Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Amortisörler yamulmuş olabilir mi?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    fhakank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS-Yamaha YZF R-25
    Merhaba kısa zaman önce tek taraflı bi trafik kazası geçirdim. Ben olanlari hatırlamıyorum ancak virajı aldığım halde bir anda kaldırıma doğru gitmeye başlamışım ve maç kaldırımda sona ermiş. Sol tarafa düştüğümü söylüyorlar ancak motorun tur camı sağdan yamulmuş. Görünürde pek bisey yoktu ama servise gotürdüğümde yalandan bir tur atıp, ön maşa yamuk dedi furş takımları değişecek dedi. Motoru bırakmadım biraz zaman geçirdik 1 hafta kadar. Motorda ne sağa çekme var ne sola. Bu sefer başka bir servise götürdüm kafaya takılacak birşey yok maşan da amortisorlerde sağlam yamulma yok dedi.

    Ben de maşanın yamuk olmadığını düşünüp umut ediyorum. Ancak son bi kac gündür farkediyorum on amortisör sanki sürekli çukura girmiş gibi aşağı yukarı oynuyor duz yolda bile. Bu da ön tarafı sarsıyor. Bunun sebebi ne olabilir? İşinin ehli birileri yardımcı olursa çok sevirim. Motor bajaj pulsar 200 ns.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Geçmiş olsun , kapanıp açılma fren esnasında oluyorsa disk eğrilmiş olabilir.. jant , göbek rulmanları ve mili veya amortisör eğri olsa mutlaka düz giderken çeşitli şekillerde seni rahatsız eder ..

  3. #3

    Üyelik
    03 Aralık 2013
    Şehir
    Ankara/mamak
    Motosikleti
    yamaha ybr 125
    Motorun yanina gecin ve amortisörlere bakin, ayni hizadami duruyorlar.

  4. #4
    BLUERAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    İnazuma, Hajoue125 bide cross aldıkmı tamamdır
    Arkadas, kendine ve motoruna bolca boş vakit ayir. Birçok servise git sor. İşin artik boku çikti. Mondial serviste ön lastik degistim herif 31 hava basmiş, olmasi gereken 18... bende diyorum niye bu titreşim, nedir bu ziplama, on neden yolu tutmuyor yalpa yapiyor..... buyrunuz efendim bunlar konusunda egitimli, tecrubeli ustalar... Herkes usta aq memlekette...
    fhakank ve Kural [ Z ] bunu beğendiler.

  5. #5
    fhakank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS-Yamaha YZF R-25
    Teşekkür ederim. Hayır frenlemede sorun yok normal gazı dozunda açıp yürütürken sanki yol bozukmuş gibi ince ince aşağı yukari yapıyor, bok taşlı yolda gider gibi. Sürekli hissettirmiyor ama bi şüphe uyandırıyor bende. Belki de kazanın üzerinden 1 ay geçti uzun zamandır binmiyorum kuruntu da yapıyor olabilirim.

    Bu arada üstteki arkadaş kesinlikle haklı. Kendi servisine götürüyorsun malını, guvenilecek adres diye onlar bile işini düzgün yapamıyor. Garanti falan bahane, düzgün her işi para olmayan senin malına değer verecek ve yaşamanı isteyecek usta bulan herkes şanslıdır gözümde.

  6. #6
    serconline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Mt25 ABS
    Ön maşalar çok ufak tefek kazalarda dahi yamulabiliyor hatta bırakın kazayı kaldırımlara cıkarken çok sert çıkışlar bile yamulmasına sebebiyet vermektedir.Bunu siz baktığınız zaman göremeyebilirsiniz fakat yolda giderken kendisini belli eder en mantıklı anlama yolu ise servis veya kendi ustanızdır onlarda bunu düzelten makinalar mevcut çok bir yamukluk yoksa düzelttirmeniz en mantıklısıdır.Aksi taktirde size rahatsızlık veriri ve şu anda düzeltilebilecek birşey bir başka sefere komple değişmesi gerekebilir Geçmiş olsun

  7. #7
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    CBF için başka bir arkadaş da benzer bir sorun yaşamış, reçete aynı.

    İlk olarak jant ve lastik kontrolünü yapın. En sağlıklısı bir balans makinesinde kontrol ettirmek. Ardandan ön tekerin amortisörlere bağlandığı civatayı değiştirin, sorun devam ederse buradan tekrar yazın

    Ucuz atlatmışa benziyorsunuz, geçmiş olsun.
    fhakank bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)