Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

yurt dışına yerleşeceğim, sizce motosiklet almalı mıyım?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    27 Mayıs 2020
    Şehir
    kocaeli
    herkese merhabalar, yazı çok uzun bu sebepten ötürü en alta özet geçtim. uzun zamandır hayalimdi bir motosiklet sahibi olmak. bu nedenle 2 ay önce a2 ehliyeti aldım. ehliyeti aldıktan sonra arada sırada arkadaşımın honda cb250r motosikletini sürmeye başladım fakat her ne kadar arkadaşımın da olsa başkasının motosikletini sürmek içimi rahat ettirmiyor. kendime yeni bir motosiklet bakmaya başladım (kask, ceket, pantolon, eldiven, ayakkabı vs. tüm ekipmanlarım tam onu da belirteyim) fakat şöyle bir sorun var, önümüzdeki 3-4 ay içinde kalıcı olarak yurtdışına yerleşeceğim ve en az 1 sene tatil için dahi dönmeyeceğim. sizce motosiklet almalı mıyım? alırsam kolayca satabilir miyim? biraz araştırdım ve sanırım a2 ehliyete uygun ve kolay satılabilen motosikletler yamaha mt 25 ve r 25 modelleriymiş. birde bajaj pulsar ns 200 ve rs 200 önerilmiş sıkça. bajaj markasında çok fazla kronik sıkıntı olduğu yazılmış bir çok forumda ama fiyatı da mt 25 ve r 25 e göre yarı yarıya. alsam bu kısa süre içinde başıma sıkıntı çıkarır mı? sıfır mı almalıyım ikinci el mi? kafamda çok fazla soru var. son olarak motosikletten beklentimi yazayım; hız benim için çok önemli değil, çok fazla hız yapmıyorum ama kalkışta seri olsa fena olmazdı. naked, supersport, enduro vs. hic farketmez ama sehiricinde kullanmayı düşündüğüm için naked daha mantıklı sanırım. 1.84 boyunda 88 kiloyum, cb250r altımda biraz küçük duruyor. çok uzattım kusura bakmayın, ne tavsiye edersiniz?

    tldr; 3-4 ay içinde yurtdışına taşınıyorum, motosiklet almalı mıyım? ne önerirsiniz?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    04 Mart 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bn125
    Hocam ilk önce hayırlı olsun ve ben olsam asla almazdım. Kalıcı olarak yerleşeceğinize göre orada da alabilirsiniz. Belki bir süre daha gecikir fakat ben olsam paramı döviz olarak tutmaya devam ederdim. Alacağınız r25 piyasası olan bir motor fakat 0 alsanız ruhsat vs derken 1k+ masrafı, yürütme maliyeti ve satarken de düşük km 0 motorlarda daha çok fiyat düşmek gerekiyor hızlı satabilmek için maalesef. Sabretmeniz ve paranızın değerini korumasını sağlamanız sizin için en iyisi olacaktır diye düşünüyorum.
    -Black- bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    27 Mayıs 2020
    Şehir
    kocaeli
    yanıtınız için çok teşekkürler. yazdıklarınız çok mantıklı geldi, sanırım dediğiniz gibi parayı dövizde tutacağım.

  4. #4

    Üyelik
    23 Temmuz 2016
    İçinizden geliyorsa almalısınız bence belki de gideceğiniz ülkede bir tane edinip, daha güzel yollarda daha sakin trafikte kullanma şansınız olur. Hem de biraz olsun aşinalığınız olur motosiklete. Saydığınız modellerin hepsi ikinci el piyasası hareketli olan motorlar hangisi hoşunuza gidiyorsa onu almalısınız bence. Eğer eski model bakacak olursanız absli olmasına dikkat edebilirsiniz, diğer sorularınızın hepsi uzun uzadıya konuşmaya açık sorular. Detaylı sorularınız olursa özelden sorabilirsiniz

  5. #5
    -Black- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2005
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Suzuki DL650 2014
    Ben olsam gittiğim yerde daha ucuza alıp, motosiklet sürücülerine daha saygılı bir ortamda (ehliyetin yeni olduğu için) keyifle binerdim. Sana da öyle yapmanı tavsiye ederim.
    espresso bunu beğendi.
    Sentis ad medullis!
    Dengeliyorum.com
    youtube.com/we2strom

  6. #6
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Yurt dışı ok ama hangi ülke ? cevaba göre gittiğin yerde al yada orda hiç binemezsin burda bi tadına bakda git diyelim
    bdrhngvnc bunu beğendi.

  7. #7
    recaip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2020
    Gittigin ulkeyi de belirtmedigin icin detayli cevap vermek guc.
    Soruna gelirsek, ben olsam kesinlikle almazdim, parayi dövizde tutar, gittigim ulkede alirdim daha iyisini.
    Bir diger hayati tavsiyem ise, eger gelismis bir avrupaya ulkesine gidiyorsan, oralarda ehliyet almak cok daha zor ve pahali, bu nedenle gitmeden mumkun oldugunca deneyim kazan hatta bir iki guvenli ve ileri surus egitimi al (honda, yamaha vs).
    Burda yok paraya bu egitimler varken, dedigim ulkelerde ates pahasi.
    espresso bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    27 Mayıs 2020
    Şehir
    kocaeli
    @bdrhngvnc çok teşekkürler, yazdıklarınızı göz önünde bulunduracagim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:06 ----------

    @-Black- tavsiyeniz icin teşekkürler

  9. #9

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alım, satım arasında kaybedeceğiniz para size dokunmuyorsa 3 / 4 ay binin hevesinizi alın sonra üçüne beşine bakmadan satın. Zarar ederseniz bindiğinize sayın ama aldığınız fiyattan daha fazlaya da satabilirsiniz burası Türkiye.

    Dediğim gibi 15 alıp 14 sattığınızda aradaki 1 lira size dokunmuyorsa hiç düşünmeyin. Önümüz yaz bu gün 15 alınan üç, dört ay sonra 16 / 17 ye rahat satılır.

  10. #10

    Üyelik
    27 Mayıs 2020
    Şehir
    kocaeli
    @Nikkfurie Almanya'ya gideceğim. ilk 6 ay ehliyetim orada geçerli oluyor ama motosiklet ehliyeti kendi içinde sınıflara ayrıldığı için motosiklet ehliyeti hakkında kesin bir bilgim yok maalesef. burada tadına bakmak istiyorum dediğiniz gibi ama özellikle satış konusundan korkuyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:10 ----------

    @recaip Almanya'ya gideceğim. ilk 6 ay araba ehliyetim geçerli oluyor, sonrasında oradan almam gerekiyor ama motosikleti ehliyeti için böyle bir durum var mi bilmiyorum çünkü burada motosiklet ehliyeti kendi içinde sınıflara ayrılıyor ve bildiğiniz gibi a2 tüm motosikletleri kapsamıyor. güvenli sürüş eğitimlerine de bir göz atacağım. istanbul'da guzel kursların olduğunu duymustum, kocaeli'de kaliteli bir eğitim merkezi varsa almayı düşüneceğim. yorumunuz için teşekkürler.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:14 ----------

    @yaşlıveacemi ben hevesten çok tecrübe kazanmak için almak istiyordum, hevesimi cb250r ile bir nebze de olsa aldım sayılır. ikinci el fiyatları bir garip gerçekten de, sıfır fiyatından yüksek yazanlar var... parayı dövizden çıkaracağım için paranın değer kaybetmesi beni biraz korkutuyor. motosiklet fiyatları da Türk lirasının değeri ile paralel olarak değişiyor gerçi ama bu değişimin motosiklet fiyatlarına yansıması biraz zaman alabiliyor diye biliyorum, özellikle de ikinci elde. Türk lirasının değeri ay başında düşse bile bir sonraki ay başına kadar fiyatlar aynı kalıyor yanılmıyorsam. yorumunuzun icin teşekkürler. bir yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

  11. #11

    Üyelik
    23 Temmuz 2016
    Eğitim için yamaha riding academy'e bakabilirsiniz.

  12. #12

    Üyelik
    27 Mayıs 2020
    Şehir
    kocaeli
    @bdrhngvnc teşekkürler
    bdrhngvnc bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    01 Nisan 2020
    Motosikleti
    MT-09 SP
    3-4 Ay ciddi bir süre. Yani neredeyse yaz sonu (sezon sonu) taşınacaksınız demek. Ben olsam sezonu motorsuz geçirmezdim. Yaz boyu sokaktan, yoldan gelen geçen motorlara gözüm takılıp iç çekeceğme alır binerdim. İyi bir başlangıç yapmış olurdum. Eğer sıfır alırsanız satarken zarar ettirebilir. Ben olsam ikinci el uygun MT-25 alırdım. ikinci el olduğu için satarken en kötü ihtimal zararsız satarsınız. Sıfır aldığınız zaman 4-5 bin civarı zararınız olabilir satarken. Uygun ikinci elden kastım şu an sıfırı 51.250. kinci eline 48-49 bin yazılan motorları almayın sakın. İdeali 46, maksimum 47. Bu hayata bir kere geliyorsunuz. İmkanınız varken böyle bir zevkten mahrum kalmayın. Almanya'ya taşındığınız zaman 3-4 aylık tecrübenize dayanarak daha iyisini, daha yüksek cc bir motosiklet alırsınız.

  14. #14

    Üyelik
    24 Aralık 2019
    Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    3 4 ay için zenginseniz bu konuyu dert etmeye gerek yok.ben olsam hiçç bulaşmam evet çok cezbedici şu an ama ileriyi düşününce denizde yüzmek varken dereye girmem.iş yaş vs bilmiyorum ama gitmişkende geri dönme derim daha da mantıklı bir seçim olsun hayatın kurtulsun motor araba falan anlamı yok.ben motora binicem durmam yapamam bir yerden başlamam lazım diyorsan da 50cc bir motor al takıl onla


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)