Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bir Motosikletçinin Hayatını Kaybettiği Kazanın Davası Sil Baştan.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Bursa’da özel bir okulda sınıf öğretmenliği yapan motosiklet tutkunu Gizem Kıvılcım’ın (25) bir otomobille çarpışarak yaşamını kaybettiği kazayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.



    Bursa’da özel bir okulda sınıf öğretmenliği yapan motosiklet tutkunu Gizem Kıvılcım’ın bir otomobille çarpışarak yaşamını yitirdiği kazayla ilgili takipsizlik kararına ailenin itirazı kabul edildi. Mahkeme, kaza anında hızı yaklaşık 60 kilometre civarında olan Gizem Kıvılcım’ın kafasındaki kask kamerasının çözümlenmesini istedi. Bugüne kadar kask kamerasının çözümlenmemesini şüpheli bulan mahkeme, soruşturmanın sil baştan yeniden ele alınarak genişletilmesine karar verdi.

    “FREN İZİ YOK” DEDİLER AMA...

    Sınıf öğretmeni Gizem Kıvılcım (25), 11 Ekim 2016’da Bilecik yakınlarında çok sevdiği 16 JPG 01 plakalı motosikletiyle kaza yaptı. Karşı yönden gelen Sami K. yönetimindeki 34 DZ 66.. plakalı araçla çarpışan Gizem öğretmen hayatını kaybetti. Jandarmanın düzenlediği rapor da yüzde yüz kusur oranı Gizem Kıvılcım’a verildi. Otomobil sürücüsü Sami K. serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Bilecik Cumhuriyet Savcısı da ölümlü kazayla ilgili Sami K.’ya takipsizlik kararı verdi.

    Kızlarını kaybeden Rıza-Habibe Kıvılcım çifti de hem “yüzde yüz motosiklet sürücüsü kusurlu” diyen bilirkişi raporuna hem de savcılığın takipsizlik kararına itiraz etti. Ailenin avukatı kaza tutanağında kusur oranının belirlenmesinin mümkün olmadığını, kaza yerinde 19.6 metre fren izi olduğunu, ancak yapılan incelemelerde fren izinin olmadığına kanaat getirildiğini itiraz dilekçesinde anlattı. İtiraz dilekçesinde, “Şüpheli Sami K., ifadesinde motosikleti son anda gördüğünü, daha ne olduğunu anlamadan kazanın olduğunu ve fren yapıp yapmadığını hatırlamadığını söylemiştir. Kaza tespit tutanağı çelişkilidir. Defalarca olay yerinde keşif yapılmasını istememize rağmen keşif yapılmamıştır. Ayrıca müvekkillerimin kızının kask kamerası incelenmemiştir. Kask kamerası en önemli delildir. Kask kamerasındaki video çözümü sonrası soruşturma nihayete erecektir” dedi.

    Baba Rıza Kıvılcım yaptığı açıklamada ise, “Savcı bey kazadan 10 ay sonra takipsizlik kararı verdi. Ne bir soruşturma ne bir mahkeme oldu. Kazadan sonra Eskişehir’den motosiklet uzmanı getirdik. Bu uzman kazanın çok farklı olduğunu anlattı. Raporda gösterildiği gibi tutanak ve ifade ile kaza çok farklı yerlerde olmuş” dedi.

    HAKİM “EKSİK İNCELEME” DEDİ

    Bilecik Sütlük Köyü kavşağında olan kazayla ilgili itirazı değerlendiren Bilecik Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma dosyasında maktul Gizem Kıvılcım’ın kask kamerası içinde yer alan video görüntülerinin çözümüne ilişkin bir belge ya da compact diskin yer almadığını belirtti. Soruşturmanın genişletilmesini isteyen mahkemenin kararında, “Kask kamerasının çözümlenmesinin yaptırılması, kaza tespit tutanağını düzenleyen tanıklar ve olay tanıkları kişilerin de katılımıyla mahallinde keşif yapılması gerekirken Adli Tıp’tan rapor alınmış olduğu ve bu rapor doğrultusunda eksik inceleme sonucu takipsizlik kararı verildiği anlaşılmıştır. Kask kamerası içinde görüntülerinin tamamıyla çözümünün yaptırılarak ve olay yerinde keşif yapıldıktan sonra dosyanın tamamının Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek tarafların kusur durumuna göre rapor aldırılması için soruşturmanın genişletilmesine karar verilmiştir” denildi.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    twisten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Öğretmenler gününde böyle bir haberi okumak içimi acıttı. Hayatını kaybeden öğretmenimize Allah'tan rahmet diliyorum.

    Bir de bu nasıl bir adalet ? Kask kamerası var ve aylardır bakılmamış, yok sayılmış. Umarım adalet yerini bulur.

  3. #3
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Alıntı twisten adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öğretmenler gününde böyle bir haberi okumak içimi acıttı. Hayatını kaybeden öğretmenimize Allah'tan rahmet diliyorum.

    Bir de bu nasıl bir adalet ? Kask kamerası var ve aylardır bakılmamış, yok sayılmış. Umarım adalet yerini bulur.
    karakollarda hayatınız da ifade verdiniz mi..Genelde şöyle yazalım bizi uğraştırma kalıbında ifade alıyorlar..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  4. #4
    C@LiMeRO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Suzuki V Strom 250
    Dilerim en kısa sürede Hak yerini bulur. Mekanı cennet olsun. Ailesine de sabırlar diliyorum.

