Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Dünyanın ilk süper motosikleti açık artırmada rekor fiyata alıcı buldu..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500














    Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Bonhams açık artırma etkinliğinde sahne alan 1951 Vincent Black Lightning, tamamen fabrika çıkış parçalarıyla yeni sahibine gidecek.

    Bu zamana kadar karşılaştığımız tüm açık artırma etkinliklerinde “milyon dolar” etiketini duymaya alışmış durumdayız. Ferrari, Bugatti ve örneğini rahatlıkla artırabileceğimiz markaların birbirinden özel ve sınırlı üretim modelleri için biçilen bu değerlere ilk kez bir motosiklet modeli 2018 itibarıyla yaklaşmayı başardı. Geçtiğimiz aylarda Land Rover Series II Curthbertson ve dünyanın ilk su altı tüneli proje çizimleri gibi benzersiz parçalarını paylaştığımız Bonhams açık artırmasında satışı gerçekleştirilen 1951 Vincent Black Lightning motosiklet dünyasında dengelerin değişmesine sebep oldu. Tam tamına 929.000 dolar karşılığında alıcı bulan model, bir açık artırmada en fazla para ödenen motosiklet olarak en azından bir süre tarihe geçmiş durumda.

    Döneminin ilerisinde bir motosiklet

    Rekoru, Steve McQueen tarafından kullanılmış olan ve 2015 yılında 825.000 dolarlık fiyatla alıcı bulan 1915 Cyclone‘dan alan Vincent Black Lightning, dünyanın ilk süper motosikleti olarak zihinlerdeki yerini koruyor. Üretim adedi sadece 30 ile sınırlı tutulan ve halihazırda 19 tanesi kullanılabilir durumda olduğu bilinen modelin tarihçesinde 228 km/s‘lik bir hız rekoru da bulunmakta. Bu değerin 1948 ile 1954 yılları arasında üretilen hız rekortmeni Jaguar XK120 ile aynı dönem içerisinde elde edilmiş olması da, Black Lightning’in döneminin ne kadar ilerinde bir motosiklet olduğunu kanıtlıyor aslında. Açık artırmada rekor fiyata satılan örneğinin tamamen orijinal olması ve herhangi bir restorasyon işlemi görmemiş olması da koleksiyonerlerin ilgisini fazlasıyla çekmişe benziyor. Avustralyalı bir zengin tarafından telefonla satın alındığı açıklanan Vincent Black Lightning, dünyanın en pahalı motosikletleri listesinin de güncellenmesine vesile olacak.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Nasate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2017
    Motosikleti
    Artık Yok. Kim bilir nezaman...
    Biz daha normalini alamazken Hayırlı olsun alan adama nadir örneklerden

  3. #3
    Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2017
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    929bin dolara 3167 tane sıfır R1 alınabiliyo :D

  4. #4
    emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    XJ6
    Avustralyalı yağı bol bulunca orasına burasına sürermiş.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)