Herkes Motorunun Servis Bakım km yazabilir mi?
-
Erenk34 adlı üyeden alıntı
Honda Cbr 500r= Her 6000 km veya her 6 ay da bir.
6000 bakımını yaptırdıktan sonra daha 8000 km deyken 6 ay dolduğu için bakıma götürdüm
Bu 6 ay muhabbeti 2016 modeller için de mi geçerli acep? Yeni çıkardılar diye biliyorum. Eğer geriye doğru da yürütüyorlarsa ben götürmem artık Honda'ya. Takibi zor bir sefer bu işin...
Reklamlar
-
-
Çinli veya SS değilse ben 5 bin de bir giderim. Motora iyi bakarsan keyifle binersin yok bakmazsan o sana biner.
-
-
12000km de bir bakım . cbf 1000
-
ozansntrk adlı üyeden alıntı
bu konuşuluyor sürekli ,
kendime göre çok biliyorum ve tecrübeliyim sözde :D
motorlarımın ustası benim , vitesleri ne zaman zor geçmeye başlarsa ozaman değişir yağ ,
buda sizin normalde değiştirdiğinizden çok erken .
mesela cb125 e yazın 1000km serin soğuk aylarda 1500 olabiliyor. yağ değeri 30 tl
r6 yazın 2500 , serin ve soğuk havalarda 4000 oldu halen sıfır gibi ve yağın litresi 110 tl .
bu size kalmış , motoru hissedin ,yoksa katalog değerleri yada ustasınız sizi süründürür.
hayvan gibi abandığınız motorların yağını lütfen erken değiştirin.
Fabrika verilerinde ne yazıyor ise öyle değiştirilir erken yağ değiştirmek anlamsız. Adamlar her bir vidanın ne kadar tork ile sıkılacağını bile yazıyor yağ değişimi ve diagnostik verilerin analiz km lerine de ne vermişler ise onu yapmak gerekiyor.
-
Benelli tnt250 6000km yağ değişim periyodu. 5000'de bir değiştiriyorum
-
Çin malı cub, servisler ve kullanım kılavuzu 1000de bir yağ değişimi diyor. Ben 1500-2000den aşağı değiştirmeyeceğim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler