Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Debriyajı yumuşak kullanmak zararlımı?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    07 Haziran 2018
    Debriyajı çok yumuşak en erken kavriyacak şekilde kullaniyorum rahat geliyor debriyaj balatalarina zararı varmıdır yoksa sert mi olmalı?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Manetin kavrama noktasından bahsediyorsunuz galiba? İdeali manetin en ucunda "azami 1 cm'lik" boşluk payı bırakmaktır. Bu şekilde neredeyse manete dokunur dokunmaz (o 1cm kapandıktan sonra) ayırmaya başlayacaktır, hızlı ve senkronlu vites yükseltmek böyle daha kolay, ayrıca trafikte de maneti full çekmenize gerek kalmadan tamamen ayırabilirsiniz, daha az yorucu olur.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------

    Debriyaja etkisinden emin değilim; elinizin ayarına göre kavrama kontrolünüze ve yumuşak kavramanıza mani olmuyorsa balataya bir şey yapmaz, ama bu ayar yüzünden sağ sol el ve sol ayak koordinasyonunuza mani olup vites kutusu (kısmen veya tamamen) yük altındayken vites değiştirmenize sebep oluyorsa daha debriyaja bir şey olmadan vites dişlilerini ve çatallarını elinize almanıza sebep olabilir. Ben (illâ ki) başıma bir şey gelecekse dişliler yerine debriyaja olsun tercih ederim yani...

  3. #3
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    Tam ayırmıyorsa kısa zamanda debrıyaj balatanız biter. Ayrıca maneti tam anlamıyla kullanamadığınız için sürekli yarım debriyajda vites değiştiriyor olabilirsiniz, buda zararlıdır. Benim tavsiyem olması gerektiği gibi alışmaya bakın.

    Kontrolü debriyaj manetini tam sıktığınız zaman motor viteste iken ileriye gitmek istiyorsa ve hatta gidiyorsa debriyaj tam ayırmıyor demektir. Bu testi motora binmiyorken ve sıkakken yapın, soğuk motor ileriye gitmek isteyebilir.

  4. #4
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    motorun kullanım kitapçığında manetin boşluğu mm olarak belirtilir. genelde 10-20mm arasında olması önerilir. çok aşağıda kavraması iyi değil debriyajı erken bitirebilir. ani gaz açmalarda hızlanırken motor devirlenir ama gitmez


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)