Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

amortisör düzeltme

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    derdalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2016
    Şehir
    istanbul
    Selam,
    Motoru düşürdüm, olduğu yere değil ama 2 metre sürüklenmedim hızım 20 filandı elçikte bile ufacık çizik var ama gel gelelim gidon yamuldu. Suzuki servise götürdüm(yücel motor) bu kalacak dediler bu yamukluk sadece gidonda değil dediler eyvallah dedim bugün telefon açtılar tamir ettik gelin alın 350 tl! Abi dedim senin ağzın ne diyo ne yaptınız ki 350 tl? dediler amortisör yamulmuştu onu düzelttik. Bu fiyat normal midir? Bir de beni arayıp amortisör yamulmuş değiştirirsek şu kadar eder düzeltirsek bu kadar eder diye hiç sormadılar. Çok canım sıkkın


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Az para degil sana bilgi verilmeliydi yapılmadan önce.bunun amortisörü kaç paraki düzeltmesine 350 lira istediler.ulan çin malının gözünü seveyim 300 liraya rektefiye yapıyorlar

  3. #3
    berkay3212 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 600 RR 2015
    Banada rosso corsa lastik için 2 küsür fiyat vermişlikleri var. 1300tlye taktırdım başka yerde.

  4. #4
    serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2006
    Şehir
    İ.S.T G.o.paşalı ,,''Sakarya'lı''
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    cbr 500R amortısorlerını takımını 150 TL ye orjınal gibi yaptırmıştım,
    CBR 500R modelın amortısorlerı KALIN olur,

    motorunuz nedr bılmem ama 350 tl servislerde gayet normal fıyattır,

    saat ücreti 100 liradan desenız,
    1 saat sökme ,
    1 saat takma,
    ve pres işlemı toplam 350 TL olmuştur,,,
    redmap bunu beğendi.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Ağustos 2014
    Şehir
    İzmir
    amortisör düzelmez, bu 1
    ikinciside sizin onayınızı almadan hiç bir işlem yapılamaz.
    saltuque bunu beğendi.

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    Bende 300 liraya düzelttirdim.Yapılabilecek gibiyse presle düzeliyor değilse zaten presde kalıp kırılıyormuş.Benim iki çatalda epey yamuktu içe doğru şu anda en kral servise götür işlem gördünü anlamazlar.Yapan ustaya göre değişir galiba güvenlimidir değilmidir bilmem ama benim sürüşümde anormallik yok çok geçti üstünden bir sıkıntı çıkarmadı arada bir tekerede getiriyorum kısa süreli.Fiyata gelince düzelttirmek istemeseydim servis 3400 3500 lira gibi bir fiyat çıkarmıştı hatırladığım kadarıyla.Eksikliğini hissetmiyorum iyiki o parayı verip sıfırıyla değişmemişim aptallık olurdu.

  7. #7
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    GsxR 1000 mi? yoksa address mi? Önce motorun ne onu bi yaz bence.. Sen forumda başlık açıyorsun, amortisor tamiri için 350 tl fiyat normal mi diye soruyorsun ama neyin amortisoru olduğunu yazmıyorsun. Bence sana az bile fiyat çekmişler çünkü sen orda da birşeyleri yanlış yada eksik söylemişsindir.

    Başlığı okuyan diğer arkadaşlar için; Bazen bu tür düşmelerden sonra ön takımdaki vida-civataları gevşetip birkaç tıklama ile sorunu halledebiliyorlar.. Amortisor yamuldu ise zaten her usta düzeltemez, düzeltebilen varsa da zaten güzel para istiyor. Ben düzeltebilen birini tanıyorum mesela ama yurt dışından çıkmasını getirtmek neredeyse aynı paraya mal olabiliyor.
    UNdocab, fazil, Mengu16 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  8. #8
    derdalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2016
    Şehir
    istanbul
    Dostum motor suzuki vanvna 125 cc
    Bugün almaya gittim. Aslında geçtiğimiz C.tesi götürdüm ben sadece gidon yamuktur diye düşünüyordum ama usta motor burada kalsın dedi ama haftasonu gezeceksen sonra getir dedi. Fakat o sırada tespit yapılmadı yani motor sadece burada kalınacak dendi. Motoru salı günü bıraktım 1 gün sonra yani dün akşam telefonla tamir edildi dendi fiyatını sordum 350 dendi ne yapıldı da 350 diye sordum yani ta yapıldıktan sonra bana bilgi verildi.
    Bugün almaya gittim işleten kişiye bunun doğrusu 'telefon açılır amortisör yamulmuş düzeltirsek şu kadar para yenisi ile değiştirirsek bu kadar hayır hiç yapmayın derseniz servis ücreti bu kadar' diye sorulması değil midir dedim. Adam da biz sen bırakınca tamir edilmesini düşünüyorsun sandık fln dedi tamam ama bana sorun şu demediniz ki motor kalacak dediniz diyince amortisör yamuk mu binecektin dedi? siz mi veriyosunuz kararını dedim.. öyle laf dalaşına girdi neredeyse. Sonra yanlış anlaşılma olmuş vs dedi. Biz dışarıya presslettik dedi servis ücreti de 100 dedi. sonra parayı verdim tamam dedi dedim makbuz vermiyecek misiniz? öyle diyince makbuz yazmak durumunda kaldı makbuz da işçilik 100 press için 250 yazıyo.

