Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hasar kayıtlı algısı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    ..YaNKee.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR 650F
    Siz motordakine kızıyosunuz demek araba almak isteyenlerin sorularını duysanız.. bayan bile olsa ilk sordukları 'kaputta boya varmı' sorusundan sonra eğer var ise telefonu kapatması varya offf offf... hemen hurdacılara gidip arkadan hasarlı arabanın kaputunu alıp kendi arabama taktırasım geliyor o anda.. sonra arayana yok efendim kaputta zerre boya yok falan mutlu edicen insanları :D Türkiye'mde motorda yan plastikler, arabada ön kaput çok değer arttırıyor gerisi boş.. eskiden motorun sesi yani içi önemliydi, şimdi dışına önem gösteriyorlar..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    sutlusoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Kasım 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Tracer 700
    Bütün bu muhabbetin sebebi kötü ekonomiye dayanıyor. Ordadirek diye bir şey kalmadığından zar zor para biriktiren vatandaş daha motor alırken, satışını düşünerek alıyor ve muhtemelen zarar etmemek istediğinden oldukça hasarsız ve az km'de araç bakıyor. Dürüst olmayanlar haliyle çakallık peşine düşüyor tabi ki.

  3. #43
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Şasesi, yürüyen aksamı sorunsuzsa(yamukluk sağa sola çekme vs yoksa) hasarlı araç tabiki alınır ama diyelim ki zx10r alacağız motorun 25-30 bin lira hasar kaydı var. Motorunda 2017 piyasası 110 bin tl diyelim. Motoru satacak olan arkadaş hem 30bin TL hasar kayıtlı yazıp hemde 115 tl fiyat yazarsa o motora yanaşan olmaz.
    95-100 civarı piyasanin altı birşey yazacak ki hasar kayıtlı motor almanın bir çekiciliği olsun.

  4. #44
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Yeni bir taktik değil. Piyasada birçok kişi pertden dönme ucuz araç kovalıyor. Range rover, BMW neyse alıp keyfine bakıyor.

  5. #45
    Wing750 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CRF1000L Africa Twin
    Hasar kayıtlı motosiklet bulabiliyorsanız şanslısınız. Kastettiğim şu, hasarı kayıt altına alınmışsa. Benim şahsi fikrim, motosikletlerin hele de küçük hacimlilerin kaskosu yoksa zaten geçmişine ulaşmak şansa kalmış.
    espresso bunu beğendi.

  6. #46

    Üyelik
    14 Mayıs 2017
    geçen bi ilan gördüm kazasız yazıyor ama 25 bin hasar kaydı varmış üstüne meteor düştü heralde
    CagrioneTR bunu beğendi.

  7. #47
    PAPAZ_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2018
    Motosikleti
    GV650
    Alıntı infernus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karısını çocuklarını alıp 5 kişi aynı motosiklette kasksız ekipmansız dolaşıyorlar. mantığın kendince doğru olabilir ama bence yanlış insanlar sevdiklerini önemsemezler aslında insanlar kimseyi önemsemezler sen malı alırken baktır hasar kaydı sorgula öyle al. dolandırılan insanlar dolandırıcılara güvendikleri için dolandırılıyorlar bunu da bi kenara not al

    Seninde düşüncene saygı duyarım kardeşim , ama ya ben anlatmak istediğimi tam anlamıyla aktramadım veya sen çok dikkatli okumadın. 2 yıl boyunca aynı klupte çoluk çocuk ailece takıldığımız sevdiğimiz bir arkadaşımız . Biliyorum senin dediğin gibi kasksz ekipmansız dolaşan apaçi tiplerden çok var piyasada. Ama klüplerde böyle adamlara yer yok ekipman olmadan kasksız çeşmeden su almaya bile gidemezssin. Tavsiyeni not aldım kardeşim haklısın dolandırılanlar inandıkları için kandırılıyor, ama bu benim satış anında beş dakkada tanıdığım bir adam değil. Yeri yurdu belli çökerim tepesine 😊 zaten arada motoru özleyip gelip bi tur istiyo 😊

  8. #48
    montanaturne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2018
    Motosikleti
    CB250R
    Motorumla kıyıköye giderken sola yattım. Sol depo üzerindeki grenaj kozmetik olarak çizildi sadece. Fotolarını çektim. Tutanak yok birşey yok, ama değişirsem eğer ki hala değişmedim, sAtacağım kişiye değişeni söyleyeceğim. Kimi 3 kuruş için yalanlar söyler kul hakkına girer, kimisi de Allahtan korkar. O sebeple insanın mayasını değiştiremeyiz. Biz ne kadar konuşsak boş burada.

  9. #49
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Alıntı Wing750 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hasar kayıtlı motosiklet bulabiliyorsanız şanslısınız. Kastettiğim şu, hasarı kayıt altına alınmışsa. Benim şahsi fikrim, motosikletlerin hele de küçük hacimlilerin kaskosu yoksa zaten geçmişine ulaşmak şansa kalmış.
    Aynen öyle.

  10. #50

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    O kadar çok düzenbazlık var ki, hasar kaydı yok diyen hasarlı çıkıyor. Hasar kaydı var diyeninki de pert çıkıyor.

    Servis şişirdi, sigortadan para almak için fazla yazıldı v.s. Millet artık bunlara tok.

    Bir de örneğin Amerika'da Almanya'da parçası değişen arabaya duruma göre "yenilenmiş" gözüyle bakılıyor. İşçilik pahalı ama iyi çünkü. Bizde bir araç önden darbe aldı mı yetkili servisi dahil bir daha yapamıyor. İşçilik yerlerde, beceriksizlik diz boyu. Kapılarda, kaputta, motor için gidonda, tekerlerde bir hasar oldu mu ustalarımız beceriksiz olduğundan bir daha o parça iflah olmuyor. O yüzden "ellenmemiş" vasıta aranıyor. Çünkü elleyen ellemiyor, kanırtıyor.
    yamtareroglu, zekeriyaimam ve espresso bunu beğendiler.

  11. #51
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Eskiden "servis şişirdi" laflarına bende inanmazdım.
    Ama Eylül-2018 deki hasar bedelini gördükten sonra,
    Servis şişirmesi değil ama yedek parça bedellerinin yüksekliğine
    inanmaya başladım.
    Ayrıca sanırım tamir süresince verilen ikame aracın kira bedelide
    hasar bedeli içerisine ilave ediliyor.

    Eylül-2018. Nissan Almera 2005.
    Bir kamyonetin park yerinde geri geri gelirken aracın bagaj kapağında ezilmeye sebep olması.

    Bagaj kapağı değişimi ve boyaması.
    (7 günlük ikame araç verilmişti).

    Hasar bedeli : 4.542,-TL

  12. #52
    papanax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    KTM390 , Ducati Monster 797, Xmax 400
    expertizi yok mu bu işin yaw

  13. #53
    tarikcapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2018
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBF 250
    Benim işime geliyor valla... Ucuz alıyorum ucuz satıyorum..2016 yılında Clio 3 ü mün piyasası 27-28 bin ken ben toplamda 16bin tl hsar kaydı olan arabayı 19.750 ye aldım... aldığımda 130bin deydi... şimdi 190bin de ... tık ses yok, 1 kere akü bitti onun dışında hiç bir sorun çıkarmadı.. bakımdan bakıma gidiyorum sanayiiye... Motosiklette şansım gülmedi ben Şasi de oynama olmamış aracı satın alırım.Şasi de oynama olmuşsa o araç dikiş tutmuyor... alırken "experrtize götürücem.. söylediğin gibi çıkmazsa expertiz parasınıda vermem " diyorum... birde her yerini kurcalıyorum arabanın.. örneğin kapı fitillerini çıkarıp altlarına bakıyorum, klimayı defalarce hez açıp kapatıyorum. aracı defalarca kez stop edip çaıştırıyorum ... ve daha bir sürü saçmalık...zaten bi sıkıntı varsa adam yemyeşil oluyor... anlatmaya başlıyor, ya şuarasında da şu vardı, kusursuz arıyorsan sıfır al demeye... aracı incelemekten çok sahibini inceliyorum haberi yok
    yamtareroglu bunu beğendi.
    Yalnız ama Kafası Rahat Adam...

  14. #54
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    HASAR KAYITLI ALMAM nerden hasarı var veya yok
    ama gerçekten yetkili servislerde parçalar pahalı hatta pahalı bildiğimiz markaların parçaları honda dan yamaha dan ucuz
    meşhur afrika twin farı 10000 tl deniliyor

  15. #55
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    İnsanların, görmeden,incelemeden bu konuda karar vermesi çok tuhaf. Ön yargı ve ticari kaygı dan kaynaklı olsa gerek. Komşum arabasını değiştirdi geçen hafta, hasar kaydı yok diye almış arabayı. Evet hasar kaydı yok lakini arabada motor namına da bişey yok. Sürücü kursundan çıkma araç.
    Son aracımı alırken, aynı yerde iki arabaya baktım. Birinin hasar kaydı yok, km si diğerine göre 20 bin daha düşük. Ama ben gittim, onu değil, hasar kayıtlı ve km si yüksek olanı aldım. Tamam birinin hasar kaydı yok, lakin ellenmedik pek yeri de yok, ve sanki dost işi tamirat yapılmış, parça aralarına nerdeyse serçe parmağım giriyordu. Egzost baca gibi duman atıyor. 3 parça değişeni olan aldığım araç ise servisinde orajinal parça değimi yapılmış, gram duman vs yok ve çok diri idi.
    Motosiklette, eğer 30-40 bin ve daha yukarı değilse parası, her tarafı değişse bile hasar kaydı bulmanız çok düşük bir ihtimal. Ve bana göre motosiklette değişene o kadar takılmayın, şasi ve ya ön amortisör de bir eğrilik kırklık yoksa, hani plastik yan kapak ve ya karenaj komple değişse ne olut?

  16. #56
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Ben arabayı ilana koydum.Ne var ne yok yazdım.Arayan adamla uğraşmak istemediğim için.Baksın ilana kafasına yatıyorsa arasın konuşuruz.Arayanlarla uğraşmak da ayrı bir zor.Kaza resimlerinide ekledim ilana.

  17. #57

    Üyelik
    10 Kasım 2015
    Arkadaşların da dediği gibi eğer yürüründe şasisinde filan bi problem yoksa neden alınmasın?
    0 motor almak herkesin harcı değil
    Kendimden örnek vereyim,almak istediğim bi model vardı param da fazla yoktu ben de ne yaptım en uygun fiyatlısı hangisi gittim onu aldım. Alırken biraz motoru araştırdım neyi var neyi yok diye ama çokta detaya inmedim şuan motorumdan çok memnunum ilerde bilmediğim bi hasarı veya km sinin orjinal olmaması gibi bi durumla karşılaşırmıyım bilmiyorum ama karşılaşırsam bile motorumu sevicem, bunlar sadece rakamlardan ibaret kağıt üstündeki şeyler.
    Çünkü benim için önemli olan beni a noktasından b noktasına götürüyo mu götürüyo
    Bana keyif veriyomu veriyo gerisi önemli değil

  18. #58
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Tam benim de parmak basmak istediğim bir konuydu, açıkçası bu kadar uzun yazmaya üşendim Kesinlikle öyledir, 2 seneden fazla yurt dışında yaşadım ve bir şey çok dikkatimi çekmişti, hangi motosikletleri almıyorlar biliyor musunuz ?

    Hasar Kayıtsız ( Motosiklet 5 seneden fazla ise ve hasar kaydı yok ise, inanmıyorlar, " kesin bir yerde toplamış " diyorlar. )
    Düşük Km ( Motosiklet 5 seneden fazla ise diyorlar ki ; " imkansız, bir sıkıntı var binmemiş demek ki.. )

    Hangi motosikleti alıyorlar ?

    Tamamen geçmişi belli, değişeni varsa nerede değiştiği bilinen
    İlginç ama km yüksek ise daha çok alıcı buluyor, " aktif binen adam, düzgün bakmıştır " düşüncesi var ..

    Bize ne kadar da zıt değil mi ?

    Ama Türkiye'de durum belli, hasar kayıtsız olup 3 farklı motosikletten toplanmış motosikletler bile var piyasada.

    Kısacası en doğrusu, fiyatı uygun ise, hasar kayıta ona buna bakılmaz, gider gösterirsin, sürersin, gidişi duruşu virajı normalse, neden benzer kalitede bir motosiklete + 5000 TRY vereceksin ki ? mantıklı mı bu yani ?

    Felsefe basit, yürürü iyiyse, makyaj toplanır ...
    espresso bunu beğendi.
    Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]

    Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]

  19. #59
    serkan1987 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR650R
    Alıntı yamtareroglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değişeni yok, boyasız kavramı, türk galeri dolandırıcılarının kafamıza yerleştirdiği bir algıdır sadece. Araç alırken fiyatı kırmak için buldukları dahiyane(!) bir metod ve vatandaş olarak benimsediğimiz bir ticari biçim. Amerikada insanlar çöplükten parça toplayıp customlar yapıyor 70bin dolara satıyorlar, Türkiye'de bu dolandırıcılık algısı kırılması gerekir ama önce vatandaşın üçkağıtçılık eğiliminden ve sevgisinden vazgeçmesi gerekir..
    Araç kaza yapabilir, boya da olur.. Düzgün tamir edilmişse bir aracın değişeni olması kötü değil aksine duzeltilmesinden iyidir..
    aynen hocam
    Asfaltı öpmeyen motorcu,motorcu değildir...

    Onlara göre şeytan icadı, bize göre fizik kanunları..

  20. #60
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    geçen kış xj6 sıyla kaza yapıp bi kaç yerini kıran bi arkadaşım olmuştu. Motosikleti olay mahalinden almaya ben gittim..
    Ayna kırılmış, sağ peg yamulmuş, sağ gidon topuzu eğilmiş, sağ grenajlarda çizikler vardı, binerek evine kadar götürdüm 35-40km.
    Uzun lafın kısası yetkili serviste işlem gördü motosiklet ve 11bin tl hasar kaydı işlendi.

    Şimdi bu motosiklet tertemizdi , arkadaş gözü gibi bakıyordu motosikletine ama böyle bi kayıt oluştu ve başka bi arkadaşım hasar kaydı var diye bunu almak yerine kazasız kayıtsız bi 600f aldı. Burnu boktan kurtulmuyor şu an..

    Biraz da alım gücümüzle alakalı, çevremdeki çoğu insan alayım ağız tadıyla senelerce bineyim mantığında değil, satarken zorlanır mıyım mantığında. Hal bu olunca km, hasar kaydı , boya gibi detaylara bloğun, elektirik tesisatının, şasinin durumundan daha çok dikkat ediliyor.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)