Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kaza yaptim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    nicknamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hayaller Tracer 9 Gt, gerçekler Metro/Metrobüs
    Bugun arkadasimla doga gezisi yaparken yola firlayan kopeklerden birine carptim. Motorun on kismi kirildi ama o motorla geri bayiye kadar gittim. Neyse parasi verip yaptiracagim. Mekanikte degil de plastikte sorun var. On sol kisima carpti kopek. Carpmayayim diye direksiyon kirdim fakat namumkun.

    Simdi ben ara sira giriyorum yorum yapiyorum ama bu benim 7 senelik suruculuk hayatimda ilk kazam. O da kopek aniden geri donmese olmayacakti. Yazayim, kopek iyi. Beraber suruklendik birkac metre. Ama o benden once kalkti gitti.

    bilgililer varsa aramizda 2 sorum olacak. Ve 3 de tavsiyem.

    1) Dususumu cok dengeli ayarladim. Sagolsun kamyon soforleri durdu ilgilendiler bayagi. Arkadasimda geldi. Ic kanama riski, kirik vs. diye. Yaklasik 11 saat oldu. Gezdik dolastik sonrasinda da. Mac falan izledik hatta. Su an iyiyim ama yine de hastaneye gitmem gerekir mi? Evet hemen gitmem gerekir hatta ambulans belki de istemem gerekirdi ama boyle olmadi. O yuzden bir sure var midir boyle durumlarda?

    2) On kafa grenaji plastik sadece kirildi. Parca degisimi olacak. Sol taraf ama full degisicek tabiki. Ozellikle de soyledim yetkili serviste. Isiklar, mekanik vs hicbir sorun yok. icine de baktim sadece toprak dolu, topraga attim motoru. Bunun icin aramizda varsa ne kadar oderim tahmini? Yamaha 250 cc motorum. Modele gore degisiklik gosterse de ne tutmaz diyebilirsiniz. Merak ediyorum.

    3) Tavsiye vermek istiyorum. Arkadaslar maalesef ulkemiz doga yollarinda kopek cok fazla. Torklu torksuz farketmez. Motora buralarda binmek riskli. Tavsiyem, sehir icinde bile risk cok yuksekken sehir disinda doga yollarina arabayla gidin. Motorlari sehirde birakin. Biliyorum motor dogada cok zevkli ama deneyimlerin ozeti bu. Paranizdan, caninizdan, psikolojinizden olmayin. Cunku en onemli sey gorus ve doga yollari turkiyede acik degil. Cok agaclikli ve hemen firliyorlar.

    4) Tavsiye 2 - Motora asla ve asla ekipmansiz binmeyin. Suomy kask ve Horguclu mont ile sadece sol eldiven yirtigi ve sol ust diz cizikleriyle kazayi aslfaltta suruklenmeme ragmen ucuz atlattim. Ekipman. Ekipman. Ekipman. Hatta gelen kamyoncular da "Ekipmani var sorun yok" dediler. Ilk kez yasamadiklari belli, ekipman onemli arkadaslar. Kaskta sadece cizikler vardi. Aklin yolu bir.

    5) Tavsiye-3 Bizim bulundugumuz yer issiz oldugundan motorla geri donduk mecburen en yakin bayiye. Ancak siz asla bunu yapmayin. Yatin yerde ambulans gelsin. Bu net bi yanlisti. Tecrubeyle ilgili degil, hata yapabilirsiniz. Onemli olan ders cikarmak. Benim hatam, size fikir olsun. Dikkatli surun tekeriniz duz bassin.

    Motor dunyanin en guzel seyi. Vazgecmeyin. Binin. Sevin. Sevilin. Canlilara deger verin. Kiymet bilin. Sevdiklerinize sevdiginizi soyleyin arkadaslar. Ama kaski ekipmani 5 dk lik mesafe demeyin, 1 km otedeki parka da surseniz benim gibi takin. Takinin. 250 liralik kasklara guvenmeyin. Hayatiniz degerli. Siz degerlisiniz. Ben bugun asla kask ve ekipmansiz oturmamaya hep uydugum icin hayattayim belki de. Acik kaskim da var ama emin olun o kaskla olsaydim, yuzumun yarisi asfalttaydi. Kapali kask + kaliteli montunuz olsun. Altta kot vardi, koruyucu pantolon olsa sol ust dizimde de birsey olmazdi eminim.

    Ozetle arkadaslar dikkati elden birakmayin. Allah yolumuzu hepimizin acik etsin. Herkese hayirli haftalar dilerim.
    birbilent bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    14 Ekim 2018
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Mt-125
    Geçeli 11 saat olmuş. İç kanama olsa etkileri gözükürdü.Ama bir doktora git derim ağrın sızın varsa bir krem verir bir şey verir daha çabuk atlatırsın.
    Grenaj meselesinede gelirsek r25 için konuşuyorum. 1000lira gibi bir fiyata orjinal değişirsin diye düşünüyorum.

    Güzel tavsiyelerin içinde teşekkür ederiz.
    Geçmiş olsun...
    nicknamer bunu beğendi.

  3. #3
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Geçmiş olsun, ben de yazın Şile yolunda benzer bir kaza yapmıştım. Ne kadar köpeğe çarpmamak için uğraşsam da benim de solumdan hayvancağız çarpmıştı, ben şanslıydım motoru devirmeden durabildim.
    nicknamer bunu beğendi.

  4. #4
    Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2019
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    Büyük geçmiş olsun. Tekeriniz düz bassın.
    nicknamer bunu beğendi.

  5. #5
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Bende R25 ile köpeğe çarpmıştım köpek çekiyor herhalde neyse ki hızım yavaştı kimseye birşey olmadı. Geçmiş olsun. Hastaneye kontrole gitseniz iyi olur aslında
    nicknamer bunu beğendi.

  6. #6
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Öncelikle geçmiş olsun.
    Doğa gezileri için yanlış motor tercih etmişsiniz. Koruma demiri olan hafif enduro veya düşünce sağı solu kırılmaya dayanıklı cross tipi motorlar ile daha rahat doğa gezileri yapabilirsiniz
    Grenajlı motor ile asfalt veya köy yollarına çıkmak pek sağlıklı değil.
    nicknamer bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler