Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Hayatınızda duymadığınız bir servis sorunu daha (bajaj)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    dogan70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2017
    Motosikleti
    Bajaj 150 Ns
    2015 yılında bajaj 150 ns motosiklet aldım.Sabah aldığım motosikleti akşam üzeri servisten teslim alanabileceğim söylendi ve bende o şekilde yaptım.
    Akşam üzeri servise gittim. Tam o esnada serviste başka birisi vardı ve motosikletini teslim alıyordu motosikleti tamirden çıkıyordu. Servis, müşteri ve benim aramda şu şekilde bi konuşma geçti...
    Müşteri: Abi borcumuz ne kadar ?
    Servis: 30 Lira versen yeter.
    Müşteri 50 tl uzattı. Servis parayı aldı cebine baktı bozuk parası olmayınca bozuk para varmı dedi oda yok dedi sonra servis bana döndü dedi ki :
    Servis: Abim 20 liran varmı ?
    Ben: Var abi dedim uzattım.(Sandım ki adamı gönderecek sonra elinde ki parayı uzatıp paramı geri verecek)
    Diğer müşteri gittikten sonra servis döndü ve dedi ki:
    Servis: Abim bu motorlar gemiyle geliyor o yüzden deposunun içinde kum oluyor bende motoruna 20 liralık benzin alıp depoyu temizledim dedi ödeşmiş olduk dedi.
    İlk motosikletim olduğu için seslenmedim ama mantıksız geldi ve dedim ki adam o kadar emek verdi hazırladı motoru canı sağolsun dedim. Ama bi yandanda canım sıkıldı madem emek istiyor bunu dürüst bir şekilde söyleyebilirdi. Neyse bir süre sonra servise dedim ki :
    Ben: Abi bu motorlarda rodaj kuralları nedir?
    Servis: Abim bu motorlar yeni motorlar bunlarda rodaj yok az ısınsın bas dedi.
    Ben: Tamam abi eline sağlık ben gidiyorum bi diyeceğin varmı dedim.
    Servis: Motora yakıt al fabrika buna çok az yakıt koyuyor dedi.
    Garibime gitti hem 20 liraya depoyu temizlediğini söyledi hemde yakıt yok dedi açıkçası garibime gitti. Ve rodajını servise rağmen araştırıp düzgünce yaptım. Rahmetli Barkın abi sağolsun bilgilendirmişti beni bu konuda.
    Bi süre sonra motosikletim 4.000 km geldiğinde şehir dışında geziyordum motosikelet biranda devir düşürmeye başladı.
    Yani 5.Viteste 8 bin devirden 6 bin devre düşmeye başladı bende ısındı herhalde deyip kenarı çektim 15 dakika kadar bekledim. Ve yola çıktım ama sorun düzelmemişti servisi aradım durumu anlattım;
    Servis: bişey olmaz abim abartıyorsundur.
    Ve bende gideceğim yoldan vazgeçip geri döndüm çünkü içime sinmedi. Sonra ki gün yanına gittim ve motora bakmasını istedim. Bıraktım gittim.
    Akşam geldiğimde bana karbüratörünü temizlediğini sorunun kalmadığını söyledi ki eskisi gibi performans almasamda düzelmişti.
    Aradan bir süre geçtikten sonra bi akşam seyir halindeyken aracın birisi sağ tarafımdan vurdu Allaha şükür bende çok büyük bişey yoktu ve motoru servise çektim.
    Ama çekmeden önce iyice inceledim nersinde ne var diye...2 Gün kadar serviste kaldı motosiklet. Uzatmadan olaya geleyim gene. Para hesabıma yattı ve servise sordum oda dedi ki
    Servis: Yatan parayı getir parçaları öyle sipariş vercem dedi .
    Bende verdim parayı 1 hafta kadar sonra bi geldi 4 tane parça yok !!!
    Ben: Usta parçalar nerede dediğimde ise .
    Usta: Bazı parçaların fabrikadada olmadığını geldiğinde sipariş vereceğini söyledi.(aradan 1.5 Yıl geçti hala bir parça yok. Parça fabrikada var ama kış olduğu için gene insanlık edip ısrar etmiyorum işleri az diye)
    Aradan biraz zaman geçtikten sonra motosikletin sola çektiğini farkettim ve orta sehpasına alıp ön tekeri çevirdim neredeyse hiç dönmüyordu. Hemen servise gittim dedim ki
    Ben: Kazadan sonra böyle oldu abi düzgünce bakmadın mı?
    Servis: Oda bana halledeceğini ve iş çıkışı yanına gitmemi söyledi.
    Akşam üzeri tekrar gittim ve gerçekten bi sorun gözükmüyor lastik dönüyordu. Yola çıktım ve dedim ki hızlanmadan freni bi test edeyim sonra bi sorun çıkmasın. Maneti bi sıktım ön fren hiç yok sonuna kadar geldi manet kafamdan vurulmuşa döndüm. Ya hızlıyken ani fren yapmak zorunda kalsaydım ?
    Hemen kenarı çekip ön diskin orayı inceledim. Fren yağ içindeydi. Hemen geri döndüm durumu anlattım.
    Servis: Yarın getir söz çözecem sorununu eskisi gibi olacak gerekirse yeni balata alacam kendi cebimden dedi.
    Ertesi gün bu kadar olay yaşadıktan sonra geri bıraktım ama göstergeyi kafama kazıdım 2 diş yakıt vardı ve km si not almıştım. Akşam motoru teslim almaya gittim. Fren bi nebze olsun düzelmişti ama sesimi çıkarmadım. Yola çıktım bu sefer motor teklemeye başladı ne ola ki diye baktığımda motorda hiç yakıt kalmamış. Hemen eğilip diski kokladım benzin kokuyordu !!! Benim depomdaki benzini kendi hatasını kapatmak için kullanmış ? Bu esnada motosiklette ki sorunlar devam etti 6 bin ile 7 bin arasında güç kaybı 8 binden sonra biranda hızlanma ki bi süre sonra bu 10 bin devre çıktı. Güç kaybı için garanti kapsamında bi hava burcu takıldığında ise 8 bin ve 9 bin devirde motosikleti gazı biranda kapatıp tekrar açıyordu. Bunu servise söylediğimde denemeye gitti ve aynen şöyle söyledi.
    Servis :Bu kesici abim ?
    Ben şok tabi, bu ilk motosikletim ama kesici nedir nasıl tepki verir biliyorum. Yani kesici ön amörtisörün kapanmasını etkileyecek kadar kesmez. Velhasıl üstelemedim kendim araştırdım ve karbüratöründen bi parça değişmesi gerektiğini öğrendim servise durumu anlattım ve değiştirdik. Bu değişim 4 ay kadar önce oldu ve şuan gene aynı sorunlar baş göstermeye başladı hatta şimdi daha kötü normal şekilde çalışmıyor. Isıtma jiklesini çekince hiç çalışmıyor. Bunu anlattığımda karbüratör isteyelim dedi ve siparişi verdik, o gün 2 haftadır gelecek.1 Hafta kadar önce siparişi yanlış verdiğini söyleyip tekrar bilgilerimi istedi verdim. Bu arada dostlar motosikleti başka bajaj servislerinede gösterdim karbüratör ayarı en az 5 kez yapıldı. Hepsinde para verdim. Çekiş balatası değişti para verdim ve bu olduğunda motosiklet 5 bin kilometredeydi. Giden parada değilim gerekiyorsa gene verilmeli ama artık hiç güvenim kalmadı garantisi olan bi motorda ben böyle para verip sonuç alamayacaksam ne anlamı var ? Toplamda 1.5 senedir motosikletimde ki bu sorunu çözemedi servisler. He bu arada yukarıda ki balata sorunundan dolayı diskte değişti ve parası benden gitti. Eğer o kaza sonrası düzgünce incelenmiş olsaydı böyle birşey olmazdı. Garantinin bitmesine 2 hafta var ve bu süre içinde çözülmezse sanırım yasal haklarımı arayacağım. Çok bile sabrettim sanırım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    motosero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2014
    Şehir
    konya
    Motosikleti
    mondial xtreme max 200
    Sat kurtul hocam.sendeki sabirda masallah iyi sabretmissin.
    valeros46 bunu beğendi.

  3. #3
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    İşini temiz ve hakkiyla yapmayan tamirci,kullaniciyi usta yapar.

    Geçmiş olsun.
    Enes ŞENTÜRK bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Valla kusura bakma da sen kendin kaşınıyorsun gibime geldi. Hiç mi fabrikaya mail atmadın? Hiç mi bu olayları sağa sola danışmadın? Madem bu kadar olay vardı da bu kadar zaman bekleyip foruma şimdi yazıyorsun? Kardeşim bende bajaj pulsar 200 ns kullanıyorum. Bende pek sevmiyorum servislerini fakat mahalledeki salcano bisiklet tamircisi bile bu adam(lar)dan daha kaliteli motor tamir eder. Bide kalkıp bu insanlara para ödüyorsun. Hayretler içinde okudum. Git kavga et demiyorum ama hiç yoktan tüketici hakem heyetine başvur.

  5. #5
    dogan70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2017
    Motosikleti
    Bajaj 150 Ns
    Fabrikaya mail attım karbüratör ondan sonra değişme kararı aldı zaten ondan önce sorunla alakalı bişey yapılmadı. Salı günü tekrar yazmayı düşünüyorum fabrikaya. Araştırma işine gelince araştrıdım ve elimden bişey gelmiyor başka kafama yatan bi servis yok sorun orada zaten :S

  6. #6
    zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    simson
    Ekrem abiyle,mahmut amcayla olmuyor o servis işleri :(
    Geçmiş olsun kardeşim.Sabrına hayran kaldım.

  7. #7
    mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2010
    Şehir
    istanbul-kocaeli
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Üçkağıtçının birine bajaj bayilik vermiş. İnsan yeni motosiklet sattığı müşteriden 20 lira tırtıklar mı be. Balata spreyi kullanmak varken depodan çektiği benzinle freni temizlemiş küçük hesapların adamı.
    Hangi bayi olduğunu yaz da dikkat edelim.

  8. #8
    dogan70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2017
    Motosikleti
    Bajaj 150 Ns
    Alıntı zekeriyaimam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekrem abiyle,mahmut amcayla olmuyor o servis işleri :(
    Geçmiş olsun kardeşim.Sabrına hayran kaldım.
    Ekrem Ata'ya facebook üzerinden yazdım gördü ama cevap vermedi. Garip...
    Sabır konusuna gelince insanları kırmak istemiyorum herşey olacağına varır sonuçta onunda ekmek teknesi suçu gene kendimde arıyorum... :S

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:12 ----------

    Alıntı mustafa_325 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üçkağıtçının birine bajaj bayilik vermiş. İnsan yeni motosiklet sattığı müşteriden 20 lira tırtıklar mı be. Balata spreyi kullanmak varken depodan çektiği benzinle freni temizlemiş küçük hesapların adamı.
    Hangi bayi olduğunu yaz da dikkat edelim.
    Karaman'dan yazıyorum siz gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz servislere sanırım

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    Valla kardeş bende senin gibi her zaman iyi niyetliyimdir , oluruna bakarım. Sen bayağı bayağı sabırlıymışsın , tamam ekmek teknesi flnda işini hakkıyla yapıp yesin ekmeğini. Karamanda başka yetkili servis varmı yokmu bilmiyorum ben büyük şehirdeyim birden fazla servis bulurum belki bu yüzdendir o servisi itin zörtüne sokup çıkarırdım bu muamele karşısında.

  10. #10
    mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2010
    Şehir
    istanbul-kocaeli
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Alıntı dogan70 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekrem Ata'ya facebook üzerinden yazdım gördü ama cevap vermedi. Garip...
    Sabır konusuna gelince insanları kırmak istemiyorum herşey olacağına varır sonuçta onunda ekmek teknesi suçu gene kendimde arıyorum... :S

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:12 ----------



    Karaman'dan yazıyorum siz gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz servislere sanırım
    İstanbul'da da tuttuğuna geçiren bayii var. Benim bizzat gördüğüm ve asla bir daha gitmeyeceğim "motoref" isimli bayii. Yalnız sizin anlattığınız bayii tamamen ayrı seviyede. Tamir ettirdiğiniz motordan parça bile çalmış adam. Sipariş edilen parçanın gelmemesi diye bir şey olamaz.

    Motorunuzdaki sorun da tamir edilemeyecek bir sorun değil. Oradaki usta geçinen kişi sorunu tespit edemiyordur.

  11. #11
    dogan70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2017
    Motosikleti
    Bajaj 150 Ns
    Alıntı Boldpilot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla kardeş bende senin gibi her zaman iyi niyetliyimdir , oluruna bakarım. Sen bayağı bayağı sabırlıymışsın , tamam ekmek teknesi flnda işini hakkıyla yapıp yesin ekmeğini. Karamanda başka yetkili servis varmı yokmu bilmiyorum ben büyük şehirdeyim birden fazla servis bulurum belki bu yüzdendir o servisi itin zörtüne sokup çıkarırdım bu muamele karşısında.
    Başka servis yok açıkcası ve şuan bajajdan o kadar çok soğudum ki yarı fiyatına bajaj satsalar almam.Burada yazdıklarımın dışında birsürü saçma sapan sorunlarda çıkardı..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:23 ----------

    Alıntı mustafa_325 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbul'da da tuttuğuna geçiren bayii var. Benim bizzat gördüğüm ve asla bir daha gitmeyeceğim "motoref" isimli bayii. Yalnız sizin anlattığınız bayii tamamen ayrı seviyede. Tamir ettirdiğiniz motordan parça bile çalmış adam. Sipariş edilen parçanın gelmemesi diye bir şey olamaz.

    Motorunuzdaki sorun da tamir edilemeyecek bir sorun değil. Oradaki usta geçinen kişi sorunu tespit edemiyordur.
    Bencede çözülecek bi sorun artık normal yolla mı olur yoksa yasal zorunlulukla mı olur o kısmı düşünüyorum.

  12. #12
    mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Adana
    Okurken gerildim ve sinirlendim. Herkes tuttuğunu öpmeye çalışıyor. Ne biçim ülke olduk ..

  13. #13

    Üyelik
    01 Kasım 2017
    Ekrem ata elindeki motorları itelemeye bakar yaptığı çok ayıp madem malının arkasında değilsin yazma foruma millet borçla alıyor bajaj kalitesi ekrem ata dan belli sattıktan sonra umursamaz.

  14. #14
    dogan70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2017
    Motosikleti
    Bajaj 150 Ns
    Alıntı mfBulut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Okurken gerildim ve sinirlendim. Herkes tuttuğunu öpmeye çalışıyor. Ne biçim ülke olduk ..
    Sırf bu yüzden anlayışlı olmaya çalıştım.Hala anlayışlı ve iyi insanlar olduğumuzu göstermek için :S:S

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:35 ----------

    Alıntı nicksizbro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekrem ata elindeki motorları itelemeye bakar yaptığı çok ayıp madem malının arkasında değilsin yazma foruma millet borçla alıyor bajaj kalitesi ekrem ata dan belli sattıktan sonra umursamaz.
    Böyle olduğuna inanmıyorum fazla sinirlisin be dostum Kim olursa olsun malını düşünür biraz satmış olsada satmasada

  15. #15
    mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Adana
    Alıntı dogan70 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sırf bu yüzden anlayışlı olmaya çalıştım.Hala anlayışlı ve iyi insanlar olduğumuzu göstermek için :S:S
    Yukarıda da yazıldığı gibi büyük ihtimalle siparişle gelmiş parçanızı bile çalmışlar. Anlattıklarınızdan çıkan sonuç o. Böyle insan kılığında gezen pisliklere karşı iyi insan olmak onlar için yolunacak kaz olduğumuz gibi bir izlenim oluşturuyor olsa gerek onlarda.

  16. #16
    Remzidemir41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Geçmiş olsun hocam. Bence şikayette bulunursanız bu olay bir sonuca varır diye düşünüyorum. Saygılar...

  17. #17
    dogan70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2017
    Motosikleti
    Bajaj 150 Ns
    Alıntı mfBulut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yukarıda da yazıldığı gibi büyük ihtimalle siparişle gelmiş parçanızı bile çalmışlar. Anlattıklarınızdan çıkan sonuç o. Böyle insan kılığında gezen pisliklere karşı iyi insan olmak onlar için yolunacak kaz olduğumuz gibi bir izlenim oluşturuyor olsa gerek onlarda.
    Bakalım parçayı istediğimde belli olacak artık

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:45 ----------

    Alıntı Remzidemir41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun hocam. Bence şikayette bulunursanız bu olay bir sonuca varır diye düşünüyorum. Saygılar...
    Teşekkür ederim tüketici haklarına gideceğim sanırım ama bakalım artık.

  18. #18

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    keşke facebook yerine bir de kişisel fabrikadan tahsis edilen mail'ine sorunu atsaydın. %100 geri dönüşü iyi şekilde olur demiyorum. en azından haberleri olurdu. benim de 200tl ye sadece zincir değiştirdiler. açıkçası 2 servis'im kaldı 25000-30000 bakımları. ondan sonra pek de işim olmaz bajajın servisleri ile. maddi durumlar keşke el verse de daha güzel arkasında gerçekten distribütör olan markalara yönelebilsek. f/p diye diye kendi hakkımızı kendimiz kısıtlıyoruz...

  19. #19
    dogan70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2017
    Motosikleti
    Bajaj 150 Ns
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    keşke facebook yerine bir de kişisel fabrikadan tahsis edilen mail'ine sorunu atsaydın. %100 geri dönüşü iyi şekilde olur demiyorum. en azından haberleri olurdu. benim de 200tl ye sadece zincir değiştirdiler. açıkçası 2 servis'im kaldı 25000-30000 bakımları. ondan sonra pek de işim olmaz bajajın servisleri ile. maddi durumlar keşke el verse de daha güzel arkasında gerçekten distribütör olan markalara yönelebilsek. f/p diye diye kendi hakkımızı kendimiz kısıtlıyoruz...
    Kendi siteleri üzerinden yazdım zaten ilk başta sonra fabrika servisi aramış ve karbüratörünü değiştirelim o zaman dedi servis.Facebook üzerinden yazdığım konu 3 haftadır karbüratörün gelmeyişi ile ilgili konu.Eğer en başta karaböratör ile ilgili mail atmasam servis zaten ilgilenmiyordu.Çünkü sorun 4000 km deyken başladı ve şuan 15 binde yani 3 tane bakım atlattı yapılmadı.

  20. #20
    linkinpark20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2013
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    Bacac fılsar yine patladi.
    dogan70 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler