Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Önlem aldım yine de kaçamadım - Kulak Çınlaması

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    CagrioneTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 300, MT 25, ARORA BEATRİX
    Bu kulaklık takmak motorun gürültülü ise mi yoksa yaptığın km çok ise mi lazım olur?

    xmax 250 ile günde git gel 120 km yapsam kulak tıkacına ihtiyacım olur mu ? Yeni alayı düşünüyorum da acemiyim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    freelancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2016
    Alıntı CagrioneTR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kulaklık takmak motorun gürültülü ise mi yoksa yaptığın km çok ise mi lazım olur?

    xmax 250 ile günde git gel 120 km yapsam kulak tıkacına ihtiyacım olur mu ? Yeni alayı düşünüyorum da acemiyim.
    Motor gürültülü veya değil, rüzgar kaskın içinde ses yapar. Git gel 120 km için kulak tıkacı bence şarttır.

  3. #23
    K121L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2015
    6 sene ve 100bin km kadar oldu böyle bir şikayetim yok olsunda istemiyorum.Ne bela bişeymiş bu motor arkadaş..
    Bıraksak mı napsak

  4. #24
    aokuyumcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2017
    Şehir
    Kandilli/İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CBF280 mod
    tüplü dalış sırasında zedelendi ,sonrasında kulaklıksız silah atış sırasında oluştu bende sanırım. gittiğim kbb ciler de aynı şeyleri söylediler mezara kadar devam eder dediler, sebebi orta kulak yüzeyindeki ince tüylerin yamulması mı neymiş.
    gerçekten bizim forumda bayağı kişide aynı sıkıntı varmış, cümleten geçmiş olsun. kulaklıksız silah atmayın, motosiklet kullanırken iç kulaklık takın, dalış yapıyorsanız kulak tıkandığında açmadan daha derine inmeyin.

  5. #25

    Üyelik
    10 Aralık 2006
    Alıntı BikeManiac adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam forum ahalisi,
    Ben geçen hafta avrupa seyahatinden döndüm. Bu uzun yolculuk 26 gün sürdü.
    Eve geldikten sonra 1 haftadır sol kulağımda çınlama peyda oldu.
    Bu tehlikenin bilincinde birisi olarak, şehir içi kısa sürüşler hariç, tamamen 3M kulak tıkacı kullanmıştım halbuki. Buna rağmen bu sinir bozucu rahatsızlığa yakalandım. Tecrübesi olan var mı? Fikirlerinizi almak isterim. Kendi kendine geçer mi yoksa doktor randevusu alacağım.
    Merhaba.
    Hani damdan düşen adam, bana damdan düşen birini getirin demiş ya, ben senin için o adamım.

    Öncelikle benim kulak sorunumun motosikletle alakası yok, niye yok anlatacağım.
    12 yıl önce motosiklete başladım ama 6 yıl (arada bir tek tük testler harici) binmedim, son 2,5 yıldır tekrar biniyorum. Bu arada motosiklete 2006'da başladığımdan bu yana kısa mesafelere bile kulak tıkaçsız sürmem. Çok da konforlu oluyor, onu takmadan sürmek eziyet, nasıl sürerler anlamam.
    Neyse gelelim benim duruma, biraz uzatabilirim çünkü 9 - 10 yıllık hikaye.
    2008'de ybr125'im varken, ilk kez sol kulağımda ani işitme kaybı meydana geldi, oksijen tedavisi gördüm ve yüzde 65 kayıp normal seviye olan yüzde 20'nin altına geldi. Ama kısa sürede yani 2 yıl içinde sol kulağım yeniden yüzde 65'lere kadar duyma kaybına geri döndü.
    İlk oksijen tedavisini öneren özel hastanedeki Dr.’a “Ben kulak tıkacı ile motosiklete biniyorum ama bu iş bundan olabilir mi?” dedim, “sanmam” dedi, “bu ani işitme kaybı sebebi bilinmez” dedi. Oksijenden sonra kayıp yine artınca, 10 yıl zarfında özel hastane, devlet hastanesi olmak üzere pek çok Dr.a gittim, hepsi aşağı yukarı “senin bu kulak artık böyle idare edecen, diğeri çok iyi duyuyor zaten” dediler ve ben bu yıla dek böyle yaşadım. Sol kulak sağır sağ çok iyi duyuyor.
    Motora da 2,5 yıldır yeniden biniyorum yine en kaliteli kulak tıkaçları ile filan.
    6 ay önce sağ kulağımda da çınlamalar başladı. “Ulan dedim motosikletten mi acaba, bi kulak sağır öbürü de gitmesin?”.
    Gittim bir devlet hastanesine, yüzüme bile bakmadan, muayene bile etmeden obsesif davranışlı bir Dr. beni teste yolladı, sol kulak aynı yüzde 65 kayıp, sağ kulak gayet iyi yüzde10 gibi normal sınırında.
    Dr.’a testi götürdüm. “Ohoo senin sol kulak zaten gitmiş, sağır” dedi. Ben de dedim ki, “ben bunu biliyorum zaten, mesele sağ kulak, onun için geldim, baştan da söyledim(tabii dinlememişti) bu çınlama niyedir, nasıl geçer, ben motosiklete de biniyorum, tıkaç mıkaç kullanıyorum ama binmesem mi, ne dersiniz?” Adam yüzüme hiiç bakmadan “ben motor işinden anlamam dedi. Peki dedim çınlama ne olacak, birkaç ay böle dur sonra bakalım” dedi, çıktım.
    Aradan bir 3 ay daha geçti, bu kez ismini gönül rahatlığıyla verebileceğim, Kartal Eğitim Ve Araştırma Hastanesine gittim, bir daha da eğitim araştırma hastanesi dışında özele filan gitmem. Niye? Anlatacam.
    Oradan randevu aldım, gittiğim bayan Dr.’a 10 yıllık hikayemi anlattım. Dedim “sol zaten sağır, sağ kulak iyi duyuyor ama çınlama var”.
    Kadının daha muayeneden sonraki ilk cümlesi “ Bu sol kulaktaki durum bazen beyin tümörü nedeniyle olabiliyor, hem bir işitme testi hem de MR alalım senden” dedi.
    MR sonucunu 15 gün sonra götürdüm ve bingoo, aynen Dr. Hanımın tahmini gibi çıktı, benim sol kulakla beyin arasında iyi huylu bir beyin tümörü varmış. Benim sol kulakta sinsi sinsi bu 10 yıl zarfında büyüyerek 3cm’ye yaklaşmış ve sol kulak sinirlerini tahrip etmiş, geri dönüşü olmayan duyma kaybı, son durumu da yüzde 70 sağır sol kulak.
    Dedim ki “hocam bu iş yeni değil sanırım”. “Evet” dedi, “zaten bu tümörler çok uzun zamanda yavaş yavaş büyür. İş benden çıktı hemen M.Ü.Hastanesinden beyin cerrahiden randevu al gama Knife tedavisi ile nokta atışı tümörü öldürsünler”.
    Kadına çok çok teşekkür ederek, içimden de dua ederek eve geldim, moralim bozulmadı, aksine beni bunca yıl oyalayıp bu işin tümör nedeniyle de olabileceğini hiç aklına bile getirmeyen ve MR istemeyen diğer tüm KBB Dr.larına saydırdım, kendime de neden bunca yıl bir eğitim ve araştırma hastanesine gitmedin diye kızdım, ihmalkarlığıma sövdüm. Çünkü 10 yıl önce ilk tedaviden sonra ışın tedavisi ya da ameliyatla tümörden kurtulacaktım ve belki de kulağım şu anda sağır olmayacaktı. Dr. Hanım da benzeri şeyler söyledi, “meslektaşlarıma bi şey diyemem ama birisi sana bunu anlatıp MR istemeliydi bunca yılda” dedi. Bu tümör sağ kulağa da çınlama yapıyor olabilir dendi hem Dr. Hanım hem de beyin cerrahınca.
    Çok uzattım.
    Neticede, 2 ay kadar önce M.Ü. Gama Knife tedavi merkezinde tedavimi gördüm ve sağ kulaktaki çınlama neredeyse geçti, çok nadiren o da çok yorulursam oluyor, ki tedavinin asıl neticesi de 6 ay sonra belli olacak dendi. Maalesef sol kulak yüzde 70 sağır kalacak, geri dönüşü yokmuş geç kalındığı için. Zaten 10 yıldır buna alıştım. Birkaç gün sonra kontrol MR’ı çektireceğim ve Dr. Muayenem var, böyle 3 ayda bir kontrollerim var.

    Velhasılı kelam, arkadaşım, hemen bir KBB uzmanına ve benim tavsiyem bir eğitim ve araştırma hastanesinden randevu alarak git. Çünkü oralarda her şeyi tetkik ediyorlar. Ben hem Kartal Eğitim Araştırmadaki Dr. Hanımdan hem de M.Ü. Hastanesindeki Beyin doktorlarından ve gama Knife operatörlerinden çok memnunum.

    Darısı başına. Umarım benim gibi değildir, çok daha basit bir şeydir. Ama bu iş böyle şeylerden de olabiliyor bilgi vereyim dedim, herkes bu uzun yazıyı okusun ve benden ibret alsın derim.
    Hastalıklarınızı ihmal etmeyin, yarın giderim öbür gün giderim demeyin.
    Ve bence hem kulak sağılığınız ve hem de konforlu bir sürüş için mutlaka kulak tıkacı kullanın.

    Herkese sağlıklı bir hayat dilerim.

    NOT: İyi huylu beyin tümörleri tahminimizin ötesinde insanda olurmuş ve bir rahatsızlık vermediği için hastalar bilmeden yaşarmış.
    Genellikle çok uzun zamanda büyürler ve şiddetli baş ağrısı yaparlarmış, benimki tam beyin içinde değilde beyin duvarı ile sol kulak arasında olduğu için 10 yılda hiç şiddetli baş ağrısı yaşamadım ve bir açından şanslıyım kulağa doğru büyüdüğü için kulakta duyma kaybı yapmış beyne doğru büyüse neler yapardı düşünmek istemiyorum. Bu bilgileri de vermek istedim. Kendinizi ihmal etmeyin, sağlık en önemli şey hayattan tat alabilmek için.

    NOT2: Bu arada kulak çınlaması çağımızın hastalıklarından biri. Bana söylenen, aşırı stresten de, korunmasız tıkaçsız makine kullanımından da, aşırı sese maruz kalınan ortamlarda çalışmaktan, başka bir takım sebeplerden de olabiliyormuş. Benim durumum gibi iyi huylu bir beyin tümöründen de... İlle de sağırlığa yol açacak anlamına gelmiyormuş, ama doktora gitmeden de böyle yaşayayım dememek lazım tabii.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:16 ----------

    CagrioneTR, Siz mutlaka takması gerekenler listesindesiniz günde 120 km yol diyosunuz.
    Ben 2 günde bir, 65 km yapıyorum, bırakın onu 5 km bile yapsam takıyorum şayet belli bi hızın üstüne çıkacaksam.
    Bu işin şakası yok. Zamanla kulak sinirleri ölüyor ve çınlama başlıyor ya da sağırlaşma. Bu zamanla olduğu için ileride çıkacak acısı. Kısa sürede anlaşılmayacaltır.

    Ben bir kaç gün sonraki beyin randevumdan sonra bir de yeniden KBB doktoruma gideceğim, motosiklet kullanma derse belki bırakacağım. Neticede 5 yaşındaki kızımun bana baba deyişini uzun yıllar daha duymak istiyorum sağlam kulağımla. Motosiklet sağlığımdan önemli değil.
    RoofRoof, emremm, Stock Sever ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #26

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    Alıntı mc-hot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Askerde silah sesinden dolayı sağ kulağımda çınlama oldu

    2 senedir çınlama var geçmedi. Geçeceğinide düşünmüyorum.

    Hayatımı çınlama olarak geçireceğimi biliyorum. Konsantrasyonumu başka şeylere veriyorum yapacak bir şey yok
    geçmiş olsun bende de 2-3 aydır var evet geçmicek, 3. gün gittiğim doktor kortizon steroid verseydi belki düzelirdi ama işte bizim ülke bizim tıp

  7. #27
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2017
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Alıntı velizrsln adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun bende de 2-3 aydır var evet geçmicek, 3. gün gittiğim doktor kortizon steroid verseydi belki düzelirdi ama işte bizim ülke bizim tıp
    Bana steroid ile hasar gören kulak ile aradaki bağlantıyı anlatabilir misin? Eğer anlatırsan zengin bile olursun

  8. #28
    aokuyumcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2017
    Şehir
    Kandilli/İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CBF280 mod
    sayın Cloud kartaldaki kbb ci dr hanımın ismi nedir ondan randevu alalım.

  9. #29

    Üyelik
    07 Haziran 2018
    Yav arkadaş motor kullanan herkeste kulak çınlaması mı oluyor eğer öyleyse ben motor almayım :( Lütfen ciddi cevap verin

    Ayrıca eğer çok iyi kask kullansak da mı oluyor. Saçma geldi düşününce ; mesela Kenan Sofuoğlu'nun Toprak Razgatlıoğlu'nun ve tüm motorcuların kulakları mı çınlıyor sürekli ?

  10. #30

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    Alıntı RoofRoof adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana steroid ile hasar gören kulak ile aradaki bağlantıyı anlatabilir misin? Eğer anlatırsan zengin bile olursun
    steroid vucuda doping veriyor iyileştirmeyi hızlandırıyor ayrıntıları bilmiyorum doktorlar veriyor bunu, nasıl zengin oluyoruz :=)

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:04 ----------

    Alıntı Oğuz06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yav arkadaş motor kullanan herkeste kulak çınlaması mı oluyor eğer öyleyse ben motor almayım :( Lütfen ciddi cevap verin

    Ayrıca eğer çok iyi kask kullansak da mı oluyor. Saçma geldi düşününce ; mesela Kenan Sofuoğlu'nun Toprak Razgatlıoğlu'nun ve tüm motorcuların kulakları mı çınlıyor sürekli ?
    hayr yok öyle bir şey ya, ben ilk kez motor sesinden kulağı çınlayanı burda görüyorum, egzozu kesip boruyu kulağa dayayıp dip gaz versen ancak belki öyle zarar verebilir
    insta: veli_montana_

  11. #31
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2017
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Alıntı velizrsln adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    steroid vucuda doping veriyor iyileştirmeyi hızlandırıyor ayrıntıları bilmiyorum doktorlar veriyor bunu, nasıl zengin oluyoruz :=)

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:04 ----------



    hayr yok öyle bir şey ya, ben ilk kez motor sesinden kulağı çınlayanı burda görüyorum, egzozu kesip boruyu kulağa dayayıp dip gaz versen ancak belki öyle zarar verebilir
    Böyle bir bilgiyi nerden öğrendin?

  12. #32

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    Alıntı RoofRoof adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Böyle bir bilgiyi nerden öğrendin?
    belli tek bir yerden değil, yanlış mı?
    insta: veli_montana_

  13. #33
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Kendimi bildim bileli her iki kulakta da çınlama var. İşitma kaybi var, dengelenme sorunu var, kulak zarlarında çökme var, var da var, alışıyor insan. Hatta çoğu zaman çınlamayı duymuyorum bile. Gitmediğim doktor, hastane kalmadı. Boşver hayat hoş, tam sağır olmaktan iyidir 😁😁

  14. #34
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Alıntı Oğuz06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yav arkadaş motor kullanan herkeste kulak çınlaması mı oluyor eğer öyleyse ben motor almayım :( Lütfen ciddi cevap verin

    Ayrıca eğer çok iyi kask kullansak da mı oluyor. Saçma geldi düşününce ; mesela Kenan Sofuoğlu'nun Toprak Razgatlıoğlu'nun ve tüm motorcuların kulakları mı çınlıyor sürekli ?
    Anneim hayatında hiç motora binmedi, ama aynı dertten muzdarip

    Sadece kask yeterli değil, ne kadar kaliteli olursa olsun.

    Mutlaka her sürüşte kulak tıkacı kullanmak lazım.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  15. #35
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2017
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Alıntı velizrsln adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    belli tek bir yerden değil, yanlış mı?
    Tabii yanlış. Sence bir ilacın her türlü iyileşmeye yararı varken niye başka ilaçlar kullanılır o zaman? Organ yetmezliğinde bassınlar steroidi Doom'da ki eleman gibi herkes uçarak dolansın.

    Hem milletin kulağı egzoz sesinden mi zarar görüyor sanıyorsun?

  16. #36

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    Alıntı RoofRoof adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tabii yanlış. Sence bir ilacın her türlü iyileşmeye yararı varken niye başka ilaçlar kullanılır o zaman? Organ yetmezliğinde bassınlar steroidi Doom'da ki eleman gibi herkes uçarak dolansın.

    Hem milletin kulağı egzoz sesinden mi zarar görüyor sanıyorsun?
    hayatta başarılar
    RoofRoof bunu beğendi.
    insta: veli_montana_

  17. #37
    BikeManiac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Bmw f700 gs
    Selamlar,
    Konuyu açalı 1,5 ay olmuş. Son durum hakkında bilgi vermek istedim. En azından sonraki arkadaşlar arama yaparsa okusun.
    İlk 2 ya da 3 hafta benim için inanın çok zor geçti. Kulağımda 3 türlü çınlama aynı anda vardı sürekli. Sürekli bir hışırtı, zil sesi ve değişik bir metalik ses duyuyordum. En son ne zaman ağladığımı hatırlamayan ben, bir gece seslere uyanıp ağlamıştım.
    3 doktora gittim 1 devlet, 2 özel hastane. Duyma kaybı olmayınca, doktorlar geçer dediler(bir tanesi tedavisi yok bekle sadece dedi-haklı da). Bir doktor betaserc denilen vertigo ilacıni yazdı. Bu ilaci bir hafta kullanıp bıraktım. Gün içinde sürekli kulak tıkacı kullandım. Cadde, trafik sesi dayanılmaz haldeydi. Bu süreçte hiç motor sürmedim.
    Fakat son üç haftadır iyileşme gözlendi. Bir hafta hışırtı sesi kesildi, geçen hafta zil sesine benzer ses geçti. Şu an sadece çok düşük seviyede,gündüz duymadığım, gece dikkat kesilirsem duyduğum metalik bir ses kaldı. Kesinlikle rahatsız verecek düzeyde değil. O da geçer diye bekliyorum. Kulak ile ilgili problemlerin iyileşme süreci çok yavaş, 2 ayı buluyor. Bunu yaşayarak öğrenmiş bulundum.
    Kulak çınlamasının tedavisi yok, tek tedavi zaman.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler