Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklette kıyafet

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Wing750 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CRF1000L Africa Twin
    Herkese selam,
    Hem sitede hem de motosikletçiler arasında yeniyim. Yaşım çoğunuzdan ileri. Söylemeyeyim ama çoğunuzun babası yaşındayım Gençliğimden beri hep motosiklet alma hayalim vardı. Bin bir sebep ve bahaneyle hep erteledim. Ancak şimdi motosiklet sahibi oldum. 30 yıldır otomobil sahibiyim. Trafikte sanırım 500.000 kilometre tecrübem var. Motosiklet sahibi olduktan sonra her şeye sıfırdan başlamış sayıyorum kendimi. Ne otomobil ne de bisiklete benziyor. Başka bir şey.
    Geçen ay sıfır NC750X satın aldım. Herkes başka bir şey söyledi. 'Daha küçük hacimle başla', 'Scooter kullan bir yıl', 'Çok iyi yapıyorsun', 'Yanlış yapıyorsun'. Herkese saygım var ve herkesin fikrini dinledim sonra karar verdim. Sadece herkesin ortak ve bir fikri vardı 'Teçhizatını iyisinden seç, parana acıma, motosikleti kalan paranla al'. Bence en doğru öneri buydu. Marka söylemeyeyim ama alabileceğim en iyi teçhizatı aldım. Kask, ceket, ayakkabı, dizlikler vs. yaklaşık 7.000 TL ödedim. Biliyorum ucuz değil. Ama pahalı derken kıyas yapmak gerekiyor. Çok zarar görmek veya az zarar görmek arasında seçim yapmak gerekiyor. Motosikletimi kalan paramın yettiği kadarıyla aldım. Yaşım itibariyle de temkinli olduğumu düşünüyorum. Benim için güvenlik daha önemli. Bu yaşta da motosiklet üzerinde yüzümü görmeseler çok şey kaybetmem
    Benim özellikle sitenin gençlerine bir önerim olacak büyüğünüz olarak. Motosiklete binerken mutlaka koruyucu ekipmanınızı kullanın. Sadece kaskla kalmayın. Ceketinden, eldivenine, dizliğinden ayakkabısına kadar tam olarak giyinin. Hava sıcakmış, terliyormuşsunuz dert etmeyin. Teçhizat tam olmadan asla yola çıkmayın. Parayı önce ekipmana ayırın, kalanıyla motosiklet alın. Üzülerek görüyorum yollarda, kaskı takmamış bir sürü genç dolaşıyor. Ya da sadece kaskı var. Şort-tişört binenler var. Tecrübenize güvenmeyin, en acı tecrübe son tecrübe olmasın. Ne kendinize, ne motosikletinize, ne de diğer sürücülere tam güvenmeyin. Kuşku hayat kurtarır, hep tetikte olun. Yavaş sürün, hızlı giderseniz genç kızlar kimin geçtiğini göremez
    Sıkılmadan okuduysanız teşekkür ederim. Herkese kazasız, belasız keyifli sürüşler dilerim.
    PiedPiper, Kural [ Z ], pea ve 9 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ashes35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul/Sarıyer
    Motosikleti
    CBR 250 R --> CBR 650F
    Belli bir yaş sonrası büyük cc ile başlamayı yanlış bulamıyorum... Bulunduğunuz yerde iyi sayılabilecek yerlerden eğitim almanızı öneririm. Her ne kadar mental olarak hazır olsanız da hakimiyet manasında tecrübe faktörünü eğitimle kapatabilirsiniz.

  3. #3
    Wing750 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CRF1000L Africa Twin
    Teşekkür ederim öneri için. Sürekli eğitim alıyorum. Yılda bir kaç kez ciddi eğitim veren kurumlardan. Bunu herkese tecrübesi ne olursa olsun öneririm. GS1200'le 120.000 km tecrübesi olan arkadaşım bile yılda birkaç kez katılıyor eğitimlere.

  4. #4

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 sl gitti MT 25 geldi
    Çok doğru tespitler kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.
    Wing750 bunu beğendi.
    Bağımsızlık benim karakterimdir.

    ATATÜRK

  5. #5

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Hoş geldiniz , ilave olsun bendenizden , geleneksel olarak cüzdan ruhsat anahtarları daima mont iç cebinde taşırım pantolona asla koymam , 2 gün önce 5-7 km ile yere sümük gibi yapıştım , dizlerde morarma ile atlattım sandım.

    Kaburga kırık , sol iç cebtekiler tam kalp üstüne yumruk gibi darbelemiş , neyse kendi kendine kaynayacak ve sorun çıkarmayacak imiş , bu küçük ama önemli püfü şe edim dedim.

  6. #6
    CagrioneTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 300, MT 25, ARORA BEATRİX
    Rica etsem 7.000 tl ye aldığınız ekipmanları marka model bana özelden atabilirmisiniz. Bende yeni ekipmanları toplamaya başlıyacam yeniyim sizin gibi benim topladığım ekipmanlar 6.000 civarı tutuyor ve en iyileri de değil ama gerekli olanlar olduğunu düşünüyorum. Yada buradan da gönderirseniz sevinirim. karşılaştırma yapmak istiyorumda.

  7. #7
    Wing750 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CRF1000L Africa Twin
    Çok geçmiş olsun. Her tavsiye değerlidir.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler