Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kaza yaptım/Sigorta şirketi/Yetkili servis/ Yardımınıza ihtiyacım var.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    SürücüMen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2016
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Renault Clio 2012/Mondial 150 SüperBoy X
    Merhabalar.

    Okumak için vakti olmayanlar aşağıdaki maddeler halinde yazmış olduğum soruyu cevaplarsa çok memnun olurum.

    Mondial 150 mg süper boy x kullanıcısıyım.3 ay önce bir aracın önüme sinyalsiz geçmesinden dolayı kaza yapmıştım.Neyse raporları tuttuk sigorta şirketi beni haklı buldu.Araya ramazan bayramının girmesinden dolayı eksper kontrol edip rapor tutmaya geç geldi.Sonrasında motosikletimde kazada hasar gören bütün parçaların değişimini talep ettim.Taleplerim doğrultusunda 2250 tl gibi rakam çıktı.Dosyamın sonuçlanması 15-20 gün kadar sürdü ve sonunda perte ayrılacağı kararı verildi.Önce 1080 km deki mart ayında alınmış olan motosikletime 2900 tl teklif edildi.İtirazlarım sonucunda fiyat 3500 tl olarak güncellendi.3500 Tl yi kabul ettim.Sonrasında 130 tl karşılığında motosikletimin vekaletini onlara verdim ve 72 tl olan vergi borcunu ödeyip ruhsat,vekaletname,yedek anahtar,plaka 3500 tl yi kabul ettiğime dair ibranameyi imzalayıp kargoladım.3-5 gün sonra arandığımda motosikletin ocak ayının vergisinin ödenmediğini onuda ödememi istediler.(Gerçi sıfır mart ayında almıştım aldığım yerin ödemesi gerekli bilemiyorum.)Bende amaçlarının mağduriyet gidermek değil ticaret olduğunu söyleyerek motosikletimi perte çıkarmak yerine tamiratını talep ettim.Aracımı alan pert şirketi ;

    Beyefendi siz 3500 TL den taahütname gönderdiniz.

    Dosyanız işlemde

    Ne itirazı bu acaba ?


    Diye mail ile geri dönüş sağladı.Motosikletimi onlara vermeyeceklerimi söylediğim de sigorta şirketi ile biz bi görüşme yapalım size geri dönüş sağlanacaktır dediler hep.Ama nedense hep ben onları aradım.10 gün sonra motosikletimin tamiratını talep ettim.Neyse sadede gelelim tamiratını talep ettikten 1 ay sonra talebim kabul edildi...Tekrar motosikletimi bıraktığım servis aranmış kurtulabilecek parçaların hangileri olduğunu sormuş..Servisim fiyatı 200-300 daha aşağı çekerek 1920 tl tamirat bedeli çıkartmış.Sonrasında Hoooooppp!! Kurban bayramıııııı..Gene tatil...
    Neyse bayram bitimi tekrar aradım..1920 tl yi onayladıklarını ama önce benim parçalarıkendi cebimden alıp yaptırıp tamirat bittikten sonra bana ödeyeceklerini söylediler.

    Asıl yardıma ihtiyacım olan konu burada ; MONDİAL 150 MG SÜPER BOY X

    1) Servisim yetkili servis..Yetkili servis olduğu için stoktan veresiye parça çekme gibi bir durumu söz konusu mudur?(Bana parçaları nakit alması gerektiğini söyledi)

    2) Motosiklet 3 aydır yattığı için akününde değişmesi gerektiğini söyledi

    3) Motosikletimin ön maşa,amortisör,ön far,ön çamurluk,benzim deposu,gidon demiri değişecek bunlar için 400 tl işçilik normal mi?

    4) Sigorta şirketi daha fazla ücret ödememek için fatura kesilmemesini KDV işlenmemesini istemiş.Çıkan parçalarda bende kalacak.İleride bir sıkıntı olur mu?

    Bu arada eklemek istiyorum.Kazada hasar gören LS FF352 FAN MAT KIRMIZI kaskım ve Probiker eldivenim için 350 tl artı ödeme alacağım.Eğer başınıza gelirse talep etmeyi unutmayın.

    Teşekkür ederim..Tekerinize taş değmesin.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:22 ----------

    Yukarıda yazmayı unutmuşum özür dilerim..
    Vekalet vermiştim vekaletimi nasıl geri çekebilirim?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    eran_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2018
    Sorduğunuz sorulardan yalnızca 4 numaraya yanıt verebilirim. Bence böyle bir şey tamamen usulsüz. Sigortanın böyle bir şey talep etmesi tamamen komedi. Faturasız, belgesiz iş mi olur? Sanki sanayide kamil ustaya iş yaptırıyorsun. Faturasız, girdisiz yapılırsa değişen parçaların garantisi nasıl olacak. İleride bir şey olursa nasıl ispat edilecek.

    Ayrıca iş belli bi noktaya geldikten sonra keşke pert işinden vazgeçmeseydiniz. Allah'a havale edip Ocak vergisini yatırıp paranızı alacaktınız. Bunca uğraşa değmez bence.

  3. #3
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Öncelikle fatura istemiyor, kdv' den düşürmek v.s.. bunlar hikaye. Hiçbir sigorta şirketi faturasız iş yapmaz. Fatura olmadan ödemeyi alamazsınız.

    KDV verilmesi gerekiyorsa verilir, sigorta şirketi de faturadaki toplam tutar ne ise onu size ödemekle mükelleftir.

    Vekaletinizi geri almanız için notere gidip durumu belirtmeniz ve vekaleti geri çekmeniz yeterlidir. Diğer tarafın vekaletnamesi geçersiz kılınacaktır.

    Konu işçilik ücreti ise bahsettiğiniz işler için ve mevzubahis motosiklet için 400 tl rakkam fazla. Ancak yetkili servis saat ücreti olarak hesaplanıyor ise onlara herşey normal!

    Yetkili servis nakit para ile çalışmak zorunda değildir. Ancak istediğiniz parçanın ücretinin tamamını veya bir kısmını sipariş öncesinde talep edebilir, kapora veya parça ücretinin tamamını alabilir. Eğer ki sigorta ile sözleşmeli bir servise götürürseniz siz para konusuna hiç muadil olmazsınız, sadece motosikletinizin tamiratının doğru şekilde yapıldığını kontrol eder, motosikletinizi hazır olarak teslim alır, fatura ibrazı ve ödeme konularını servis ile sigortaya bırakırsınız. Lakin motosikletinizde kasko olmadığını varsayıyorum, sadece bilgi için yazıyorum; eğer ki kaskonuz var ise kaskoyu devreye sokar, hasarsızlığınız bozulmadan rakkamın karşı taraftan rücu edilmesini sağlarsınız. Böylelikle işler hızlanabilir.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:43 ----------

    Akü 3 ay yattı diye doğrudan değişmesi gerek lafı yanlış. Şarja bağlanır ölçülür denenir bakılır.... sonra karar verilir. Doğrudan bunu söylemiş ise, fatura gerekmiyor istenmiyor lafına girmiş ise akünüzü başka bir motosikletin bitik aküsü ile şimdiden değiştirmiş dahi olabilir. Yerinizde olsam servisi değiştirir, farklı bir servis tercih eder, motosikletin şu anki tüm parçalarını resimlerdim.

  4. #4
    YAHYaONUR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS/ Yamaha tracer 700
    1- Olabilir
    2- Şarj edilir
    3- Biraz fazla
    4- Bu tamamen saçmalık olmuş, ben bir ayak pegi değişti sigortadan alamadım kırk türlü laf döktüm. Bu hangi şirket acaba? Size bu beyan yanlış verilmiş.

  5. #5
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    benim başımdan kasko sebebiyle şöyle bi durum geçmişti:

    kaza yaptım, motoru servisine çektirttim. sigorta şirketinin belirttiğinden ziyade kendi istediğiniz servise başvurursanız, tamirat, işçilik, parça ücretini kendiniz ödersiniz, sigorta şirketi daha sonra size aynı bedeli iade eder.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)