Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Değer kaybı hakkında..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Selamlar konu arabamla ilgili.

    2015 model aracimin kaza öncesi degeri 125-130k tl arasi idi.

    Saolsun bir minibüs sag 2 kapinin ortasindan girmek suretiyle aracimi duvara sıkıştırdı.

    Aracimda 35-40k tl arasi bir tramer kaydi olacak. Yetkili serviste degisen ve boyanan parcalari sonucunda satış değeri 25-35bin tl kadar düsecegini ön görüyorum(z).

    Bugun bir expertize uzmani ile gorusmem sonucu aracimin 115bin km de olmasindan mutevellit en fazla 5k tl değer kaybı alirsin onunda %25 ini bana verirsin dedi.

    Karsi tarafin %100 suclu oldugu bi kazada 20k tl veya fazlasi bana kaciyor.

    Araç airbag acmadigi icin ve belli meblayi gecmedigi icin perte de cikmiyor.

    Bilgili ve tecrubelilerin önerilerini rica ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    Merhaba, yetkili servis yeniden değerlendirme yapıp, aracı kaza ve orarım sonrası değerini tespit edip, raporlayamıyormu. Neticede onlar daha iyi bilmeli ve gereken işlem olduğundan dolayı, onarım masrafına eklenebilinmeli. Tabi sade mantık yürütüyorum.
    Selamlarla...

  3. #3

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Değeri kime ve neye göre belirlediniz bilmiyorum. Sigortaya göre pert olsa ne kadar alacaktınız mesela değeri odur. Onarım yapılacak parça ve işçilik tutarı net belli olmadan değer kaybının ne olacağını kestirmek zor. Değer kaybı davalarında sigorta şirketine karşı sağlam bir avukat ve sağlam deliller sunmak şart. Yoksa arkadaşınızın dediği gibi %25 ini zaten alıyorlar.

  4. #4

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    125k ya alıcısı vardı. kasko bedeli 139k. sahibindendeki muadillerine göre 130 a bile verilebilinirdi. Sağ iki kapı değişiyor sağ orta direk dogrult boya yapılıyor. sol arka camurluk degisiyor. Servisin dediğine göre sigortaya yapılan indirim sonrasında işçilik bedeli çıktıktan sonra 38k tl civarı tramer gözükücekmiş. Bu bilgiler eşiğinde yine sarı sitedeki muadillerine göre 100k ya zor satılıcak. Galericinin demesi 90-95 k ya son kullanıcıya gider.
    Ve bana verilecek değer kaybı 5k tl sadece. topladığım bilgiler bunlar.

  5. #5

    Üyelik
    01 Mart 2018
    Şehir
    Büyükçekmece-İSTANBUL Hadıımköy gişeler.
    Motosikleti
    YAMAHA R6 2015
    kardeş böyle çok güzel bir araba bakıyorum , şuan fikirlerimi değiştirdin , hayatımız önemli düzgün bir arabaya binelim dedik ama ,biz motorcu adamız ölüm gelirse kaçamayız :D ucuz bir araba alacağım senin bu yazın yüzünden vay be , hatta direkt hasar kayıtlı alayım böyle bi derdim olmasın ,

  6. #6

    Üyelik
    24 Aralık 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    crf1000 , R80gs basic , fzs600 , winggo
    Cok gecmis olsun da Nasıl bir cevap bekliyorsunuz? Aracınızın markası bile belli değilken. Sigorta eksperi de size bilmeniz geeken herseyi soylemis… Bu konularda uzman bir avukat sadece size daha detay bilgi verebilir. Ve bunun için de aracın bilgileri vs gerekli.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:41 ----------

    Benim söyleyebileceğim değer kaybı sigorta tarafından karsilanmiyor. ava acip kazansanız bile Karsinizdaki minibuscuı de muhtemelen cketinden başka hicbirseyi olmayan bir vatandas'dir. yada olsa bile dava kaybetmeden evvel herseyi sifirlayacaktır. Bu durumda......

