Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Sürücü Kursuna Yazıldım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    eran_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2018
    Merhaba arkadaşlar. Yaşım 33, 13 senelik aktif B sınıfı ehliyetli sürücüyüm. Geçenlerde 50 cc makineleri incelerken kursa gidip A sınıfı ehliyet alıp biraz daha iyi bir makineden başlayım dedim. Yalnız deneyimim sıfır. Selesine bile oturmuşluğum yok. Kursla görüştüm, A2 alana kadar 200 TL farkla A alın, ileride yükseltmek için uğraşmayın dedi. Aklıma yattı. Tabii ki gidip hemen yüksek cc yarış motoru alacak değilim. İleride tecrübelenince bakarız yine.

    Sormak istediğim şu. Bu işi becerebilir miyim? Direk A sınıfına yazılmakla hata mı ettim? Kurs, eğitimlerinin çok kaliteli ve prensipli olduğunu söylüyor, orada aldığım eğitim sınavı geçmeme yeter mi? A sınıfı ehliyet olduğu için büyük makinelerle çalışıp sınava gireceğim. Zorluk çeker miyim? Bu ve bunun gibi soru işaretleri var kafamda. Aydınlatırsanız sevinirim.

    Teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    A sınıfı ehliyet için sıfır tecrübe ile sınavdan kalma riskin var, biraz senin becerine kalmış bir şey. Kurs öğretmez. A2 ile 600 cc ye kadar motor kullanırsın, belki de hiç ihtiyacın olmayacak bir sınıf için bu kadar zorlamak bence anlamsız. 50 cc yeter diye düşünen oralara hiç çıkmaz, büyük motor büyük masraf demektir bunları da düşünmek lazım. İlerde o seviyeye gelirseniz sınıf yükseltmek sorun olmasa gerek. Bir kere alayım tam olsun mantığı yanlış bence. Kör topal ehliyet alırsınız ama işin doğrusu A2 alın rahat rahat.

  3. #3
    inshroud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2016
    Doğrusunu yapmışsınız. Çok az bir yatkınlığınız varsa düzgün bir kurs eğitimi sonrası hiç zorlanmazsınız merak etmeyin.

  4. #4

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    En doğrusunu yapmışsın. Kursun eğitim veriyor ise çok güzelde işi başarırsın. Sonuçta sıfır tecrübesi olan arkadaşım MT-07 ile sınava girip ehliyetini aldı. Çok büyük atraksiyonlara girmeyeceğin için çok büyük risklerde teşkil etmiyor. Şimdi o arkadaşım Kuba Superlight 200 kullanıyor. Belki hiç büyütmeyecek ama sonuçta aradaki fark 200tl gibi cüzi bir miktar.

  5. #5
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Genelde, 'kurs eğitim vermiyor' 'biz nerde öğreneceğiz madem' tarzında konular görürken düzgün eğitim verecegini söyleyen kurs görmek şaşırtıcı oldu.

    Sınavda gecebilirsin, tırıs tırıs gider ehliyeti alırsın belki.Hangi ehliyetle ne kullanıldığını tam bilmiyorum, ama kursu da geçtik bişey olmaz diyerek büyük motor almayin.Arac kullanımını bi tarafa bırakıp ''motosiklet üstündeki kendinizi tanıyana kadar''..Cc aldatmasın bildiğim kadarıyla A2 piyasadaki 250lik lerin hepsini kullanabiliyor hemen hemen, son hızı otomobil kadar olmasa da ortalama araçların hepsinden daha hızlı 120-130 km hiza çıkabiliyor küçük cc olsa bile.

    Ben olsam A2 alır geçerdim, ilerde gerekirse yükseltirdim.Anladigim kadarıyla yakın zamanda gerekmiyecek size A sınıfı, seleye oturmamişken 07 ile falan hiç kasmamış olursunuz.Kayitlandiysaniz da sıkıntı yapmayın, hayırlısı olsun.

  6. #6
    eran_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2018
    A sınıfı ile sonsuza kadar işim olmayacak muhtemelen ama insanın içindeki olmuşken tam olsun isteği buna sebep oluyor. Sınavın farklı motorlarla yapıldığını ve büyük motorla sınava girmenin sorun olacağını bir an düşünemedim.
    Kaydı yaptrıdım artık. Girdik bir yola bakalım sonu ne olacak. İlk eğitim 4 Ağustos’ta.
    Bu arada başlarda 50 cc bakmamın sebebi ehliyet ile uğraşmama isteği. Bu hastalık bulaşınca 50 cc yetmiyor ve daha güçlü bir makine istiyorsun yorumları ehliyet almaya itti beni.

  7. #7

    Üyelik
    03 Haziran 2018
    En iyisini yaptın. Burası türkiye çok rahat alırsın ehliyeti. Kurs eğitim verecek sana ehliyet almak için yeter de artar bile. Sınav dediğin de öyle önemli bir şey değil. Bi yerde sekiz çiziyorsun birde 10 15 dakika brinci vites motor sürüyorsun. Mt 07 kullandım ben neredeyse gaza basmadan bitti sınav

  8. #8
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Doğru karar vermişsiniz.

    A2 Ehliyetinizi aldıktan hemen sonra yükseltmek isteseniz şu an kursa verdiğiniz paranın neredeyse aynısını ve ödenecek harçların aynısını tekrar ödemek, sınava tekrar girmek zorunda kalacaktınız.

    A sınıfını tercih ederek motosiklet ile ilgili tüm sınırlamaları kaldırmış olacaksınız ki kıymetini bir süre sonra kendinize motosiklet bakarken anlayacaksınız.

    Sınavda A sınıfı için kullanacağınız motosiklet sizi korkutmasın. Eğitmeninizin yapacağı programa uyun yeter.

    Şimdiden hayırlı olsun

  9. #9
    ashes35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul/Sarıyer
    Motosikleti
    CBR 250 R --> CBR 650F
    A2 para israfından başka bir şey değil... Hangi kurs bu ?

  10. #10
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    Sizin durumunuzdayken a2 aldım, pişmanım.Bende A ile işim olmaz diyordum şu an 107hp 800cc makina kullanıyorum 😃

  11. #11
    eran_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2018
    Teşekkür ederim arkadaşlar. İnanın çok rahatlattınız beni.
    Kurs ismi vermek yasak değil dimi? Ona göre yazayım.

  12. #12

    Üyelik
    15 Aralık 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Motosiklet sınavını 2.de geçmiş biri olarak, sürücü kurslarından genel olarak bir şey beklemeyin.

    Söyledikleri aynen şuydu: "bu kadar süremeyeceğini bilseydim zaten kaydetmezdim" ... Hey Allahım...

    Sanırsın ki görevleri sadece evrak takibi ...

    Sınava gelen ve haklı olarak eleyen hoca da aynen şöyle demişti : Senin motorun yok muydu? (Yani, kendi motorun yok muydu akşamları sürüp öğrendiğin).

    Bu soru karşısında dumura uğramıştım. Ancak şu kadarını diyebildim cevap olarak: Ehliyeti aldıktan sonra motor almayı düşünüyordum...

    Garip bir durum ... Velhasıl, 2. sınav öncesi özel ders falan da alıp, pratik yapıp, 2.de geçtim...

    Özel ders almayı ciddi anlamda düşünün. Hatta ehliyet aldıktan sonra almayı düşündüğünüz bir motosikleti şimdiden alıp "elinizi alıştırmanızda" fayda var. Türkiye'de durum bu. Anladığım kadarıyla herkes önce bir şekilde sağdan soldan motosiklete binmeyi öğreniyor, kabaca, sonra ehliyet kursuna ehliyet almayla ilgili evrak işlerinin takibi için formalite gereği yazılıyor...

    Bu arada, sınavda sadece motosiklete basit düzeyde hakimiyete bakılıyor; düşmeden sürebilmek, dönüşler, ve hafif trafikte basit bir turlanıp geliniyor... Asıl pratiği ehliyeti aldıktan sonra yapmayı ihmal etmeyin ve okunacak çok konunuz var; yolda doğru konumlanma, trafiği okuma vs... Bizim bu forumda "zaferce" nickli arkadaşın yazılarını arattırıp okumanızı tavsiye ederim (ve tabii pek çok diğer değerli arkadaşlarımızın yazdıklarını da).

    Ben yeni başladığımda oldukça yararlanmıştım.

    Başlangıç için 150 cc Kuba CR1 tavsiye ederim ayrıca. Hatta bütçeniz varsa ve kolay kıvırırım derseniz bir 250 cc ile başlayanlar da var...

    A için yazılmakla da doğru yapmışsınız...

    Ekipmansız binmeyin.

    Düşük hızda çalıştıracaklar eğitimlerde. Kalkar kalkmaz 1. vitesten hemen 2'ye atmayı ihmal etmeyin; düşük hızdaki manevraları 1 değil 2. viteste yapın...

    Başarılar.

  13. #13
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Doğru yönlendirme,mantikli karar hiç kafayi bulandirmaya gerek yok belli bir zaman sonra iyiki A sinifi almişim diyeceksiniz.

  14. #14

    Üyelik
    11 Şubat 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 Bajaj Dominar 400 SYM Wolf SB250Ni
    Dostum bende hayatımda hiç motosiklet sürmedim motosiklete alışmak maksadında gittim 2.500 TL ye Kuba Dragon 50cc aldım. Akşamları sokak aralarında turladım gezdim vites attırmayı debriyajı kavramayı motosiklet üzerinde denge kurmayı azcık azcık öğrendim. A sınıfı ehliyete yazılmıştım. Kursun devam ettiği süre boyunca imkanım oldukça motosikleti sürmeye devam ettim. Bide not ekipmanımı bu olaylardan önce almıştım 2 ay önce İstanbul Motomax da indirim varken :D Kursun hafta sonu eğitimlerine katıldım Yamaha MT 07 kullandırıyorlar zaten gaz vermeye gerek yok debriyajı hafif bırakınca kavramaya gelince makine kendi yürümeye başlıyor slalom ve sekiz çizmede zaten hep debriyaj kavraması ile ilerledim bunları zaten yaparsan gerisi kolay. Sekiz çizmek bir çok kişinin korkusu sekizden çıkınca yerde sarı çizgi var orda düz gitmen lazım bide ufak bir hızlanma yapıyorsun engel kaçışı ve sonunda ani durma ile parkuru bitiriyorsun. Sürücü kursunda ki öğreticiler sana zaten orada her şeyi güzelce anlatıyorlar. A2 var benim arkadaşta ehliyet yetmiyor motosikletine kursa sorduk ehliyet yükseltme 800 TL dedi. A2 ehliyet alırsan 35Kw ya kadar olan motosikletleri sürebilirsin.

  15. #15

    Üyelik
    11 Eylül 2016
    Motosikleti
    Lifan Traveller 150 - Xmax 250 - NC 750 X DCT
    Ben 0 tecrübe ile A sınıfında geçtim. Çok daha rahat edersin emin ol. Çünkü güçlü motorlarda sınav anında vites değğiştirmene gerek kalmıyor. sadece gaz basıyorsun. AMA a2 alsan yok 2 ye tak 1 e indir ugrasacaksın. Hem A sınıfı motorlar daha dengeli ve kolay oluyor

  16. #16
    mavzer-i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hypermotard 796 / vulcan s / versys 650
    A sınavında ben gaz bile vermedim. rolantide geçtim tüm alanları

  17. #17
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Hocam A sınıfı sınavında 1. viteste trafik hariç tüm parkuru yaparsın ve stop ettirme ihtimalin hiç yok gibi birşey

    a2 alırsan vites geçişi ile uğraşman gerekir, + stop etme durumu ortaya cıkıyor ki bu da sınavdan kalmana neden oluyor =)


    180cc civarı bir motor ile 1-2 ders aldıktan sonra direk 600+ bir motora geciyorsun, emin ol iyi ki a2 ye yazılmamışım diyeceksin.


    Trafik dahil tecrübesi olmayan arabadan anlamayan bisiklete bile yıllardır binmemiş birisini olarak 2 gün önce girdim sınava. İçin rahat olsun.

  18. #18
    eran_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2018
    Alıntı mavzer-i adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    A sınavında ben gaz bile vermedim. rolantide geçtim tüm alanları
    8 çizmek dışında korkum yok aslında. Onu da çalışarak öğrenirim sanırım.

    Alıntı Ogretmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 0 tecrübe ile A sınıfında geçtim. Çok daha rahat edersin emin ol. Çünkü güçlü motorlarda sınav anında vites değğiştirmene gerek kalmıyor. sadece gaz basıyorsun. AMA a2 alsan yok 2 ye tak 1 e indir ugrasacaksın. Hem A sınıfı motorlar daha dengeli ve kolay oluyor


    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam A sınıfı sınavında 1. viteste trafik hariç tüm parkuru yaparsın ve stop ettirme ihtimalin hiç yok gibi birşey

    a2 alırsan vites geçişi ile uğraşman gerekir, + stop etme durumu ortaya cıkıyor ki bu da sınavdan kalmana neden oluyor =)


    180cc civarı bir motor ile 1-2 ders aldıktan sonra direk 600+ bir motora geciyorsun, emin ol iyi ki a2 ye yazılmamışım diyeceksin.


    Trafik dahil tecrübesi olmayan arabadan anlamayan bisiklete bile yıllardır binmemiş birisini olarak 2 gün önce girdim sınava. İçin rahat olsun.
    Çok teşekkür ederim bilgi ve tecrübeleriniz için. İçim baya rahatladı şu an.

  19. #19

    Üyelik
    19 Aralık 2017
    Şehir
    Çorum
    Motosikleti
    Versys650
    Şimdiden aramıza hoş geldin

    Bende aynı süreci yaşadım çok değil 8 ay önce.
    Benim A sınıfı tercih etmemin sebebi paradan çok aynı bürokratik işlerle tekrar tekrar uğraşmamaktı.

    Kurs sana iyi eğitim verecekse hiç sıkıntı yok başarabilirsin, benim de hiç motor tecrübem yokken önce 125 cc ile çalışıp sonra mt07 ile ehliyeti aldım, hatta motora alışınca mt07 kullanımı çok daha rahat geliyor. yaklaşık iki hafta günde birer saat eğitim aldım, ilk hafta 125lik ile parkuru ve motoru tanıdık ikinci hafta mt07 ile çalışıp çok şükür hallettik.

    Araba kullandığın için motorun işleyiş mantığını biliyorsun,
    Daha önce bisiklet kullanmışsan denge konusunda da sıkıntı yaşamazsın,
    El ayak koordinasyonuna ve motorun tepkilerine alışmak için bol bol antreman yapmak gerek, eğer imkanın varsa çevrenden düşük cc li bir motorla çalış derim.

    Şimdiden bol şans.
    Herşeyin çözüldüğünü sandığın an yanılırsın.

  20. #20
    eran_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2018
    Teşekkür ederim.
    Bugün sağlık raporunu bırakmak üzere kursa uğradığımda hoca ile kısa bir süre sohbet ettim. Kendisi çok rahatlattı beni. Derslere başlayınca ne demek istediğimi anlarsınız dedi.
    Hayırlısı bakalım.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler