Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motorum vitese geçmiyor,lütfen yardım..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    28 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul/Üsküdar
    Hepinize iyi akşamlar.Motorum 2007 model çin malı cup.Geçtiğimiz ay ortalama 70 km/s civarlarında 4. viteste seyir halindeyken viteste sıkıntı oldu ve nasıl olduğunu anlamadan 1.vitese geçti motor.O an hepinizin tahmin edeceği gibi motorun deviri fırlayıp motor bağırmaya başladı ve arka teker kilitliyordu ki o an refleksle vites pedalına 1.vitese düştüğünü anladığım an bastım ve olası bir kazadan ayağımı pedaldan çekmeyip motoru boşta tutarak kurtuldum.Motoru sağa çektiğimde büyük sıkıntılar olacağının farkındaydım ancak korktuğum gibi olmadı ve motor kısmında sıkıntı yoktu.Bir süre daha ilerledim sonra ancak viteste,şanzımanda sıkıntı olduğunun farkındaydım o anlarda. Geri yurda dönerken yolda motor vites almadı ve sürekli boş durumuna geldi.Ondan sonra tekrar sağa çektim ve yolun cok hareketli olmasından dolayı yolda bekleyemeyip 3-4 km ittirerek yurda getirdim motoru.Şimdi sorun şu: Motor kısmında sıkıntı yok,motosikleti rahat bir şekilde çalıştırıyorum ancak vitese attığım an katır kutur ses gelmeye başlıyor.Bu ses vites yükseldikçe yükseliyor.Yolda şans eseri denk gelen motorcu bir abi Triger Kayışında kayma olduğunu söyledi,tamircine söyle anlar zaten dedi.Kendi tamircimi aradığımda ise yüksek ihtimal şanzımanda kayma olduğunu anlattıklarım çerçevesinde motor kısmının sağlam olduğunu söyledi.Sizden istediğim tam olarak ne olmuş olabileceğini anlatabilecek biri var mı aranızda acaba Bir de okuduğum için şu an izmirdeyim ancak yurdumun yakınlarında olan bir kaç motor tamircisi sadece öğrenciyi yolma peşinde olduğu için işi abartıp olması gereken fiyatın abartmıyorum 10 katı fiyat çekti.Zaten motoru hareket ettiremiyorum yurdun bahçesinden, bir de böyle karaktersizlikler karşısında iyice soğuttular beni. İzmirde yardımcı olabilecek birisi olursa ona da çok sevinirim. (Motorun orjinal linki: http://www.yinxiangmotor.com/product/MOTORCYCL/cub/2016-08-18/131.html )


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    ´´Vites hilali´´yatak sıyirmasi veya kırılması ..

    Çin´li cup´larin çoğu 4.vitesten boşa daha sonra 1´e geçer.eski motorum gundial öyleydi.

    Not:Içerik(Meramını)anlatirken paragraf aralarina boşluk at..gözluklerimi takip okudum,ihtiyar bunak bir adamim..ayıktın mevzuyu..

  3. #3

    Üyelik
    28 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul/Üsküdar
    Gelen ses, yatak sıkıntısında olduğu gibi tak tak tak şeklinde değil de şıkırtı şeklinde geliyor.Ama dediğinizi araştıracağım teşekkür ederim.

  4. #4
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Alıntı Chopper45 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gelen ses, yatak sıkıntısında olduğu gibi tak tak tak şeklinde değil de şıkırtı şeklinde geliyor.Ama dediğinizi araştıracağım teşekkür ederim.
    Rica ederim,Usta şanzimani yarıp grup dişlilere ve 1.vites hilaline bakacak.

  5. #5
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    şanzıman gitmiş kardeşim. geçmiş olsun. motor komple parçalanacak.

    ".Yolda şans eseri denk gelen motorcu bir abi Triger Kayışında kayma olduğunu söyledi "

    Motosikletlerde trigger kayışı yok. Bi tek dukatilerde var yanlış bilmiyorsam.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)