Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kaza yaptım sizce sonuç ne olur ?.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    fkambay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cb125e-mt 03 -cbr 250-ybr125-pcx125
    Alıntı Erhan Tosun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Diğer araç sürücüsü 25 yaşında genç tutanağa sağ şeride geçmek isterken motosiklet bana vurdu yazmış, bende Sapağa son anda paralel girmek isteyen xx araca sağ önden vurdum yazdım, 16 ay aynı yolu kullanıyorum yolu ezbere biliyorum, ben hatasızım demedim hatalıyım hatamı da kabul ediyorum zaten, yol ayrımlarına gelmeden 500 mt önce şeridimi değiştiririm, sol taraf durduğu için biraz daha ileriden geçerim diye düşündüm, sadece aynaya takılı kalmam ve dikkat dağınıklı bu sonucu doğurdu, motoru aldığım günden buyana 16 000 km yapmışım ve motoru ilk defa kullanmıyorum, motoru kukla gibi kullanmak dan bahseden arkadaşlara, halay mı çekmem lazımdı motor üstünde, yinede yorumlarınız için teşekkür ederim.

    45 sn. videoya bakıp bu şekilde motor sürme diyen arkadaşlara, buyurun beraber motor sürelim.
    Yazdığın tutanağa göre %100 haklı çıkman imkansız görünüyor Karşı taraf suçunu kabul etmemiş sende vurdum yazmıssın. Video kaydını mutlaka dosyana koydur işe yarayacaktır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    hasangazili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar RS 200
    Alıntı 35Türk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor perte çıkarsa paranı al ve motoru bırak bir daha sürme. Eğer perte çıkmazsa motoru yaptır ikinci kazanda perte çıkar o zaman bırakırsın. Yani sonuç bırak sen motoru. Motor kendi gidiyor üstünde sürücü yok la.
    Çok zekisiniz maşallah. Motosiklet kullanmak gibi herkesin yapabileceği işi; sadece kendiniz gibi yetenekli, zeki, bilgili olanların yapabileceğini sanıyorsunuz. Oysaki motosiklet sürmek sürmek için sizin düşüncede olmak bile yeterli.

  3. #23
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    05 Ağustos 2007
    Şehir
    lubnatsi
    Motosikleti
    z1000e kesik.
    Alıntı Erhan Tosun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Diğer araç sürücüsü 25 yaşında genç tutanağa sağ şeride geçmek isterken motosiklet bana vurdu yazmış, bende Sapağa son anda paralel girmek isteyen xx araca sağ önden vurdum yazdım,
    Normalde her iki tarafta doğru ifade verseydi, yarı yarıya bu iş kapanırdı. Ancak sen sucu kabullenmişsin, diğer elemanda suçu sana yükleyince ihale sana kalacak gibi görünüyor.

    Şimdi, bu eleman kendi kusuru olmasına rağmen bana motor vurdu dediği için ibnelik yapma sırası bize geçti.
    Sigorta takip merkezi üzerinden kazayı takip etmeye başla, belge yükleme menüsü açıldığında 28. saniye 29. saniye ve 30. saniyelerden ( çarpmadan bir kaç saniye öncesi ve çarpma anı ) ekran görüntüsü alarak yükle. Bilhassa transitin tüm şeridi kestiği anın görüntüsünüde ekle, kusur yavşağa çıksın.

    Not: Sigorta ile fazla bilgi paylaşma, paylaştığın takdirde %25 sana kusur bırakılır. Ayrıca kask,mont,eldiven vs faturalı ne varsa çöp oldu diyerek onlarıda yenile.
    twisten ve Erhan Tosun bunu beğendiler.
    Tüm mesajlar içkili olarak yazılmaktadır. Hoşunuza gitmediyse göz ardı edin.

  4. #24
    ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    hata onda bence ama sizde tedbirsiz sürüyorsunuz acemi olduğum için dün bir video izlemiştim trafikte nasıl hayatta kalınır diye adam tamda buna değinmişti otoyolda duran trafikte özellikle bağlantı yerlerinde kafayı çıkartanlar olabilir yavaş gidin tedbirli kullanın diyordu hata onda tabiki ama ben olsam çok daha yavaş geçerdim oradan

  5. #25
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Üstadım öncelikle geçmiş olsun, sıkma kendini cana geleceğine mala gelsin. Öncelikle minibüsün kör noktasında kalmışsın, aynadan seni görmesi çok zor. Karşıdan gelen güneş de görüşünü bozmuş olabilir, senin de bakışın sanki minibüse kilitlenmiş gibi sanki. Umarım son kazan olur, hepimizin de ders alıp daha dikkatli sürmesi dileğiyle..


    (Buarada minibüs şoförü de davar, andaval)

  6. #26
    emiliosantos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Eski:Piaggio xevo 250 ie Yeni: Daelim s3 Advance
    ne demek ya siz motosiklete binmeyi bırakın. yarın sizin başınıza gelmeyeceği ne malum. türkiye burası istediğin kadar full konsantre motor kullan makas atan aptalın biri size gelip takla attırabilir.

    yol da hayat gibidir. kusurların olsa da bunlardan ders çıkarıp yola devam edeceksin.
    burda tek kafama basmayan merak edip bi bakma olayı. ortada yardım edilecek insani bi olay yoksa bütün trafik birbirine girsin otoban yansın basın gaza yola devam edin.

  7. #27
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız. Kaza adı üstünde. İnsanın bazen basireti bağlanıyor. Ben bu yollardaki kendi taktiğimi vereyim. belki okuyan bi arkadaşa faydası olur. Bi iki kez kazadan kurtardı. İstanbul da ister istemez o sağbağlantıda kalıveriyoruz. Kalmak istemiyorsak 300 mt. de bir emniyet şeridinden çıkıp araçların arasında bekleye bekleye bağlantıları geçmemiz lazım. O da çok olası görünmüyor. İlla kalıyoruz orada .Benim motivasyonu şöyle, sağdan gelip yollu kollayarak sola sola açılıyorum. Eğer bunun gibi denyolar son anda karar değiştirip üstüme üstüme gelirse hiç fren mren adama kitlenip durmaya çalışmadan hop dalıveriyorum sağ yola. Alışkanlık yaptım kendime. Hep hazır asker oradan çıkacakmış gibi sürüyorum. Adam atlayınca da hop kurulu refleks çıkıp yola dalıveriyorum. Bakışı soldan gelene kilitlememek buradaki püf nokta. O kadar kursam ben de çarpmam diyeceksiniz şimdi ama, inanın farkında bile değilim bunu her ayrımda kurduğumun. Sadece benim yolum düz diye şartlamıyorum kendimi. Her seferinde de kurmuyorum. Sadece alışkanlık oldu. Anında kafayı sağa çevirip hop kaç kurtul. Öneririm.
    GezeGeze bunu beğendi.

  8. #28

    Üyelik
    15 Aralık 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    yasdal arkadaşın son cümlesi akılda kalıcı nitelikte; çok beğendim: "... kaç kurtul."

    Kaza yapacağına sağdaki sapağa kendini atar, biraz dolanır gelirsin diğer taraftan...

  9. #29
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    trafik bangladeş trafiğinden hallice.

    emniyet şeridinden giden mi ararsın, soldan devam edip birden sağa kıran mı ararsın, yoksa sağdan devam edip birden sola geçmeye çalışan mı? hepsi burada. hisseli harikalar kumpanyası gibi.

  10. #30

    Üyelik
    03 Aralık 2013
    Şehir
    Ankara/mamak
    Motosikleti
    yamaha ybr 125
    Gecmis olsun kaza sonrasi siz hakli olsaniz bile hasar aliyosunuz durduk yere motorunuz istediginiz gibi yapilmiyor bu yuzden kaza olasiginiz varsa uzak durun ordan siz bariz kazaya gitmissiniz ne deyim gecmis olsun tekrardan


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)