Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Suzuki İnazuma Katalizör Arıza

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Rhombeuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2018
    Şehir
    Ankara
    Öncelikle herkese merhaba

    2014 Model bir inazumaya sahibim. Çok memnunum oturaklı, konforlu, kalıplı bir motor. Sorunum şu ki;

    Motor çalıştıkdan 1 - 1.5 dk sonra rölantide bi zırıltı sesi geliyor. Seyir halinde, üst devirlerde ses veya bir sorun yok. Ancak durunca ses devam ediyor ve net duyuyorum. Ustama götürüp baktırdım. Bana söylediği katalizör kazanına alttan kaynak yapılmış.(10 bin km de 2.el aldım) Bu kaynaktan sonra içinde metal parça kalmış ve bu hava akımında,titreşimde zırıltı yapıyormuş. Motoru uzun süre steteskopla dinledi. 8-9 bin devre zorladığında çok az egzantrik sesi duyduk yani egzantrik değil motor 14 bin km de şuan. 4 bin km dir böyle kullanmaktayım. Bana hiç bir sorun yok sesi kafaya takma dedi fakat ben takıyorum. Satmaya kalksam bu sesle de kimse almaz. Bu ses çok yüksek değşl bir zırıltı ama rahat duyuluyor. Katalizör iptali düşünüyorum. Tavsiyeniz nedir ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Haziran 2014
    Şehir
    Kocaeli
    İnazumam varken sanki bu katalizörle alakalı bir durumlar olduğunu okumuştum. Önceki sahibinden kalma değilde inazumalarda kronik bir durum olabilir.

    Egzozcuya götürüp baktırmakta fayda var belki çözülemeyecek bir durum değildir. Bir de hatırladığım kadarıyla iki egzozda da ayrı ayrı katalizör vardı inazumalarda. Ses sadece birinden geliyorsa tekini değiştirmek de yetebilir belki. Kat iptali yapmak son tercih olmalı bence motorun tüm konforu gider.

  3. #3
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Katalizörde kalan curuf parçası ise mecburen kaynak yapılan yerden kesilip artık parça çıkarılıp tekrar yama ile kaynak yapılmalı. O olduğundan eminseniz yaptırın, şüphe varsa dokundurtmayın.

  4. #4
    freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2011
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    Bildiğim kadarıyla kronik bu sorun. Egzoz içindeki seramik elyaf gibi parça var oradan geliyordu ses. Arkadaşlar söktürüp kaynak gibi bir işlem yapmışlardı. 2 sene geçince unuttum. 3 inazumalı arkadaşta 2 sene sonra aynı sorunu yaşadılar.

  5. #5
    Rhombeuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2018
    Şehir
    Ankara
    Vakit ayırıp cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.. Motor elimde patladı galiba elletmeyi düşünmüyorum. Ses dışında sorun yok

  6. #6

    Üyelik
    06 Nisan 2009
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155167114548451&set=pcb.148393368 1677021&type=3&ifg=1&__tn__=HH-R&eid=ARCR9er03UhSSBTMlSM1-F0RfU1_DewdyAmTpIliBmLtTkQAOHKxCEWpB4l0eCEbKTvKFHt 3ww5uKo9f

    ses çıkmasının yanında 14 kg ağırlığında olması daha büyük problem. Egzozun nikelajlarına kanarak aldıysanız evet elinizde patladı. Nikelajların içinde çürük malzeme bulunması daha da büyük problem.

  7. #7

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Inazumaların katalizör arızası kronik sorun. Zırıltıyla kendini belli eder. Inazuma alınacağı zaman mutlaka bu göz önüne alınmalıdır. Kronikliğinin yanısıra katalizörün motorun-egzosun altında yer almasından ötürü kaldırım inişlerinde veya hafif arazide bir alt sürtme sonrasında katalizör bozulabiliyor. Kesip kaynak yapılabilir.

  8. #8
    Rhombeuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2018
    Şehir
    Ankara
    Ustamın söylediği katalizör değil kaynak sonucu içeride kalan parça.. Peki katalizör olsa çekiş, duman vs olması gerekmiyor mu? Sesden başka sorun yok bende oda rölantide

  9. #9
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2012
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    Selam aynı motordan bende var 2013 , benim motorunda da bir zırıltı var ama yüksek devirlere çıkınca oluyor,bunun çaresi var , Facebook daki guruplarda küçük bir kaynak operasyonu ile çözülüyor,sizinkisi biraz farklı içeride işlem sonrası kalan bir parça veya çapak gibi birşey, egzozu yerinden söküp bağlantı noktalarından ayırıp silkeleseniz o parça acaba düşmezmi ?

  10. #10

    Üyelik
    03 Şubat 2012
    Kronik problem,hassas insanlar almamalı.

  11. #11
    Rhombeuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2018
    Şehir
    Ankara
    Ankara'da bu sorunu çözebilecek usta tavsiye eden olursa sevinirim ..

  12. #12
    giotine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2006
    Şehir
    İstanbul/Beşiktaş
    Motosikleti
    XT660R/PD
    Probleminizi işinin ehli herhangi egzost ustası çözecektir. Ayrıca motor elinizde falan patlamadı hemen ümitsizliğe kapılmayın.
    Buna benzer bir zırıltı benim inazumada sağ egsozt borusunundan (manifold kısmı yani kazandan önceki kısım) geliyor. Yakın zamanda bende bir egzostcuya gidip yaptıracağım işlem bitince yazarım buraya.
    Rhombeuz bunu beğendi.
    Korumanı giy ! Tarzanlığın alemi yok !!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)