Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Türkiye'de Supermoto?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    alies99 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2017
    Şehir
    Adana/İskenderun
    Motosikleti
    -
    Bu aralar Supermoto tarzına merak saldım. Bu tarz motorlar TR'de var mı? Malum sitede henüz denk gelmedim. Etkinlikleri vb. genelde İstanbul'da vardır sanırım ama Türkiye genelinde? Bir de düşük cc crosslardan Supermoto projesi çıkar mı sizce? Ha bu arada bu tarza tek teker tutkunu olarak değilde fark yarattığı için merak saldım tek teker yanlama uçma kaçma vb. şeyler pek sarmıyor ama cidden duruşu falan farklı ve bi çekici geliyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2017
    Şehir
    Ümraniye
    Motosikleti
    D400
    sıfır olarak husqvarna'da var benim bildiğim. Husqi uçuk bir fiyat olmasa şu anda altımda 701 supermoto olurdu.


    Bu zaten normal vatandaşın alıp binebileceği bir fiyatta değil yapanlar genelde 150lik 250lik crosslardan yapıyor. Honda Crf'nin yurtdışında sm versiyonu da orijinalde var galiba.



    Türkiyede de bence yapılabilecek en iyi motor CRF250L
    R25 ve discovery jantı kullanarak çevrilenlerin fotoğraflarını görmüştüm. Bana göre zahmetli bir iş.

  3. #3
    LoseControL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2009
    Motosikleti
    Ktm 250 Duke - Husqvarna 701 Sm
    Sadece görüntüyle yetinirim diyorsan benim de tavsiyem crf 250 olurdu, bir tık üstü wr250'yi bütçe varsa öneririm. Bahsettiğim modellerin supermoto modelleri var fakat ne yazık ki ülkemizde yok. Malum sitede çevirilmiş olarak satılanlarına ara sıra denk geliyordum. Öte kısmı ise fantezi ve cebin derinliğiyle sınırlı :D küçük cc dediğimiz iki zamanlı enduroların bile şapka uçuracak fiyatları var + daha 17 inç jantlar yerine göre fren, amortisör falan derken ucu baya karanlık :D Bütçeyi arttırabilirsen nispeten eski model ktm 690 smclere bakabilirsin ülkede sm piyasası olmadığından uygun fiyatlara denk gelebilir fakat bakımının incelikleri var özellikle 2014 öncesi modellerde bazı kronik sorunlar var, satıcısının bilinçli olması lazım. Halihazırda 701 kullanıyorum, yardımcı olabilirim bildiğim kadarıyla. Sm'in dibini de bırakalım bu arada :D 103kg kuru 63hp <3


  4. #4

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Bu Husky'lerin trafiğe çıkışı yok galiba? Ben mi yanlış biliyorum? Yolda kullanamayacaksak veya delirteceğimiz yerlere yoldan gidemiyorsak çok manası kalmıyor; cebin sağlam olması lazım.

    Şu fabrikadan hadım çıkan Honda CRF450L'nin full sistem egzost, hava girişi ve ECU (içten olmuyor galiba, dıştan müdahale istiyecek) modifiye edilmiş halinden manyak güzel bir SM olur herhalde.

    Rüyâ bir yana, en optimali CRF250L Rally'yi dönüştürmek olacaktır.

  5. #5
    LoseControL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2009
    Motosikleti
    Ktm 250 Duke - Husqvarna 701 Sm
    701'in var 450'nin trafiğe çıkışı yok. Bana kalırsa zaten tamamen hobi sm işi, uzun yola gitmez, rahat değildir, tek silindirin titreşimi vardır, bakım aralığı sıktır, parçaları ktm ve husqvarna çoğunluk olduğundan euro yüzünden pahalıya patlar vs. vs. Ama eğlenceli olduğunu kimse inkar edemez herhalde. Dönüp dolaşıp gene para olayı çıkıyor malesef karşımıza. Avrupa'da epey yaygın sm olayı, hobiye ayrılacak meblağlarla yapılabiliyor fakat bizim burada bir araba parası harcamak gerektiğinden, insanların da uzak durmasına hak veriyorum. Ayrıca bizde malesef olmayan pist imkanları da oralarda oldukça yaygın ve ulaşılabilir gördüğüm kadarıyla. Aslında Suzuki drz400 de çok güzel motor, hala yeni modelleri çıkıyor ama malesef bir ara gelmesine rağmen şu an getirilmiyor ülkemize, o da dişli bir alternatif.

  6. #6
    alies99 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2017
    Şehir
    Adana/İskenderun
    Motosikleti
    -
    Zaten hangi isteğimiz para engeline takılmadı ki bu takılmasın.. Teşekkürler cevaplar için güzel bilgilendirme oldu.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)