Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Cbf 150 seyir halinde stop etti ve ışıklar tamamen gitti. Elektrik gelmiyor. yardım..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    25 Haziran 2019
    Şehir
    Değirmendere/Kocaeli
    Motosikleti
    2015 x-max 250
    Merhabalar,

    Birkaç gündür CBF 150 motorum kontak açıkken anahtarı hafif oynatınca elektrikleri kesiyordu. Farlar,gösterge panelleri vs. hiçbir şey çalışmıyordu. Biraz anahtarla oynayıp ışıkların yanmasını sağlıyor ve marşa basıp gidiyordum bir sıkıntı çıkarmamıştı. Arada bir olan bir olaydı yani kontağı her açtığımda olan birşey değildi. Dün yolda yaklaşık 50km hızla seyir halindeyken motor stop etti ve tüm ışıklar söndü yani elektriği tamamen kesti. Durup kontağı kapatıp tekrar açtım lambalar yandı. Anahtarı hafif oynatıp kontrol ettim ve ışıklar sönüp tekrar yanıyordu yani temassızlık olayı devam ediyordu, sebebinin bu olabileceğini düşündüm.Sonra marşa bastım, çok az marş sesi gelir gelmez motor çalışamadan elektrikleri kesti ve çat diye bir ses geldi sanki sigorta attı gibi. O saatten beri kontağı açınca ışıklar falan yanmıyor dolayısıyla motor çalışmıyor. Dün gece bu olay oldu ve gece olduğundan dolayı sigortaları kontrol etme olanağım olmadı,zaten sigortaların yerini de bilmiyordum, bugün kullanım klavuzundan yerini öğrendim ve yarın bakacağım. Sigorta atmış ise kaldıracağım ama tekrar atacak muhtemelen.Acaba sorun kontakta mı bilemedim. Böyle bir olay başına gelen varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    28 Ağustos 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hero Karizma R
    Kontakta temassızlık değil şase var gibi. Kablo soyulmuş, yanmış olabilir. (Daha önce su girip şase yaptırmıştır ve kablonun plastiğini yakmıştır.) Elinden geliyorsa kontak kısmından başlayıp sökebildiğin kadar söküp kabloları kontrol etmelisin. Multimetre'n varsa ve kullanmayı biliyorsan biraz daha kolay bulabilirsin. Sorunun kaynağını bulamazsan sigorta sürekli atacak.

    Sigorta yanmıştır. Sigortayı değiştirmen gerekiyor. Bacak sigorta diye arayabilirsin. Sigortanın yanıp yanmadığını anlamak için sigortayı bulduktan sonra yerinden söküp, saydam yerinden içindeki tel/metal parçasını kontrol etmelisin; kopuksa yanmıştır. Normal sigortaları kontrol ettikten sonra 'ana sigorta'nın yerini bulup onu da kontrol etmen gerekiyor.

  3. #3
    Memcoş48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2016
    Şehir
    İzmir Seferihisar Ürkmez
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XRx
    Kontak kablolarında kısa devre akabinde sigorta atması gibi duruyor.

  4. #4

    Üyelik
    25 Haziran 2019
    Şehir
    Değirmendere/Kocaeli
    Motosikleti
    2015 x-max 250
    Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar,sigortaları kontrol ettim sıkıntı yok.Aküyü açtığımda kutup başlarında ki vidaların paslandığını gördüm.tornavida ile temizlemem bile yetti,kontağı açtığımda ışıklar yandı,elektrik geldi ve motor çalıştı.Yarın kutup başlarını kaynar su ile temizlemeyi düşünüyorum ve ardından gres yağı süreceğim uçlarına. Sanırım bu kadar temizlik yeterli olur.

  5. #5

    Üyelik
    27 Nisan 2018
    Şehir
    Didim
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Kaynar su çok yanlış wd 40 ile temizleyin tertemiz olur.

  6. #6

    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    ffff
    Motosikleti
    ffffff
    Benimde başıma geldi önce farlar gitti sonra komple çalışmadı yolda kaldım kısa devre yapmış ve deponun altında bi soket var o yanmış olabilir büyük ihtimal çünkü kabloların toplandı soket galiba o yüzden tamirciye gittinde ilk oraya bakarsa iyi olur yoksa benim gibi yok stator yok o bu muhabnetini dinlemezssin.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)