Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Japonlardan gördü bin liraya güneş panelli motosiklet icat etti..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Gün içinde güneşten aldığı enerjiyle süresiz yol alabilen ve hiç şarja gerek duyulmayan motosiklet görenler hayretler içinde kalıyor.



    Mersin’in Silifke ilçesinde emekli memur Sabri Dölek, güneş enerjisiyle çalışan üç tekerlekli bisiklet icat etti.



    Japonların ürettiği güneş panelli elektrikli bisikletleri hayal ederek bin liraya mal ettiği üç tekerlekli bisikleti ile Silifke sokaklarında bütün bakışları üzerine toplayan 68 yaşındaki Sabri Dölek, benzinsiz, mazotsuz, şarjsız güneş panelli üç tekerlekli bisiklete binmenin keyfini yaşıyor. Gün içinde güneşten aldığı enerjiyle süresiz yol alabilen ve hiç şarja gerek duyulmayan bisikleti görenler hayretler içinde kalıyor.



    Japonların şarj etmeyen güneş paneli üç tekerlekli elektrikli bisikletten esinlendiğini belirten Sabri Dölek, "Elektrikli üç tekerli bisikletin 5 tane 60 volt kendi aküsü var. Bu aküyle azami 35 kilometre gidersin. Ondan sora gidemezsin. Çünkü aküleri 10 saat şarj etmek gerekiyor. Bu da zaman kaybını yol açıyor. Bunu ortadan kaldırmak ve yolda kalmamak için düşündüm ve bu panel sistemi aklıma geldi. Daha öncede panel sistemi yapmıştım ondaki paneller 12 volt şarj ettiği için bağlantı sistemini 12 volta çevirip sabahtan akşama kadar şarj etmek zorunda kalıyordum. Bunu değiştirdim. Panel sistemini seri bağlantı yaparak 80 volt üzerinden şarj ediyorum. 3 amper şarj ediyor. Ulaşımda benzine, mazota ve LPG’ye zam geliyor. Şimdi hem yolculuk yapıyorum. Hem güneş paneller sayesinde bisiklet yolda giderken kendini şarj ediyor. Artık şarj etme gibi bir problemim ortadan kalktı. Yakın mesafe şehir içinde rahatlıkla ulaşımımı yapıyorum” dedi.

    Bisikleti inceleyen gençlerden Mehmet Ali Gezer, “Benzin ve mazot fiyatları artınca böyle bir bisikletin yapılması bana mantıklı geldi. Masrafı da az. Amcamı tebrik ediyorum" diye konuştu.



    Gürcan Ender ise "Bir vatandaş olarak Sabri Beyin yaptığı bu icadı çok beğendim. Memleketimizde güneş çok. Sabri Beye destek verilirse Türkiye’ye bir kazanç getirebilir” şeklinde konuştu.

    Haber3
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2017
    Şehir
    Ümraniye
    Motosikleti
    D400
    Elektrikli sukuter aldığımda 2-3 kez yolda kaldım ve böyle birşeyin şart olduğunu düşünüyordum. Tabi bunu yapcak zaman, alet edevat, bilgi birikim ve tecrübem yoktu. Dayıya helal olsun. Daha önce birkaç konuda da yazmışımdır. Güneş geleceğin enerjisi. Daha küçük panellerle daha az sürede daha küçük akülere daha çok enerji depolandığında her araç elektriğe dönecektir.

  3. #3
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Şarj yok demiş ama akü var. Paneller toplamda 200 watt kadar sanırım. tabi bu teorik maksimum verim. 100 w'lık bir DC motoru çalıştırabilir. Yokuş yoksa iş görebilir küçük yerlerde.

  4. #4
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    esinlenmekten ziyade çakmasını yapmış diyelim,
    bilen bilir bir nevi yu-ma-tu.

    emmiye tebrikler,
    kendi işini görüyordur.

  5. #5
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Termoelektrik boya veya solar boya uygulamaları çok daha iyi olabilir. Sonuçta aracı bununla boyuyorsunuz ve boya güneş pili gibi davranıyor, ayrıca alan kaplamıyor, tasarımı bozmuyor.

    Tabi bunu kaç kişi biliyor, bunların kaçı uygulamaya girebilir mechul. Her ne kadar şimdiki güneş pili verimliliğindne uzak da olsa, vakti zamanında güneş pili de şimdikiler kadar verimli değildi. Bence güneş enerjisi kullanımı ile ilgili teknolkojilerin biraz da bu alternatifleri değerlendirmesi gerek.

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Mayıs 2018
    kaplumbağadan hallice


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)