Nexx değişik ve kaliteli ürünler yapan bir firma. Kasklar tamamen el yapımı ve el işçiliğiyle üretiliyor. XR2 ve XT1 modellerini kullandım ortalamanın üstünde ve fiyat performans oranı iyi kasklar. Artık Özen motor satacak 2018 itibarıyla ürünleri.
Nexx değişik ve kaliteli ürünler yapan bir firma. Kasklar tamamen el yapımı ve el işçiliğiyle üretiliyor. XR2 ve XT1 modellerini kullandım ortalamanın üstünde ve fiyat performans oranı iyi kasklar. Artık Özen motor satacak 2018 itibarıyla ürünleri.
İllaki çıkmış olabilir ben 55 yaşındayım yaklaşık 35 senedir motosiklet üzerindeyim. Baya bir kask kullandım eminimki iyi dediğiniz kasklarıda kullanmışlığım vardır. Baştada yazdığım gibi benim kendi kaskım Shoei nxr bundan önce rx 7 kullanıyordum. Ben bir kullanıcı olarak sx.100 modelinin fiyatına göre çok farklı bir kask olması beni şaşırtan durum oldu. Yoksa dediğiniz gibi her marka kendini geliştiriyor.
kask dediğiniz kadar varmış bugün ilk defa deneme fırsatım oldu. En basit modelini denememe rağmen konforu ve malzemesi direk kendini belli ediyor. Benim asıl beklediğim model x.wed2 sanırım geldiği gibi kendime alıcam ..
2012'de Motomax İzmir'den Schuberth S1 Pro satın aldım. Çanakkale'den satın aldığım motosikleti (XJ6 Diversion) İzmir'e getirirken ilk defa kullandım. O kadar sessizdi ki yolda sıkıldım, psikolojim bir miktar bozuldu, yolun yarısından sonra yolda kask içinde bağıra bağıra şarkı söylediğimi hatırlıyorum. Kaskım hala iyi durumda zaman zaman kullanıyorum sessizlikte %85 performansını koruduğunu net olarak söyleyebilirim ayrıca güneş vizörlü, pinloc'lı çok konforlu bir model ama touring makinelere daha uygun. Motosikletimi değiştirip (camsız naked), performanslı ve hızlı sürüşü arttırınca, belki de hava kanallarının rüzgar direnci sebebiyle başımdan yukarıya doğru çıkma ve DD kilit sistemi ile bağlı çene kayışı yukarıya doğru asılmaya başladığından yeni bir kask arayışına girip, indirim sırasında Motomax'tan nexx'i satın aldım. Benim için tek eksiği güneş vizörü, aldığı bir miktar sesi sorun olarak görmüyorum.
Doğru söylüyorsunuz bizim aldığımız model sx.100 modeli güneş vizörü olduğundan bir problem yaşamadık. Yinede çok çok pahalı modellerle tabiki kıyaslanamaz ama ben kullandığım birçok kasktan sonra bukadar uygun fiyatlı bir kask deneyip böyle bir performans alınca çok memnun kaldım. Birde arkadaşların söylediği model x.wed 2 geldiğinde inceleyip tekrar yazacağım.
Bende bu kaskı çok begendım kullanan arkadaşlar ses izalasyonu nasıl bılgı verebılır mi benım için onemlı olan konfor ve ses alma özellıgı
Nexx yurt dışında çok bilinen bir marka ama sanırım TR'de resmi bir distribütörlük yok. Ben Yurt dışı sitelere vs. çok baktığım için oradan biliyorum. Hatta şu üründe pis gözüm var.
Not: 2018 yılı, renk çeşitleri siteye bakarsanız baya geniş
https://www.urbanrider.co.uk/nexx-xg...ome-green.html
Nexx artık türkiyeye özen motor ile geliyor kısa bir süre sonra heryerde görebiliriz. https://www.motoavm.com/ProductDetai...kask/114/10802
Bu kaskla ılgılı sessızlık olayı nedır arkadaslar kullanan kisiler yorum yapabılır mı bende ls2 ff370 var 100 km sora fırtınalar kopuyo sx100 ses alma olayı nedır
Hayret Mahmut abi sen termoplastik kaskı nasıl beğendin
Vallahi hergün yeni birşey öğreniyoruz ne yapalım :D bu işler 40 senelik motorcuyum ben demekle olmuyormuş teknoloji okadar hızlı ilerliyor
http://motosikletliyim.blogspot.com/...kadar-iyi.html
Nexx SX 100 kaskını aldım ne çok iyi bir kask nede çok kötü bir kask sanırım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)