  7. #7
    ftkrblt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2014
    Şehir
    kütahya
    Motosikleti
    Tracer 900
    Maalesef değer kaybı için sadece sigorta şirketine başvuru yapabiliyorsunuz,artık mahkemeye değer kaybı davası açamıyorsunuz,değer kaybı için sigortanın kullandığı formül var ve bu formül hukuk sistemi tarafından kabul edilen tek formül,kısaca mahkemeye bile gitseniz aracınızın değer kaybı aynı formül ile hesaplanacağı için farklı değerlerde kayıp çıkamaz,deneyebilirsiniz ama zaten dava için takipsizlik kararı veriliyor düşüyor dava kısaca hukuk şu anda o kadar çok meşgulüm ki senin değer kaybınla uğraşacak vaktim yok o yüzden ben o işi sigorta şirketlerine pasladım diyor,siz yine dua edin aracınız 165000 kilometrenin üzerinde değilmiş,165000 kilometrenin üzerindeki araçlar hiç bir şekilde değer kaybı alamıyor haberiniz olsun,zaten eksper geldiği zaman ilk yaptığı kilometre göstergesinin fotoğrafını çekmektir,aracınız neyse ki 115000 kilometredeymiş.yapabileceğiniz tek şey sigortanın belirlediği değer kaybını almaktır,he birde değer kaybını kabul etmezseniz tekrar hesaplama yapmaları içinde yine sigorta şirketine başvuruyorsunuz onu da belirteyim

  8. #8

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Arac 2015 a180 cdi amg. Vuran kisi kablo firmasinin kamyoneti minibuscu değil yanlis yazmisim. Aslinda karsimda muhattap var ama. Yasalar senin deger kaybindan bize ne diyor arkadasin dedigi gibi.
    Yine sigortalari korumak adina dandikten formullu bi yasa belirleyip vatandasa cakmislar anladigimiz uzere. Birden fazla firma ve avukat ile gorusuyorum gelismeleri bildiririm. Konu hakkinda cani yananlar haric genelin cok bi bilgisi yok gibi duruyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:17 ----------

    Boyle oldugunu bilseydim. Servise gidiyorken girerdim bi duvara perte cikartirdim arabayi en azindan 2-3 bin zararla kapatirdim. Cok sacma bi sekilde calistigimiz heba oluyor.

  9. #9

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Daha önceden 2 defa değer kaybı tazminatı aldım.

    Forum bilgi paylaşım yeridir. Kamuya açık olsa da bu forumu okumak-yazı yazmak üyelik gerektirir. Değer kaybı tazminatı üzerinden gelir elde edenlere karşı herhangi bir art niyet ve gelirden yoksun bırakma gibi bir niyetimin olmadığını beyan ederim. Yazacaklarım her Türk vatandaşının ulaşabileceği bilgilere nasıl ulaşacağı konusunda bilgilendirmedir.

    Söyleyeceğim tavsiyeler çok hafif bir internet kullanım bilgi-becerisi ve yazıcıdan kağıt çıktısı alma imkanına dayanıyor. Bu imkanların varsa devam et aşağıya.

    1) Kimseye hizmet bedeli, vergi, harç, fon, geçiş garantisi v.s. ödeme. İnternet kullanmayı biliyorsan kendin değer kaybını kendin al. %25 gibi fahiş komisyonun içinden gelen bir kısmını benim yerime sadaka olarak ver.
    2) Sigorta bilgi gözetim merkezi sitesine gir. Senin kazayı bul. Sorgulamalar kısmında falan olabilir. Veya google a "sbm kaza sorgulama" falan yaz.
    3) Burada kendi el yazınla tuttuğun tutanak-zabıt, değişen parça, eksper raporu falan gibi kendinin de hayret edeceğin her türlü bilgiye ulaşacaksın. Hepsinin çıktısını al. Karşı tarafın ad-soyad-plaka-poliçe bilgilerini not et.
    4) Çekilen fotoğrafların çıktılarını al.
    5) Ruhsat sahibine ait IBAN numarasının çıktısını al veya bir kağıda yaz.
    6) Değer kaybı tazminatı örneği dilekçelerini internetten bul düzelt ve imzala. Her bir belge üzerine ufak şekilde tarih yaz. (Çıktıları aldığın tarih olur)
    7) Karşı tarafın sigorta şirketini ara, değer kaybı dilekçesini hangi adrese göndereceğini sor. Öğrenemezsen, genel müdürlük adreslerini yaz.
    8) Mutlaka PTT den iadeli taahütlü gönderi yap. Kimin ne zaman teslim aldığı bilgisini resmi olarak belgelersin böylece.
    9) 15 iş günü içerisinde değer kaybı tutarının hesabına yatırılmasını bekle.
    10) Paraları ez

    Şimdi iki yolun var;

    Miktarı beğenmek veya beğenmemek. Ben tampon değişimi, bagaj kapağı boyanması falan gibi şeylerle 1.800 ve 2.600 TL gibi bir tazminat aldım. Bence makul değerlerdi. Üstelemedim ezdim. Sen 20K TL değer kaybı oldu diyorsun. Bu kadar bilgi vermeme rağmen açık söyleyeyim 120K beleddi bir aracın değerinin 100K e düşeceğini düşünmüyorum. 120 binlik bir arabayı bu kazadan sebep 10 bin altına versen rahat satabilirsin bence. Tabi mal senin birşey diyemem. Bu konuda yorum yapmam yanlış.

    Miktarı beğenmezsen ve yatan-yatmayan talep edilen v.s. 5K TL üzerindeyse (sanırım bu rakamdı) Asliye Hukuk Mahkemesine dava açıyorsun. Yani son zamanlarda değişmiş olabilir. Mahkemeyle ilgili sürece ben başvurmadım. Düzenleme-değişiklik yapılmış olabilir. Bilgim yok. Ama mahkemeye gidersen kimlik kontrolü, tebligat gitmemiş, bilirkişi rapor yazacak 3 ay bekle, 3 ay sonra bilikişi raporu vermemiş, olmadı istinaf o da olmadı Yargıtay derken 1-1,5 yıl sürer. Tabi bu para bonus gibi. Zaten tazminat. 3 sene sonra gelse de olur. Tercih senin. Özelden veya genelden soru alabilirim.
    hasangazili ve artemis99 bunu beğendiler.

  10. #10

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Değerli bilgiler icin tesekkur ederim. Kimseye yuzde vermeyip kendim yapacagim evet biraz arastirdim sayende nerden yapacagimi ogrenmis oldum. Son donemde o deger kaybini begenmedim dava acayim olayi kapanmis saniyorum. Avukat kontrol ediyor.
    Eğer dediğin gibi 10k tl zararina satabileceksem varsin deger kaybida almayayim. Ama 25k dan bahsediorlar

  11. #11

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Alıntı mchi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değerli bilgiler icin tesekkur ederim. Kimseye yuzde vermeyip kendim yapacagim evet biraz arastirdim sayende nerden yapacagimi ogrenmis oldum. Son donemde o deger kaybini begenmedim dava acayim olayi kapanmis saniyorum. Avukat kontrol ediyor.
    Eğer dediğin gibi 10k tl zararina satabileceksem varsin deger kaybida almayayim. Ama 25k dan bahsediorlar
    Ölücüdür onlar. Hasarı bahane edip sizin satmak niyetinde olup olmadığınızı yokluyorlar. Arabayı yakın zamanda satmayacaksanız zaten çok da uğraşacak bir şey yok. Sigortanın belirlediği değer kaybı size yakıt parası olur gerisini kafaya takmayın. Arabanın değeri düştü falan diye düşünmeyin aracınız Mercedes AMG öyle 25k gibi rakamlar mümkün değil.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)