Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Neden motorculara gıcıklar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Yan Yan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-25
    Bahsedeceğim şeye başlamadan önce belirteyim,Arabacıların hepsini genellemiyorum.

    Bir insan bir insana neden durduk yere sinir olsunki ?

    Motor kullanıcısıyım,bi araba bazen 10 defa üstüme kırıyor veya taciz ediyor yine de sakin kalmaya çalışıyorum ve asla arabacılar şöyle böyle diye mırın kırın etmiyorum.O onun hatasıdır diyip geçiyorum.

    Ama bazı arabacılar motorculara sinir beyler ve hanımlar.Buna neyin sebep olduğunu bilmiyorum.

    Ülkede araba kazası mı daha fazla yoksa motor mu ? Araba.
    Peki arabacının arabacıya sinir olduğunu çok gördünüz mü ? Bazıları kavga etseler dahi kutuplaşmıyorlar ama iş motosikletliye gelince değişebiliyor.

    Benim aklıma gelen bazı şeyler var.Tamam aralara girenimiz çıkanımız var ama arabacıların da apaçisi var ? Orada burada diyorlar mı ya bu arabacılar da nasıl şoför diye ? Ama bi grup var ki motorculara sallayıp duruyor.

    Ya motosikletlinin çekici olması ilgiyi üzerimize çekmemiz onları sinir ediyor.
    Ya da canları sıkılıp bizi ezikleyerek ego kasmaya çalışıyorlar.
    vs..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    RoofRoof bunu beğendi.

  3. #3
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2017
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Alıntı Yan Yan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya motosikletlinin çekici olması ilgiyi üzerimize çekmemiz onları sinir ediyor
    Bi ben mi çirkinim lan

  4. #4

    Üyelik
    05 Kasım 2012
    Motosikleti
    yamaha nmax 155
    gıcık olmaları için o kadar çok neden var ki. plakayı kapatıp bütün ışıklardan geçme bizde, kaskı kafa yerine kola takıp gezme bizde, ters yön, kaldırım demeden gazlamak bizde. iş gereği akşama kadar motor üstünde olan biri olarak ben de gıcık oluyorum bunlara :(

  5. #5
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Birbirine sinir oldu diye trafiğin ortasında iki araç durup kavga eden kaç motosikletçi gördünüz?

    Sadece telefon çaldığı için kenara çekip durduğunuzda arkadan geçen daha birkaçıncı arabadan kaçı sizin için durup "-sorun mu var? / benzin mi bitti? / yardım lazım mı?" diye sordu?

    Bir dikkatsizlik eseri benzini biten arabanın deposuna kendi arabasından benzin çekip koyan, para dahi istemeyen kaç otomobil şoförüne rast geldin?

    Trafikte giderken kaç otomobil sürücüsü sana camını açıp "-kardeşim neden emniyet kemeri takmıyorsun, yazık değil mi sana" dedi?

    Kaç otomobil sürücüsü bagajındakiler döküldüğünde senin için trafiği yavaşlatıp hatta durdurup, aracını yol ortasına çekip toparlanmana yardım etti?

    .bu örnekler saymakla bitmez. Otomobil ile motosiklet aynı ortamı paylaşan iki farklı araç. Tamamen farklı niteliklerde bambaşka iki şey. Karpuz ile cevizi yer elmasını kıyaslamaya benzer. Doğal olarak bu iki farklı taşıtı tercih eden, gerekirse ikisini de tercih edebilen kişilerin zihin/beden ve ruh halleri de sadece otomobili tercih edebileninkinden farklıdır. Yani otomobil sürücüsü ile motosiklet sürücüsü esasen birçok açıdan farklıdır.

    Adam 8-10 nokta hava yastıklı, crash testlerde 5 yıldızlı, ön gerilmeli emniyet kemerli, kapı için çift koruma barlı, hede hödölü arabaya bu donanımları almak için ayrıca para veriyor da alıyor ve hemen hepsini iptal etmek için 5 TL daha verip plastik tokayı kemere takıyor.

    Biz araca verdiğimiz haricinde bazen bir o kadar daha masraf yapıp tedbir almaya çalışıyoruz. Bu iki zihin yapısını aynı kefeye koyup beraber tartarsak hesap tutumaz.

    Motosikleti neden sevmiyorlar?

    * Daha küçüğüz: Temel psikoloji etkisi ile "zararsız ve etkisiz eleman" öngörüsü oluşur

    * Görülmesi zor ve aniden belirebilen nesneleriz: Bazen şaşırtıyor hatta korkutuyoruz. Yola kilitlenmiş otomobil şoförü "Sen nereden çıktın" diye aniden refleks gösteriyor ki bu arada böbrek üstü bezleri şöyle bir sıkılıp adrenalini basıveriyor ki sonuç ani ve sert tepkiler olarak dönebiliyor. Sonrası ise pişmanlık ve kendini haklı görme çabasından ibaret.

    * Bazen hak ediyoruz: Ters yöne giren bir araç üstüne geliyor, kaldırımda yayanın arasında ara gaz ve korna ile yol isteyen bir motolu araç var, egzozu koparsa daha az ses çıkaracağı boruyu takıp yanından geçiyor, ekipmanın önemi deniyor adamın kafada tas(kaskı geçtim) bile yok.

    * O bekliyor sen gidiyor: Trafikten debriyajdan bacak kası çalışması yaparken yanından "bip bip bip" diye bir ses, zaten hareket edemiyorsun, adam birde yolda senden hızlı ilerlerken utanmadan yol istiyor.

    * Para basıyorum sanki: Şuna bak ben yolda dur kalk yapıyorum, adam benim boşta çalışırken yaktığım benzinle eve gidiyor. Parayı ben akıtıyorum, o zaman keyfini sürerim yolumu da vermeyiveririm.

    Bu örnekler de bitmez...

    Aslında bu konu konuşmakla yazmakla bitmez bitmez bitmeeeezzz
    alargada bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Bana göre %85 ego meselesi. Çekemiyorlar. Trafikte hızlı, park derdi olmayan, kendini istediği gibi özgürlüklere atabilen bireyleriz. Arabamız yada suv aracımızla ölçülü değil bizim trafikteki koca yüreğimiz. Biz hayattan zevk alanlarız ve kıskanıyorlar. Sevmiyorlar, hor görüyorlar ve bize ulaşamıyorlar. Kimi zaman cesaretlerinden, kimi zaman bahanelerinden. Ben çakarlı polislerin bile gıcık olduklarına şahit oldum. O duruyorsa onu geçemezmişsin

    Eskiden bir tabir vardı; uzun yola çıkacaksan motorun en az 400-500cc olmalıki, sollamalarda rahat edesin. Maalesef özellikle büyük şehirlerde o motorlarda 500-600cc olmalı ki bu tip insanlarla muhattap olmayasın. Kullandığın cc arttıkça sana olan saygılarıda artıyor. Lakin sonuç eğitimde bitiyor. Türkiye maalesef çok cahil kaldı ve cahilleşmeğe dua ediyor. Bugün üstüme kırıp kaçan adamı yakaladım. Trafikte diğer araçlarıda tehlikeye attı kaçarken, arkadaki çocuğunu ve karısınıda. Özür dileyeceğine halen küfür yiyorsun diyorum ve bana dediği laf sen kimsinki özür dileyeceğim. Neden? Çünkü cahil ve erdem yokusunu. Takmayacaksın kafana. Taktıkça kendine zarar verirsin ve korkuya kapılırsan sürekli hatalı kullanım sergilersin.
    Kural [ Z ] bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)