    Sonradan aklıma geldi madem dışarı pressletti faturasını gösterin desem çok mu abartmış olurum. Motoru servise emanet ediyosun güvenilir olsun diye ama ben motora yeni başladım mekanik kısmından hiç anlamıyorum. Alt üstü yan yattım dediğim gibi elcikte ufacık bi çizik var motorda çizik yok montum bile sapasağlam duruyo sürüklensem bi yere vursam motor öyle kalır mı yahu el insaf!usta bu yan yatmayla olcak iş değil sen bam diye bi yere vurmuşun diyo yahu yok vurmadım yalan mı diycem.
    Neyse motor sağa çekiyodu artık o durum ortadan kalkmış 50-60 ile elimi bıraktım hafif sola çekiyo ama önemsenmeyecek düzeyde. Çok mu elham yapıyorum bana amortisörleri pressledik diyip beni presslemiş olmasınlar?

  9. #9
    sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul..
    Motosikleti
    2000 ford
    Motoru servise bırakarak kapıyı aralamışsınız daha sonra bi kedi bile o kapıyı açabilir geçmiş olsun servise göre fiyat normal yalnız bende

    amortisör düzelttirdim düzelten usta amortisörü bütünüyle hiç sökmeden dışarda kalan kısmı düzeltiyor bunun iç kısmına bişey olmuyor hep dışta kalan

    kısımdan eğiliyor belki kendiniz amortisörleri söküp götürseniz 100liraya halolurdu

  10. #10
    Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    Selamlar, yeni cub motosiklet almıştım. Mağazadan sıfır. Motoru alıp gerirdikten sonra kontrolunu rshat bir şekilde yaptım, gevşek vidalar bildum, eksik yağı tamamladım,, birde gidon tam düz durunca tekerin ön kısmı 1-1,5 cm sağda duruyordu. Montaj hatası dedim, neticede sıfır motor, elimde yüzuk anahtar takmı olmadığı için ve mağaza uzakda olduğu için, en yakın yetkili servisine götürdüm. Olayı ustaya gösterdim, oda iki gencein eline verdi. Biri sağdan diğerde soldan gidon ve ön tekere asılmaya başladılar. Hemen ''Hoop'' dedim. ''Öyle olmaz, amörtisötler yamulup bozulur'' dedim. Amortisörlere yamultmaya güçleri yetmedi, çamurluğu zorluyorlamaya çalıştılar. Bıraksam ön çamurluğu kıracak. Motoru ellerinden aldım. Baktım, hala aynı. Ustalarınada dönüp tamamdır, usta diyorlar, a...!. Ustalarına baktım, başka bir motora kafasını sokmuş içinden beni izliyor. ''Oldumu bu şimde.'' dedim. Tamam diyo birde borcun yok. ValeMotor mağağda çektiğin fiyatada, yetkili servisininde taaa A...Töğbestafullah.
    Küçük bir lokma takımıyla evimin önünde kendim düzelltim. Çamurluğuna milimetresine kadar. Sade gereken vidaları gevşetip düz bir şekilde tekrar sıkarak. Sanayle konuştum, mağaza sorumlu dedi. Mağazayı aradım, kapanmış. Serviside bahsettiğim gibi.
    Hatta başka bir servise göstermiştim. Yine yetkili servis, mekansahibi ve asıl usta galiba, tamam ayarlarnır dedi. Birşey değil. Ücret bile almayız, dedi. Çalışan genç ustası, az bir işim var, bitireyim, sonra seninkini hemen hallederiz, dedi. Üreticinin selamıyla gitmiştim. Mekan sahibi mekanı terk ettikten sonra tam bir kabus yaşadım. Çalışanlar hepsi telefonlarına asıldı, 5-10 dakika geçmeden içeride müşteri doldu, tamirciler 10 dakikada bir müsteri ve motorunu içeri alıp hallediyorlar, satıcı çatır çatır satış yapıyor. 2 saaten fazla bekledikten sonra, satıcı bana demesinmi, Seenin çatal değismesi gerek, zatrıyla zurtu6la, işciliğiyle 280,- lira mastaf çıkatdı. Birde, elimde birtane var, sipariş verip bekemeyede gerek yok, diyor.....töbe töbe. Sallamak için nakit yok dedim, posmakinam yok diyor, internet bankacılıkdan hesaba yarırırsıniz, diyor. İnternete kapalı kartım, didim. Zaman kazamak için, bekleyi dedim, ceptelefondan aktiv rdebilkrim, dedim. Çıkıp gidicem, ama mekansahibine görüşmeden gitmeyeyim, dedim. Cepe uraşırken, mekan boşaldı, sahibi geldi. Beni görünce, neden hala beklediğimi sordu. Satıcı şu kadarlı parça değiştirmek istediğini söyledi, ben yok bozuk diye, değiştirmek istedikleri parça için para ve zamanım yok dedim, çıktım. Satıcı, peşimden koşup hala, abi, motoru bırakabilirsin yarına kadar halllederiz, diyor, İçerdede mekan sahibi patlıyor. Nese dedim, şamarı ben yapıştırıp, üstü kalsın diycektim. Arkama bakmadan bastım geldim.
    Beyler, bayanlar, malınıza sahip çıkın, Belge, bilgi alîp vermekten hiçbir zaman çekinmeyin, hakkınıza ilk talep olan çakal çapuldur.
    Hayırlı günler...


    Kuzu kürkünde kurt gelse nesayar, karanlıkda Kara Kaplan beklerken...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)