  5. #5
    serconline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Mt25 ABS
    Rahmetli BARKIN abinin (AEA) bir videosundan küçük bir cümlesi geldi aklıma ;

    İnceleme yaptığı motor için; Bu alet tehlikeli filan değil Bunlarrrr tehlikeli demişti (arabalar için ) Allah rahmet eylesin...

  6. #6
    twisten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    karakollarda hayatınız da ifade verdiniz mi..Genelde şöyle yazalım bizi uğraştırma kalıbında ifade alıyorlar..
    Evet verdim, aynen şöyle gelişti. Oturduğum apartmanın en alt katı ayakkabı tamircisi. O apartmanda oturduğum halde dükkanının önünü kapatmamak için yıllardır aracımı başka yere çekerdim. Yani o şerefsiz farketmeden zaten ona saygı gösterirdim. Bir gün market alışverişinden döndük, bagaj dolu. 5-10 dakikalığına parkedip, paketleri eve taşıyıp aracı tekrar başka yere parketme amacıyla evin önüne parkettim. Bu şerefsiz cama vurarak ' ikile, dükkanın önünü kapatıyorsun tarzı laflar edince derdimi anlatmaya çalıştım ama dinlemedi, küfürler etmeye başladı. Haliyle bende araçtan inmeye kalktım ve şerefsiz dükkanına girip koca bi tornavida ile geri döndü, saldırdı. Etraftaki esnaf arkadaşlar araya girdi de amacına ulaşamadı. Neyse 1 gün sonra iş çıkışı gittim karakola, anlattım derdimi, şikayetçi oldum. Önce yazmak istemediler, yok bana bişiy olmamış, yok komşular arasında olurmuş böyle şeyler falan. Ben zorlayınca yazdılar. Sonra olay tarihi bir gün öncesi olduğunu öğrenince kağıdı yırttılar. Biz bakmıyoruz, olay anında 155'i arasaydın, bizi meşgul etme, bak sapasağlamsın diyip bir de üstüne azarladılar :(

    Tam Aziz Nesin'lik yani...

  7. #7
    GLADiUSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2017
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    16'' Bajaj Pulsar 200NS & 91'' MZ ETZ 251
    Birde bu DEVLETE güveneceksin dimi güveninde dönüp sizide öldürsün. Hiç kimse kusura bakmasında bu ülkenin vatandaşlarının çoğu insanlıktan nasibini alamamış parazittir. O sizin cavur dediğiniz elin yabancısı bizden daha akıllı ve saygılı. Diyecek çok şey varda demicem. Ne halleri varsa görsünler öbür tarafta bu müslüman görünümlü kişilerin hiçbirine hakkımı helal etmicem.

  8. #8

    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    Kuşadası
    Motosikleti
    2014 TVS Apache RTR 150
    Geciken adalet adalet değildir. Bir insan hayatı nasıl bu kadar ucuz olabilir ?? Sonuçta bir hayat bitmiş bunu masa başında mı incelenir olay yeri ve deliller ifadeler ile tutmuyor belkide lastik izi başka bir araca ait 10 ay geçmiş aradan adam 4 lastiğini değiştirse aynı tip araç o tarihlerde sert bir frenaj yapıp hiç bir tutanakta yer almadan yoluna devam ettiyse ne olacak??? Ülkenin derdi başından aşkın belki ama bu dertleri vatandaşları için yenmeye çalışıyoruz ve ölende bir vatandaş ailesi de insanlarımız insan yani neticede sadece karara itiraz ve tekrar davanın açılması yeterli değil bu kararı veren kişi kayıbı kendi çocuğu gibi düşünecekti çarpanıda aynı şekide kendi öz kardeşi gibi farz edip adil yürütecek davayı kimsenin hakkı kimseye geçmemeli bu işler bu kadar basit olmamalıdır. Öğretmenimize Allah rahmet eylesin yakınlarına Sabırlar versin. En kısa zamanda Adaletin yerini bulması dileğiyle hayırlı cumalar Öğretmenler gününüz kutlu olsun ):

  9. #9
    BLUERAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    İnazuma, Hajoue125 bide cross aldıkmı tamamdır
    Yok arkadaş aklım almıyor.

    Bir ölümlü yada yaralanmalı trafik kazası varsa, olay mahaline illa ki kolluk kuvveti gider. Yaralının durumu kritik ise sağlık ekibinden alınan bilgi ışığında Olay yeri inceleme ekibi çağrılır. Delil yada delil olması muhtemel herşey toplanır, fotoğraflanır, kayıt altına alınır. Gece vakti olduysa yeterli ışıklandırma sağlanır yada gün ağarınca tekrar delil incelemesi yapılana kadar bölge koruma altına alınır. Bir kaza tutanağına bakılarak ölümlü bir olay da nasıl karar verilebilir. Kask kamerası bir anlamda aracın güvenlik kamerası olduğu için birinci dereceden delil dir. Sayın savcımıza ve görevlilere hayret ettim. Nasıl olup ta böyle bir şeyi atlamışlar. Şaştım kaldım vallahi.

  10. #10
    mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2010
    Şehir
    istanbul-kocaeli
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Ortada kask kamerası var fakat mahkeme araç sürücüsünün beyanıyla karar veriyor. Bu nasıl bir saçmalık yahu.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)