dedi kayıt yok . Iyi dedim yağ ve yağ filtre hariç kayış filtre set son dişli yağı vs fiyat ne olur dedim .( Motor yağı 1500 km önce değişmiş olacak 20 binde ) yok abi olmaz yağı ve filtreyi de değiştirmeliyiz 20 bin kaydı gireceğiz sisteme olmaz dedi, la dedim sisteme yağ değişmi yapmadığınızı yazarsın dedim ,yok adam tam bir hanzo neyse hayırlı işler dedim çıktım. 20 bin bakımını dışarda yaptırdım. Böyle devam ederlerse yetkili servisi kapatır gider bunlar.
    espresso bunu beğendi.

  15. #15
    nicknamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hayaller Tracer 9 Gt, gerçekler Metro/Metrobüs
    şu isten nefret ediyorum.

    biz ne bilelim hangi yamaha servisi. o kadar sey yaziyorsun, il ve servis adi yazmadiginda hepsi çöp. biz ne bilelim sokak arasinda bir yere mi gittin?

    yamaha servisleri berbat orasina tamamim. yildiz yamaha ya gitmeyin mesela net. tuna daha iyi.
    Onur34 bunu beğendi.

  16. #16

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Motosikleti
    YZFR25
    Ben başımdan geçen olayı sohbet bölümüne açtım. Konu hakkında konuşulsun ya da insanlar bilgilensin böyle şeylere hazırlıklı olsun diye. Servis ismi vermek zorunda değilim. İsterdim ama malesef özel sebeplerden dolayı servis ismini vermiycem.

    Sizde motorunuzun başında durun böyle şeylere hazırlıklı olun önleminizi alın. Servis adı diye tuturanların hiçbirinin motosikletide Yamaha değil arkadaş ne hikmetse.

  17. #17
    Seramik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    R1
    Alıntı furkansevke adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben başımdan geçen olayı sohbet bölümüne açtım. Konu hakkında konuşulsun ya da insanlar bilgilensin böyle şeylere hazırlıklı olsun diye. Servis ismi vermek isterdim ama malesef özel sebeplerden dolayı servis ismini vermiycem.

    Sizde motorunuzun başında durun böyle şeylere hazırlıklı olun önleminizi alın. Servis adı diye tuturanların hiçbirinin motosikletide Yamaha değil arkadaş ne hikmetse.
    Hocam isim vermemekte haklısınız. Çünkü yetkili firma size dava bile açabilir bu konuda. (Markamı ve servisime iftara atıp kötülüyorsun sebebi ile)
    Genelde böyle konularda Firma ismi özel mesaj ile söylenir öğrenmek isteyen konu sahibine özel mesaj atıp öğrenir.

    Ama lütfen böyle durumlarda yaşadığınız şikayeti Türkiye üst yetkililerine iletin.

    Genellikle şu söyleniyor; "Kimi kimi şikayet edeceksin, Nasıl olsa bir şey olmaz, vs..." Söyleniyor.

    Hepimiz üzerimize düşeni yapmakla sorumluyuz.

    Bugün ben şikayet ederim yarın sen şikayet edersin elbet o firma içinde bu gibi şeyleri dikkate alan vardır.

    Döner dolaşır bu şikayet o sert kayaya gelir sonra hatayı yapan düşünsün. Bunun örnekleri çok var.

    Örnek olarak izninizle başımdan geçen olayı anlatayım:

    İzmir Aliağa sürekli motor ile yolculuk yapıyorduk.

    Özellikle Menemen-Aliağa arasında yolculuk yaparken bazı benzinliklerin led tabelaları dikkat çekmek için aşırı parlak yapılmış. Karanlıkta öyle bir göze vuruyor ki sanki gözünüzün içine flaş patlatılmış gibi oluyordu.
    İzmir Belediyesine şikayetimi internet üzerinden yapmıştım.
    1 kaç hafta içinde e-postama geri dönüş yapıldı şikayetiniz inceleniyor diye ve yanlışım yoksa 2 ay gibi bir sürede de tabelalar ile sahipleri uyarıldı ve gerekli işlemler yapıldı diye tekrardan cevap geldi ve parlak tabelalar kaldırıldı, yolda biraz da olsa rahat edebildik.

    İşin özü tüm teknoloji emrimize amade iken iki satırlık bir yazıyı göndermekten çekinmeyelim.

    Umarım bu sıkıntılar zamanla azalır ve ileri ki zamanlarda böyle sıkıntılarla kimse karşılaşmaz.

    İyi Forumlar.
    Motorumu, fazil ve espresso bunu beğendiler.

  18. #18
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    adama bak ya! yazmış şikayet etmiş durmuş, servis ismi vermek zorunda değilmiş!

    bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
    Onur34 ve Siluet... bunu beğendiler.

  19. #19
    nicknamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hayaller Tracer 9 Gt, gerçekler Metro/Metrobüs
    Alıntı furkansevke adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben başımdan geçen olayı sohbet bölümüne açtım. Konu hakkında konuşulsun ya da insanlar bilgilensin böyle şeylere hazırlıklı olsun diye. Servis ismi vermek zorunda değilim. İsterdim ama malesef özel sebeplerden dolayı servis ismini vermiycem.

    Sizde motorunuzun başında durun böyle şeylere hazırlıklı olun önleminizi alın. Servis adı diye tuturanların hiçbirinin motosikletide Yamaha değil arkadaş ne hikmetse.
    anladım. umarım tez zamanda uçurulursunuz yada sizin gibi motosikletçileri engelleme/başlıklarını engelleme butonları falan gelir.

    özel sebepleriniz sebebiyle bu başlığı da açmasaydınız o zaman? belki de honda sahibisinizdir, piyasa yapmak için fok atıyorsunuzdur.

    şunu da yeni gördüm: benim motorum yamaha. olmasa da yazarım buraya, insanlara bir fikir veriyor yazdıklarınız zaten sizde "sohbet" olsun diye açmışsınız.

    böyle saçmalık mı olur? moderatörler bir el atsın artık.

  20. #20

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Motosikleti
    YZFR25
    Alıntı Seramik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam isim vermemekte haklısınız. Çünkü yetkili firma size dava bile açabilir bu konuda. (Markamı ve servisime iftara atıp kötülüyorsun sebebi ile)
    Genelde böyle konularda Firma ismi özel mesaj ile söylenir öğrenmek isteyen konu sahibine özel mesaj atıp öğrenir.

    Ama lütfen böyle durumlarda yaşadığınız şikayeti Türkiye üst yetkililerine iletin.

    Genellikle şu söyleniyor; "Kimi kimi şikayet edeceksin, Nasıl olsa bir şey olmaz, vs..." Söyleniyor.

    Hepimiz üzerimize düşeni yapmakla sorumluyuz.

    Bugün ben şikayet ederim yarın sen şikayet edersin elbet o firma içinde bu gibi şeyleri dikkate alan vardır.

    Döner dolaşır bu şikayet o sert kayaya gelir sonra hatayı yapan düşünsün. Bunun örnekleri çok var.

    Örnek olarak izninizle başımdan geçen olayı anlatayım:

    İzmir Aliağa sürekli motor ile yolculuk yapıyorduk.

    Özellikle Menemen-Aliağa arasında yolculuk yaparken bazı benzinliklerin led tabelaları dikkat çekmek için aşırı parlak yapılmış. Karanlıkta öyle bir göze vuruyor ki sanki gözünüzün içine flaş patlatılmış gibi oluyordu.
    İzmir Belediyesine şikayetimi internet üzerinden yapmıştım.
    1 kaç hafta içinde e-postama geri dönüş yapıldı şikayetiniz inceleniyor diye ve yanlışım yoksa 2 ay gibi bir sürede de tabelalar ile sahipleri uyarıldı ve gerekli işlemler yapıldı diye tekrardan cevap geldi ve parlak tabelalar kaldırıldı, yolda biraz da olsa rahat edebildik.

    İşin özü tüm teknoloji emrimize amade iken iki satırlık bir yazıyı göndermekten çekinmeyelim.

    Umarım bu sıkıntılar zamanla azalır ve ileri ki zamanlarda böyle sıkıntılarla kimse karşılaşmaz.

    İyi Forumlar.
    Hocam iyi forumlar...

    Merak etmeyin gerekeni yapıyorum zaten. Hatta hava filtremide değiştirmedim yağımıda ellemedim. Çok haklısınız. Yanlarına kalmayacak. Kalsa bile ben gerekeni yapayımda öyle kalsın. Keşke herkes sizin gibi olsa.

    Kulağına küpe olsun diye deneyim aktarmaya çalıştığımız çoluk çocuklar hiçbir şeyin işleyişini bilmeden bir şey onların işine gelmiyor diye ileri geri saçma sapan konuşuyorlar.

    İşleyişi geçtim. Özel sebebi geçtim. İstersem bu yazıyı yarıda bırakır paylaşırım. İstersem servisin baş harfini yazarım. Yani burda neyi ne kadar yapacağımın kurallarını kim koyuyor anlayamadım. Yorumlara bak. Okuma kardeşim. Unut okuduğunu madem. Size herhangi bir şeyi herhangi bir sebep olmadan istediğim kadar anlatırım siz nasıl bir kafa yaşıyosunuz.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:12 ----------

    Alıntı nicknamer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    anladım. umarım tez zamanda uçurulursunuz yada sizin gibi motosikletçileri engelleme/başlıklarını engelleme butonları falan gelir.

    özel sebepleriniz sebebiyle bu başlığı da açmasaydınız o zaman? belki de honda sahibisinizdir, piyasa yapmak için fok atıyorsunuzdur.

    şunu da yeni gördüm: benim motorum yamaha. olmasa da yazarım buraya, insanlara bir fikir veriyor yazdıklarınız zaten sizde "sohbet" olsun diye açmışsınız.

    böyle saçmalık mı olur? moderatörler bir el atsın artık.
    Anlaşılan daha çok yeni göreceğin şey var


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)