Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kanuni Seyhan 250cc kullanıcıları varmı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    07 Mart 2018
    Selamlar.
    Bende 2004 model çift silindir chopper var. Motorun genel görüntüsü düşük bütçe ile Mondial, raptorr v.b. gibi modellere kıyasla çok dolgun gözükmesi nedeniyle tercih sebebim. Raptorr v.b. bunun yanında çok cılız gözüküyor. Bu benim düşüncem tabiki. Yakit olarak 100km de 8lt yakıyor. Hava ayarı v.b. gibi konularda teknik bölümden yardim istedim.
    Bu model kullanıcıları varsa lütfen yakıt performans v.b. gibi konularda kendilerinin durumu hakkında bilgi verebilirlermi. Forumda 2006 yılında başlık var. Ondada model harici herşey konuşulmuş. Çok eski başlık.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    dostum güzel günlerde kullanman dileğiyle.

    ama buna chopper demeyelim ayıp olur chopperlara. buna biz cruiser diyoruz. chopper başka bişey.

    sen o başlıkta yazanları eski bulsan da bu motor ile birebir aynı olan motorlar var;

    Honda Rebel
    Mondial MCT
    Keeway
    Regal Raptor
    Kuba
    Lifan

    o yüzden, her hangi birinde oluşabilecek sorun ve çözüm, tümünde işe yarar. sonuçca çok ama çok basit bir motordur. 1 karbüratör, 1 motor. bitti gitti

    benzinin varsa yolda kalmazsın. ama elin anahtar tutmalı. yoksa ustalarla akraba olursun. eski adı üstünde, sürekli bir yerinden bir şeyi çıkar.

    tekerin düz bassın (bunu sadece laf olsun diye söylemiyorum bu motorlarda kampana fren var elini iyi ayarla anında anlamaz yeri öpersin. kaç kere öptüm, kaç kişiyi öperken gördüm belli değil ona göre)

    kolay gelsin.

  3. #3

    Üyelik
    07 Mart 2018
    Diablof cevap için teşekkür ederim . Chopper ve cruiser bence aynı. Şimdi teknik terim tartışmasina girmek istemem ama görünüş olarak aynı ikiside. Sonucda fabrika çıkışından ayrı olarak egzozt uzatması yaptığım için bana özel üretim yani chopper oldu 😁😁😁
    Motorlara yabancı değilim. Sevgili chopperim yada cruiserim 4000 km kadar kullandım kendisini. Gerçi su ana kadar ufak bazı şeyler dışında herşeyi tamircilere yaptırdım 4-5 kere atölyede bakım yapıldi. ama sonuç yok. Yakıt tüketimi hep aynı. Anamı ağlattı yakit. Bende artık tamirci olmaya karar verdim. Arabada motoru söker takarım. Merakım vardır. Motoruda öğrenirim. Teknik servis kısmında sorulara başladım bile 😁😁

    Sürüş kısmına gelecek olursak son derece bana rahat geliyor. Mükemmel bir uyum içindeyiz. Dediğim gibi verdiğin marka ve pek çok markada bu motor modeline cruiser yada chopper 😁😁 kıyasla bana tek dolgun gelen bu alet. Diğerleri bana cılız geliyor. Bu motor dolgun görüntüsu var. Harleye en yakın bence. Gerçi Harleyin yanında lafi edilmez ama örnek regal raptor ,Harleyin yaninda bir kürdan kadar cılız iken bu alet en azından bir oklava kadelar dolgun görüntülu. Para olsa Harley alırdım.

    Bu yüzden kanuni Seyhan 250 lik kullanıcılardan ilk mesajdaki gibi yakıt bilgileri , performans bilgileri almam lazım. Malum elma ile armut karşılaştirmasi yapmayalım.

  4. #4
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    egzoz mu acaba aşırı yaktırıyor?

  5. #5
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Egzantrik ve supap ayarlarina baktir.

  6. #6

    Üyelik
    07 Mart 2018
    Kanuni Seyhan 250 kullanıcisi varsa kendi yakıt durumunu hakkında bilgi verirse ona göre benimki normalmi yakıyor diye bakacağım. Ayarlara baktirdim ama servisi bile olsa bu modelden anlayan yok bulundugum.ilde.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler