Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Motosiklet kazası geçireceklere...(lütfen okuyun)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    CsaRvoX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ocak 2006
    Şehir
    sarıyer
    Motosikleti
    Honda CBR600F5
    geçmiş olsun hocam,2 ay evvel bende kaza yapmıştım ufak bir bacak şişiğiyle atlatmıştım halini anlıyorum,kendine iyi bak çabucak iyileşirsin umarım


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Hurricane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul-Kavacık
    Motosikleti
    Zealsun Zs150-19 Cruiser
    Çok geçmiş olsun.
    Önemli olan nereye gittiğin değil, nasıl gittiğindir...

  3. #23
    zx12r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mart 2006
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    HONDA CBR600 F
    büyük geçmiş olsun ama üzülecek durmumuz cok yasalarımız maalesef suclulardan yana nasıl bir türkiye de nasıl bir kanun var anlamyıorum konya mt deki bir arkadaşımıza araba carptı araba o kadar suratli ki arkadaş ön kabuttan cama carptıktan sonra 25m kadar ileriye atmıs araba orda ama adam kaçmıs ehliyet yok diye hiç bir seyden faydalanamıyor arkadaşımız hastanede yattı motorsiklet perisan ama destek yok hiç bir yerden olacak şeymi Allah kazadan korusun

  4. #24
    küçükdesperadost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda cbr 600 f olucak işallah
    orveg abi çok geçmiş olsun allah kötüsünden saklasın

  5. #25
    entellektüel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial Zat 150 Yakında Yamaha 1200 cc Chopper
    Motorun trafik sigortası varsa Milli Reasürans Şirketinin sanırım bir fonu var buradan kaza ile ilgili Masrafları hastane, tedavi ve araç dahil karşılıyorlar. Ama Aracla kaza geçiren şahsın Ehliyet Ruhsat Trafik Sigortası ve Taşıt vergisinin yatmış olması gerekiyor.Bunlar varsa bu fondan karşılanma olasılığı var. Yinede de hata yapmayalım. Bu konuda otorite olmuş sigortacılar da bunu bilir ama işlerine gelmez açıklamak, Araştırırsanız bulabilirsiniz. Sitede buna benzer bir bilgi paylaşımı vardı. Tabii ki kaza geçirmek istek dışı bir olay. Kimse isteyerek kaza geçirmez. Önemli olan Kazalarla ilgili bilgilendirme çalışmaları yapmak. Amerikalılar oturup Hurt Raporu hazırlıyor ama bizim ülkemizde Allah'a emanet bir anlayışla önemsenmiyor bu konular. Adana'da Arka arkaya patlayan iki bomba olayında da halk sinema seyreder gibi seyretti.Ve ondan dolayı yaralı sayısı çok. Trafik kurallarına kim uyuyorki ? Herkes trafiğe uyuyor Trafik kurallarına değil. Bence Televizyonlar ve medya kanalları Sanatçılar(?) dan çok Bunlarla ilgilenmeli. Biz millet olarak işin kolayını severiz. Sirkenin bedavasını, Kurtuluş savaşı dönemindeki halk ile şimdiki halk arasında dağlar kadar fark var.Kimse bilginin önemini daha kavramamış. Şu an dedikodu bizim için daha önemli ve reyting alan konular. Yok Seda Sayan'ın düşürdüğü çocuk, Gülben Ergen'in Frikiği kazalardan ve nedenlerinden daha önemli hale getirilmiş. Kazayı insanlar yapar. Şöfor Eğitim kitaplarında bile Motosikletlerle ilgili bilgiler bir sayfayı zor doldurur. Eğer bizim gücümüz varsa bunu dayanışma içinde birlikte yapabiliriz. Bilgilerimizi paylaşabiliriz. Bu arada Kardeşime de geçmiş olsun bir an önce acıları geçsin.

    Alıntı thewall adlı üyeden alıntı
    Başımıza gelmez inşallah ama bilmemizde de fayda var... Kaza geçiren sigortasız yurttaşların tedavisini Garanti Sigorta Fonu karşılıyor, ama bilen yok!


