Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Shark Spartan Apics kullananlar bi bakıın :)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    25 Şubat 2020
    Merhabalar motorum R25 Ls2 kaskım artık sizlere ömür moduna geçtiği için shark spartan apics alayım diyorum başka kask önerilerine de açığım k5 vs baktım çok rüzgar alır dediler aslında 100 km sonrası rüzgar beni en çok düşündüren kullananlar varsa yorumlarsa sevinirim )


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    18 Ekim 2018
    Sessiz kask arıyorsan şu makaleye göz at: sessiz kask önerisi

    Bende HJC RPHA 11 var. AGV, HJC, Shoei, LS2 markalarından şu kaskları da öneririm: HJC RPHA 11, AGV Veloce S, Shoei NXR, uygun bütçeli bir şey bakıyorsan LS2 FF323

  3. #3

    Üyelik
    25 Şubat 2020
    Teşekkürler yorumunuz için bir bakayım ya aslında çok ses almasın f/p ürünü olsun dedim bir de fiber bir kask shark bakalım kullanan çıkar elbet ama şimdi hjc de eklendi araştırmaya 😅

  4. #4
    TimFx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Ninja300SE ABS
    Alıntı Fatih-Darıcı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar motorum R25 Ls2 kaskım artık sizlere ömür moduna geçtiği için shark spartan apics alayım diyorum başka kask önerilerine de açığım k5 vs baktım çok rüzgar alır dediler aslında 100 km sonrası rüzgar beni en çok düşündüren kullananlar varsa yorumlarsa sevinirim )
    Hangi marka kask alırsanız alın kask seçerken kafa şeklinize uygun model seçin. Ses olayınıda etkiler.

    "SHARK Spartan 1.2 Replica Lorenzo Monster" bende bu kas var kardeşim, 2019 başında aldım. Daha önce" HJC RPHA 10 PLUS Lorenzo Replica II" vardı , halen artçı kaskı olarak kullanıyorum.

    4 sene HJC RPHA tecrübemden sonra, Shark malzeme kalıtesi ve teknoloji olarak çok uyduruk bir kask, aldığıma pişman oldum. Burada ben satın aldığım klasmandaki Shark spartan modeli hakkında konusuyorum. Mat bir kask , Üzerindeki boyada çok kolay dökülüyor (sağa sola sürterseniz resmen kepek şeklinde dökülüyor boya.)

    HJC RPHA sadece cizliyordu oda pek belli olmazdı parlak kasktı.

    SHARK 'ın vizor mekanizması çok kötü tasarlamış. hatta o kadar kötü ki hava ve ses yalıtımı için mekanizmaya tornovida ile ince ayar yapılması gerekiyor bunu beceremezseniz kask tam kapanmaz, hava ve ses gelir. Eğer sık sık vizor değiştirecekseniz.(Siyah vizor takmak gibi.) Vizorun kancalarını kırma ihtimaliniz var (tasarım hatası) Ben bir kez kırdım, yenisini aldım. HJC RPHA'da boyle bir ihtimal yok ver cok pratik.

    SHARK spartan'ın kendi içindeki güneş vizoru yeterli koyulukta değil ancak öğlen günesinde işe yarar. gün doğumu ve batımında işe yaramıyor. Saydığım bu nedenlerden dolalıyı oldukca gürültülü bir kask . Bence HJC RPHA çok daha iyiydi .

  5. #5
    rollcycle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul City
    Motosikleti
    R1250GS ADV
    Herşeyden önce bilmeniz gereken özellikle yarış kaskları sessizlik için değil yüksek süratlerde aerodinamik açıdan güçlü durabilmesi için tasarlanır. Üst segment yarış kasklarında kaskların üzerinde aynı spor otomobillerde gördüğünüz gibi pasif havalandırma kanalları bulunur. Bu kanallar rüzgarı kaskın üzerinde şekillendirerek yüksek hızlarda stabilite sağlar. Dolayısıyla bu hava kanallarında şekillenen rüzgar normal şehir kasklarına göre daha çok ses ve gürültü yapar. Kasklar arası ses db maksimum 10 db atar. Bu minik fark sessiz bir ortamda durduğunuzda ortamın içindeki hava sesine benzer. Yani öyle abartılacak kadar sessizlik diye birşey bu işin içinde yok.

    Maalesef satıcıların pahalı kaskların özelliklerini anlatmadan kolay satmak için söylediği iki kelime üretim tarihi ve sessiz bir kask. Kullanıcı bu iki kelimeyi aynı üründe duyduğu zaman kaskın üzerinde vizör varmı yok mu ona bile bakmıyor.

    Kaskların gürültülerine kullandığınız diğer ekipmanlarda etki eder. Örneğin deri mont ile kullandığınız bir kaskı tekstil mont ile kullandığınızda sesin değiştiğini görebilirsiniz. Buna benzer diğer örnekler kafa kemik yapınız, motosikletin aerodinamik yapısı, kullandığınız ön cam vs vs ..

  6. #6
    berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    rpha 11 kullanıyorum, motor naked olmasına rağmen en ufak sallama titreme yaşamadım.Naked olduğu için bir miktar fazla ses geliyor bana ama abimde aynı şekilde rpha 11 kullanıyordu r25 i var o çok memnundu zorunda olduğu için satıp ls2 rapid aldı şuan tekrar rpha 11 almak için bakınıyor. Cidden çok rahat kask pişman etmez zamanında shark ı arkadaşım kullanıyordu güneş vizör mekanizması bozulmuştu kendi kendine öne iniyordu bence sharkı ele bütçe nedir bilmiyorum ama pek de o paraları hak eden bir kask değil.

  7. #7

    Üyelik
    25 Şubat 2020
    Yorumlar için gerçekten ayrı ayrı teşekkürler arkadaşlar 2500/3000 bin arası bakıyordum shark elenecek gibi sanırım sayenizde


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler