Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Akdeniz Ege Gezisi Planlıyorum

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Mucit23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2012
    Şehir
    ELAZIĞ
    Motosikleti
    Tracer 900 & KTM450EXC & BWS100
    Selamlar

    Önümüzdeki Kurban bayramındaki 9 Günlük tatil sürecini değerlendirip Akdeniz ve Ege Gezisine çıkmayı planlıyorum. Önerilerinize ihtiyacım var.
    9 Günlük süre bu gezi için yetersiz olduğunu düşündüğüm için İşten izin alıp bir önceki haftadan çıkıp Toplam süreyi 12-13 güne çıkarmayı düşünüyorum. Muhtemelen öyle olacak

    Aklımda kabaca şöyle bir rota var.


    Elazığdan çıkıp istanbula kadar gitmeyi düşünüyorum. İstanbuldan sonra Batı Karadenize çıkarmıyım tam emin değilim. O zamanki duruma göre değişir. Fakat Akdeniz ve Ege Bölgesinde birkaç il dışında hiç bir yere gitmedim. Bulunduğum illere ise genellikle iş için geldiğim için gezemiyordum. O tarafa ilk defa gideceğim.

    Geçen Sene MT09'umla 3000 KM doğu karadeniz ve Gürcistan turu yapmıştım 1 Haftalık sürede. Bu sene Tracer 900 ile gitmeyi planlıyorum.

    Merak ettiklerim şunlar. Ağustos ayında gideceğim için hava aşırı sıcak olacak(Ki şu anda sıcak) Havanın sıcak olması çok sorun yaratırmı?

    Kalma işini Kamp ve Çadır ve otel şeklinde düşünüyorum fakat nerelerde kamp kurulur nerelerde otelde kalınması gerekli pek bilmiyorum. Bu konuda önerileriniz varsa alabilirim.

    Ve Son olarak şuraları da görmeden gitme dediğiniz yerler varmıdır? Dediğim gibi Ege ve Akdeniz bölgesini hiç bilmiyorum. İnternetten okuduklarım var sadece aklımda. Nerelere mutlaka gitmeliyim nereleri tavsiye edersiniz?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Sedotti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar NS200
    Ben sizin tam tersinize Ege-Akdeniz bölgesini iyi bilip, Karadeniz ve Doğu bölgelerine dair bilgi sahibi değilim.

    Ege-Akdeniz derken çok geniş bir kıyı şeridinden bahsediyoruz, tam olarak aklınızdaki yerleri belirtirseniz fikirlerimi seve seve söyleyebilirim.

    Sıcaklık konusunda ise, ben Pulsar ile geçtiğimiz sene ağustos sonu, eylül başı olacak şekilde İstanbul-Muğla gidip geldim. Sürüş esnasında sıcaklık bana ve benim motoruma herhangi bir olumsuzluk yaşatmadı. Hatta akşamları (22.00 ve sonrası) uzun yol kullanımında yazlık mont ile üşüdüğümü belirtmek isterim

  3. #3
    CagrioneTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 300, MT 25, ARORA BEATRİX
    Bende bu ayın 11 inde cunda adasından başlayıp alaçatı, datça, salda gölü ve pamukkale şeklinde 10 günlük bir tur ayarladım eşimle bana. Buralarda şuraya git şunu ye şunu gör dediğiniz yerler varsa sevinirim. Ne yazıkki motorla değil arabayla olacak.

  4. #4
    Mucit23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2012
    Şehir
    ELAZIĞ
    Motosikleti
    Tracer 900 & KTM450EXC & BWS100
    Doğu karadenize motosikletle iki defa gittim. Oraları iyi bilirim. Gezmediğim akdeniz ve Ege kaldı.

    Sıcaklık konusunda şimdiye kadar problem yaşamadım. Motosiklet hareket halinde ise genellikle problem olmuyor. Ama trafik içine girdimmi haralet yükseliyor hem bende hemde motorda.

    @Sedotti Ege ve Akdenizi tüm kıyı boyunca gezeceğim. Tabi Şehir şehir gidilmesi gereken yerlere gitmek istiyorum. Amacım Sadece sahil boyunca motosikletle giderek Türkiye turu yapmak değil.

  5. #5
    Sedotti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar NS200
    @CagrioneTR

    Dostum geçtiğimiz hafta Cunda'daydım. Cunda için merkezi çok güzeldir genel olarak merkezin tamamını öneririm, deniz için Pateriça koyu tavsiyemdir. Lakin yolu bozuktur, patikadır. Ben kendi aracımla gittim ama istemezseniz servisler de var. O koyda gidilecek 3-5 yer var zaten, bütçenize göre olanı seçin. Deniz aynı deniz.

    Alaçatı için sadece fiyat performansı elden bırakmayın diyebilirim, ipin ucu kaçabilir artık sapıttı oralar.

    Datça için Palamutbükü'nü tavsiye ederim. Salda ve Pamukkale konusunda pek bilgim yok açıkçası. İyi tatiller


    @Mucit23

    Hocam sizlere hiç gitmediğinizi varsayarak kendi en sevdiğim lokasyonları söylemek isterim.

    Kamp için, Assos ve Akyaka (kamp alanları mevcut, cüzi miktarlara ben beğeniyorum.) Assos'a uğrarsanız güneye inerken Cunda'ya uğramanızı da tavsiye ederim. Ek bilgi ,eğer Assos aklınıza yatarsa, Çanakkale üzerinden gidebilirsiniz ve yol üzerinde Saroz körfezinde Gökçetepe'de 1 günlük kamp bile yapabilirsiniz.

    İzmir-Muğla çok bilindik yerlerdir (oralar hakkında sorunuz olursa uzun uzun yazabilirim) lakin daha gezgin olduğunuzu düşünerek size Fethiye'nin dağlarını ve koylarını tavsiye ederim. Kamp için Kabak Koyu artık oldukça popüler ama manzara için bile gidilir

    En beğendiğim lokasyon Kaş'tır. Her sene gitmeye çalışırım, kalabalık nispeten azdır, gürültü patırtı olmaz. Bodrum'un Çeşme'nin apaçiliğini asla görmezsiniz.

    Türkiye'nin en güzel denizi bence Fethiye'nin koyları ve Kaş'ın yarımadasının çevresindeki denizdir.

    Bu arada bu rota üzerinde sahil boyunca her daim kamp alanı bulabilirsiniz, ben sadece şahsen gittiklerimi yazdım. Kamp-otel kararı size ve bütçenize kalmış.

    Şimdiden iyi tatiller, yolunuz açık olsun
    mombohunter ve Mucit23 bunu beğendiler.

  6. #6
    Mucit23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2012
    Şehir
    ELAZIĞ
    Motosikleti
    Tracer 900 & KTM450EXC & BWS100
    @Sedotti Teşekkürler.

  7. #7
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2017
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    DRZ400SM
    2 gün önce Erzurum-ordu-sivas-elazığ yaptım. Sıcak beni mahvetti. 140'la giderken bildiğin alnımdan işiyordum. Bakkala bile montla giderken donumu bile çıkarasım geldi. Fileli mont olmasına rağmen bu arada.

    Motor da ayrı ısındı rüzgarda iyice bacaklarıma vurunca Erzurum'a gelene kadar yolda 1-2 kg verdim herhalde. Kesinlikle güneş kremi al çünkü sıcağa çok alışık değilsen o montu garanti çıkarırsın.

  8. #8
    Mucit23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2012
    Şehir
    ELAZIĞ
    Motosikleti
    Tracer 900 & KTM450EXC & BWS100
    3-4 gündür aşırı sıcaktı buralar. Bu sıcaklarda motor kullanabilen heryerde kullanır. Benim için sadece bu sıcakta motorla trafiğe girmek sıkıntı. Normalde giderken 45 derece de olsa sıcak pek etkilemez.

  9. #9

    Üyelik
    31 Mayıs 2016
    Şehir
    manisa
    Motosikleti
    honda wing go, kenbo 125cc cup
    Sahil dışında gezilecek görülecek yerler düşünürsen Sart antik kenti(bilinen ilk paranın basıldığı yer), Gölcük (Birgi), vs gibi Egede sahil dışında gezilecek çok yer var. Rota, zaman ve para mesele değilse sahiller dışınıda gezmeni tavsiye ederim. Sart kentinden sonra Birgi - Ödemiş yönüne giderseniz bol bol serinlersiniz hem de viraj yapmış olursunuz. Oradan da İzmire geçersiniz.
    Kula (peribacalarının benzeri yapılar), tarihi evleri olan yerler çok. Dediğim gibi zaman para mesele değilse çok yer var.

  10. #10

    Üyelik
    04 Mayıs 2018
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    regal raptor dd 150 e2
    selamlar. umarım bi aksilik çıkmaz da yaparsın turunu. ege ve akdeniz'de hemen hemen kıyıdaki tüm campinglerde konaklamışlığım var yıllardır. adana-mersin otobanından çıktıktan sonra yeşilovacık'tan itibaren yaklaşık 50-60 km ye bir camping çıkar karşına konaklamak için. adana-antalya arasındaki en hoş konaklama yeri anamur'da dragon camping (kalenin yanında).alanya ve kemer'de de çok güzel yerler var ancak kaş tarafında konaklamayı düşünürsen demre'de limanın yanındaki yerde konaklayabilirsin çok güzel insanlar. antalya civarında yolunun üzerinde antik kentler var. vaktin varmış, senin yerinde olsam her gördüğüm kahverengi tabelaya dönerdim : ) iyi yolculuklar şimdiden

  11. #11

    Üyelik
    31 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa - Denizli
    Motosikleti
    660 Tenere
    Yolunun üstünde değil ama bence salda gölüne uğra, bir gece çadırlar kal. Doğa harikası bir yer. Göl kenarınada kurabilirsin, göl kenarında ki işletmenin çadır kurma yerinede kurabilirsin. İşletmenin yerine kurarsan çadır parası yok elektrik bedava. Ha şöyle rahat edeyim dersen bungalov var sıcak duş temiz tuvalet yatak vs. 70 TL diye hatırlıyorum ama yine bi arayıp sormak lazım. Rotan çok güzel kazasız belasız.

  12. #12
    YBRMANİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2011
    Şehir
    AnTALYA
    Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR(14)-YAMAHA YBR(12)
    mümkünse akdeniz bölgesi antalya civarlarına gelmeyiniz.Aşırı sıcak bi kaç gündür.seyahate çıkacağınız tarihlerde daha da artacakır muhtemelen sıcaklık.kamp işi de bana kalırsa zor.çok sıcak olduğundan insan zaten motordan inince yorgun ve bitkin olacaksın insan rahat bir yatak serin bir ortam ister.gene de siz bilirsiniz.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)