eğer absli bir motor sürüyorsak ve durmaya niyetlendiysek ne kadar fren varsa allahına kadar sonuna kadar abanmak suretiyle sıkıyoruz.kırmızı ışıkta zor anlarda kaza sırasında vs vs sürekli
eğer absli bir motor sürüyorsak ve durmaya niyetlendiysek ne kadar fren varsa allahına kadar sonuna kadar abanmak suretiyle sıkıyoruz.kırmızı ışıkta zor anlarda kaza sırasında vs vs sürekli
Bilgilendirme için teşekkürler.
Şu arkadaşa da bir öğretiversen kardeş. (20. saniye)
Adam abs'siz motorda senin dediğin gibi basmış frene. Abs'sizler de böyle basılmayacağını anlat ona.
Kazadan sonra 2 şerit bütün araçlar motora çarpan tır falan durup sürücüye yardıma iniyor. Bizde olsa öncelikle o kamyon yoluna devam ederdi.
Yav motor değiştireyim diye düşünüyorum ama o kadar çok abs muhabbeti dönüyoki yeni motor bulamıyorum.
Ninja 300 lere ve MT25 lere heves ettim ikisininde bütçeme uygunlarında abs yok.
Olurmu kardeşim şimdi sen hepten yanlış anladın forumdaki arkadaşlra göre o adam sümme ahmak,heh koskoca goldwing almış limon sıkma tekniğini bilmiyor bak şimdi,
ayrıca birde şu videoyu izleyiniz,
(aramızda ABS den daha iyi fren yapabilen arkadaşlar var muhakkak ders almak istiyorum)
O şekilde abanırsan ABS li motoru durduramazsın, ABS olmayan ise yan gelir..
Bu adamın suyu ısındı da herhalde moderatör arkadaşlar izindeler.
ABS kısa mesafede durmaya değil fren yaparkende manevra-kontra yapma imkanı verdiğinden güvenli durmayı ve yavaşlamayı sağlar.
Arabadada motordada böyledir
Ama mt de her fırsatta işi geyiğe döken adamlara abs de boş
Motor sürmeyi bilmediğide aşikar yani biz bırak ABS'yi durmayan kampana frenli motorlarda byüdük yanlış anlamayın arka değil ön frende kampana olan motorlar bu milletteki ABS aşkı nedir anlamadım tamam iyi birşey güzel birşey ama arkadaşlar sitede bazı arkadaşlar emin olun hiç birşey bilmediği halde hiç bi fikri olmadığı halde birşeyler biliyormuş görünmek için mi desem hava basmak içinmi desem ne desem çözemedim gereksiz konular açıyorlar sohbet bölümünde son 3 günlük tarih aralıkşlarında hiç yoksa 6 - 7 tane ABS konusu var böyle birşey forum kirliliğinden başka birşeye yaramaz bu net birşey...Bu konuları sürekli açan tekrar tekrar prim yapmaya çalışan arkadaşlar bırakın motor kullanmasını ABS nedir onu bilmiyor ABS'yide geçtim daha FORUM sitesi kullanmayı bilmeyen arkadaşlar bunlar :D o yüzden garipsemeyin bırakın eğlensinler site yönetimi zaten bir süre sonra çeker fişi
Bu kaza takip mesafesinin önemine örnek olmuş, birde abs nin en kralıda olsa dört tekerleklilerin bir kaç metre arkasında sürüyorsak hiç şansımız yok..
Hakkatten goldwing ne olduda öyle dellendi, cruise control devredeydi desem adam bariz fren yapıyor yerde bile iki metre izi kaldı, o an devre dışı kalır..
Sanırım frenle beraber gazıda sıktı, o sırada gidonada panikle aşırı kontra basınca motor yattı ve o devasa yan çantalar arka tekeri anlık yerden kesti , boşa düşen teker hızla dönmeye başlayıp tekrar asfalta dokunur dokunmaz kontrolsüzce ataletine devam etti..
Yan çantanın arka tekeri bir cm bile yerden kesmesi abs nin çalışmasını etkileyebilir, suçlu devasa yan çantalar diyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)