    "Trafik kazasi sonucu yaralanan ve hastaneye kaldirilarak tedavi altina alinan kazazedelerin, kanuna göre tedavi için ücret ödememesi gerektigi belirtildi.
    Tüketiciler Birligi, kazazedelerin haklariyla ilgili bir rapor hazirladı.
    Kaza sonucu yaralanan ve herhangi bir hastanede tedavi gören kazazedelerden, bu tedavileri sonucu hastane tarafindan ücret talep edilemeyeceginin belirtildigi raporda; 2918 Sayili Trafik Kanunu'nun, herhangi bir trafik kazasi sonucu yaralanan kisinin en kisa sürede hastaneye yetistirilmesi ve gereken tedavinin yapilmasi hükümlerini içerdigi belirtiliyor.
    Yönetmelige göre, hastane acil servisi, kendisine gelen kazazedenin maddi durumuna, sosyal güvencesinin olup olmadigina ve hastanin özelligine bakmadan gereken tedaviyi ve müdahaleyi herhangi bir ücret talep etmeden yapmak zorunda.
    Bu tedavi sonucu olusan masrafin ise Saglik Bakanligi Karayollari Trafik Döner Sermaye Isletmesi tarafindan karsilanacaginin belirtildigi rapora göre, vatandaslar haklarini bilmedikleri için sorunlar yasaniyor. Hastanelerin de bu kanundan bihabermis gibi gözüküp vatandastan para talep etmelerinin suç oldugu belirtiliyor."
    Trafik Kazası Geçirdiğinizde Hastane Masraflarınızı Karşılayan Bir Kuruluş Var !

    Yazının içeriğinin doğruluğunu aşağıdaki adresten teyit edebilirsiniz:

    Tel: 0-212-324-19-50

    http://www.tsrsb.org.tr/
    http://www.tsrsb.org.tr/private/trk/...rantiadres.htm


    Size çarpan araç faili meçhul ise veya aracın sigortası yoksa bütün hastahane masraflarını cebinizden yapmışsanız faturayı aşağıda bahsi geçen sigortaya veriyorsunuz. Sigorta size paranızı tamamını ödüyor.

    SSK ve bağ-kurun ödemelerini değil sadece kendi cebinizden ödediğiniz paraları ödüyor.

    Ölümlü ise kaza yine para ödüyorlar.

    Daha ayrıntılı bilgi için yukarda verdiğim dahili 204 nolu telefonu arayın.

    Kaza geçiren sigortasız yurttaşların tedavisini Garanti Sigorta Fonu karşılıyor, ama bilen yok!

    Garanti Sigorta Fonu Genel Sekreteri Kongar: "Kaza geçiren Sigortasızların masrafını, başvuranlara veriyoruz. Ama kimse bilmediği için parasını alan yok. Fon'da 110 trilyon lira birikti."

    Trafik kazası geçiren vatandaşların tedavi masrafları ile ölüm giderlerini karşılamak için kurulan Garanti Sigorta Fonu'nun hesabında 110 trilyon lira birikti ama vatandaş parasızlıktan hastane kapısında can veriyor. Trafik kazalarında yaralanan ya da ölen sigortasız vatandaşların milyarlarca lira tutan tedavi veya cenaze masraflarını karşılamak için kurulan Garanti Sigorta Fonu'nda tam 110 trilyon lira birikti; çünkü uygulamadan kimsenin haberi yok. Sağlık Bakanlığı'nın hastane yönetimlerini bilgilendirmemesi ve vatandaşların da kanunları yeterince bilmemesi nedeniyle fona herhangi başvuru olmazken, çok sayıda parasız vatandaş hastane kapılarında can veriyor.

    Fondan sorumlu Türkiye sigorta Reasürans Şirketleri Birliği Genel Sekreteri Bilge Kongar, "Trafik kazası geçiren sigortasız tüm vatandaşlar başvurup tüm masraflarını bizden alabilirler" dedi. SADECE UYANIK AVUKATLAR KULLANIYOR Kaza geçiren parasız vatandaşların çok zor durumda kaldığını belirten Kongar, "Hem bakanlığın hem de vatandaşların kanunu bilmesi gerekiyor. Ancak ne Sağlık Bakanlığı uyarıyor ne de vatandaşlar bunu biliyor. Bu yüzden fonu her biri 20- dosya ile gelen uyanık avukatlar kullanıyor" diyor. Kongar, 450 milyar ve yeni primleri faizle değerlendirdikleri için 110 trilyona ulaşıldığını belirterek şunları söyledi: "Devlet Ziraat Bankası'nda faizsiz tutuyordu. Biz ise faizde tutuyoruz. Para çoğalınca bunu alıp oraya buraya vermek; peşkeş çekmek istiyorlar. Biz ise kazalarda mağdur olanlar gelip alsın diyoruz.

    1991 yılında Hazine Müsteşarlığı bünyesinde kurulan Garanti Fonu, 1998'in sonuna kadar Hazine Müsteşarlığı Sigorta Genel Müdürlüğü bünyesinde kaldı. Amacı, trafik sigortası olmayan araçların meydana getirdiği yaralama ve ölüm masraflarını karşılamak. Plakası belirsiz araçların verdiği zarar da karşılanıyor. Fonun kaynağını trafik sigortası yaptıran vatandaşlardan kesilen pay oluşturuyor. Trafik sigortası yapan sigortalıların trafik primi içinde ödedikleri paranın yüzde 2'si ve yüzde 1'i sigorta şirketlerinin öz kaynaklarından karşılanıyor.

    Karayolları Trafik Sigortası Kanunu gereği eğer kaza yapan araç sigortalı ise, kaza sonucu yaralanan veya ölen kişilerin masrafını sigortalı olsun ya da olmasın şirketi karşılıyor. 7 YILDA 3 ÖDEME Kazaya neden olan araç sigortasız veya plakası bilinmiyorsa zarar görenler direkt birliğe gelip masraflarını alabiliyor. Fon, 1998 sonunda Hazine'den alınarak Türkiye Reasürans Şirketleri Birliği nezrinde bir hesaba aktarıldı. Adi önceden Garanti Sigortası Fonu iken devletin dahil olduğu tüm fonlar kapatılınca Garanti Sigortası Hesabı olarak değiştirildi. 1998' sonuna kadar 7 yılda Hazine'de, 450 milyar lira birikti. Ancak 7 yılda sadece üç kişiye ödeme yapıldı. Birlik bünyesindeki fon bütçesi Hazinenin aksine bankada faizle değerlenince fon 110 trilyona ulaştı. Şimdiye kadar fondan yararlanmak için 1623 kişi başvurmuş, 1042 dosya ise sırada bekliyor. Birlik bünyesindeki fonun yükümlülüğü daha sonraki yıllarda kanuna eklenen maddeler ile sadece bedensel hasarları ödemekten çıkarıldı. İHTİYACI OLAN PARAYI NASIL ALACAK Kaza geçiren vatandaş hastane masraflarını faturalı olarak Türkiye Sigorta Reasürans Şirketleri Birliği'ne iletecek.
    Bunun için birliğe, 0-212-324-19-50 nolu telefondan veya
    http://www.tsrsb.org.tr
    adresinden ulaşılabilir. Türkiye'nin her yerinden başvuru ayni şekilde yapılacak.
    Gerekli belgeler ise hastane faturası, ikametgah senedi, nüfus cüzdan örneği,trafik zaptı ve imza beyanı.
    Belgeleri inceleyen birlik, vatandaşın verdiği banka hesap numarasına parayı yatırıyor.
    bu yine siteden yapmış olduğum bir alıntıdır. Yazan arkadaşa emeği için teşekkür ederim. Ayrıca bu bilgileri kitabımda izin verirse kullanacağım.
    Yanlışlarıyla Mutlu olanları, Doğrularınızla Rahatsız etmeyiniz...

  6. #26
    clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Orveg, herşeyden önce tekrar geçmiş olsun, özelden mesaj atmıştım, bilmem ulaştı mı?
    Sigorta olayına gelince, dediğin doğru. "Bürokrsai işlerin bitmemesi için uğraşır ki yapacak işi olsun" diye bir sözü var bir filozofun(şimdi adını hatırlayamadım). Bizim devlet işleri de böyle. Hep bürokrasi. Ama kitabına uydurdun mu olay çözülüyo. Yani olan yine dürüstlük yapana oluyo.
    Umarım eski sağlığına en kısa zamanda kavuşursun. Geçmiş olsun kardeş!
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)

  7. #27
    intercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Kawasaki 750 LTD (avartardaki)
    ORVEG yazini okuyunca tüylerim diken diken oldu, gecmis olsun demek kolay, gecene kadar neler yasanir hangi acilar cekilir kimse bilemez. umarim hepsinin üstesinden gelirsin.

    entellektüel ve thewall sizlere de bu ara tesekkürler
    all you need is love

  8. #28
    electricsky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Suzuki Burgman AN 400 K7
    evet,başlık tuhaf görünüyor,kimse hiçbi zaman kaza yapmasın umarım...
    arkadaşada çok geçmiş olsun...

  9. #29

    Üyelik
    07 Ağustos 2006
    geçmiş olsun dostum. hani derler ya verilmiş sadakan varmış. bundan sonraki hayatında kazasız günler dilerim. byy.

  10. #30
    ilkerkoparal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2005
    Şehir
    AVCILAR-İSTANBUL
    Motosikleti
    Regal Raptor/DADYW DD250E-9
    Gecmis Olsun Allah Sifalar Versin Sana Akilli Adammisin Bende Gecen Gun Avsada Dustum Ufak Tefek Siyriklarla Atlattik

  11. #31
    Mad Bike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ocak 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Wildstar 1600
    geçmiş olsun...motor hurdaya çıktı heralde
    MOTOR GÜÇLÜ ADAM İŞİDİR

  12. #32
    arinrin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    X9 250 Evo
    Haberini aldık geçmiş olsun.

  13. #33
    zx12r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mart 2006
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    HONDA CBR600 F
    aman kardeşler biraz daha fazla dikkat gerektiyors sanırım motorsiklet kullanmak sadece senin dikkatli olman yetmiyor motorlar pek galeye alan olmadığı içn sen dikkat etsende karşı taraf dikkat etmiyor her gün haberlerde kazasız gün gçmiyor cok üzülüyoruz kaza yapanlara Allahtan acil şifalar dilyorum kaza yapmayanlara istirham ediyorum lütfen gaz'a gelmeyin

  14. #34
    pazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2004
    Yakın bir zamanda kaza geçirmeyi planlamaktayım.Verdiğin bilgiler için teşekkürler.

  15. #35
    muvattali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    cbf 600sa
    Başlık, iyi niyetle verdiğin mesajı tam karşılamıyor. Revize edebilir misin? Kaza sonrası için hastane masrafları ve sigorta uyarısı gibi mesela
    İnnova 125, nx4 falcon, xt660r, CBF 600s diyerek devam ediyor hayat

  16. #36
    Xmaxman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Haziran 2006
    Şehir
    Haznedar
    Motosikleti
    Gilera Runner VXR 200
    Bencede başlık biraz garip durmuş. Geçmiş olsun

  17. #37
    semih20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2006
    selamun aleyküm ..ya arkadaşlar ben bir taksiyle çarpıştım motorun sigortasından faydalanmak için ne yapmama gerekir..motorumu yaptırta bşlşrmşyşm
    neber

  18. #38
    ferrari_gani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2005
    Şehir
    istanbul/bakırköy
    Motosikleti
    4x4 ruhlu karakaçan enduro&touring&race GETZZZ
    ya kısa ve net

    türkiyede yaşıosan hiç bir güvencenin olmadıını bilerek yaşarsın yoksa yaşayamazsın

    neden başka ülkelerde yetişmiş insanlar türkiyede yaşayamazlar sebebi açık ve net
    dünyada her erkeğe 4 kadın düşüyor. benim hakkımı her kim yiyosa haram zıkkım olsun elinde patlasın

  19. #39
    kabuto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    keeway sl150cc SONUNDA
    abi warya turkler adam olmaz bu kanunlardada bisi cikmas en iyisi yaninda bi tane silah tasimak
    imzam yok parmak bassam olurmu

  20. #40
    cancagliyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    99 Honda XL600 Transalp-11 Honda Cbf 150
    Öncelikle geçmiş olsun devletin bu tuhaf kanunları hep ınsanları kotu seyler dusunmeye zorluyor hep


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler