Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Cbr125 Egzoz sesi toklaştırma

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Ekim 2018
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Cbr650 F
    İyi günler,egzozumun sesini toklaştırmak istiyorum,dün yoldan geçerken bir tane cbr125'de gördüm orjinal egzoz ama sesi baya toktu ben de egzozumu nasıl böyle yapabilirim?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Egzozun içini boşaltmanız veya egzoz içini modifiye etmeniz, en iyi ihtimalle susturucu içinde orta kısımdaki desibel düşürücü odacığı delmeniz gerekir.

    Kısaca, elinize uzunca ve sağlam bir yıldız tornavida alıp egzoz çıkışına sokup çekiçle gireceksiniz. Veya,

    Egzosu kesip açacak ve içinde değişiklik yapacaksınız (el mahareti, teknik bilgi, kaynak ve taşlama makineleri ile bunları kullanacak bilgi ve tecrübe, zaman, alet edavat ve bu işi yapacak bir yer gerekir).

    Şahsen bu tip modifikasyonları önermiyorum. Yine de sadece ses ve düşük de olsa performans artışı için gidip çin malı egzoz almaktan veya gerçek bir performans egzozuna binlerce lira vermekten iyidir.

    Sonuçları olacaktır. Mesela polis amcalardan "trafik cezası" şeklinde tepki alabilirsiniz, komşulardan küfür yiyebilirsiniz, kulaklarınız kalıcı hasara uğrayabilir ve yakıt tüketiminiz artar.

    Bu tip bir modifikasyonda sonuçları beğenmemeniz durumunda geri dönüşün genellikle mümkün olmadığını da hatırlatmak isterim. Yerinizde olsam hiç dokunmazdım


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler