Motosiklet Kredisi Nedir?
Motosiklet kredisi aslında hepimizin bildiği gibi bir taşıt olduğundan bir çeşit taşıt kredisi olarak sayılmaktadır ama çoğu bankada motosiklet kredisi olarak arklı bir başlık altında da bulunabilir.





Motosiklet kredisi aslında hepimizin bildiği gibi bir taşıt olduğundan bir çeşit taşıt kredisi olarak sayılmaktadır ama çoğu bankada motosiklet kredisi olarak arklı bir başlık altında da bulunabilir. Motosiklet kredisi adından da anlışıldığı üzere kişilerin motosiklet alabilmeleri için bankaların sağladığı bir kredi çeşidi olmak ile beraber sadece ama sadece gerçek kişilere verilmektedir. Gerçek kişiden kastımız herhangi bir firma kendi firmasının adına bu krediyi çekemez ama normal bir birey kendi adına bu krediyi kolaylıkla çekebilmektedir. Bu kredi düşük vade oranlı, düşük faizli ve düşük miktarlı bir kredidir. Aslında bu kredi çok düşük miktarlı değilidir ama düşük veya yüksek olmak üzere kişinin almak istediği motosiklete bağlı olarak banka tarafından bu kredi verilmektedir. Almak istediğiniz motorun fiyatı yüksek ise banka size yüksek miktarlı bir kredi sağlarken daha ekonomik bir motordan yana tercihinizi kullanıyorsanız banka size daha düşük oranlı bir kredi verir.
Motosiklet kredisinin de diğer kredilerde olduğu gibi bir çok çeşidi bulunmaktadır. Örneğin normal motorsiklet kredisinin yanı sıra motosiklet ipotekli kredi de alabilirdiniz. İpotekli krediler kredi alacak kişiye ait herhangi bir mal varlığı üzerinden yapılabilmektedir. Örneğin kişiye ait bir arsa veya ev varsa bu mal varlıkları ipotek altına alınarak kişiye kredi temin edilebilir aynı durum motosiklet için de geçerlidir. Diyelim ki kişinin hali hazırda bir motosikleti var ama yeni bir tane almak istiyor ve eski motosikletini ipotek altına alarak bu işlemi gerçekleştirmek istiyor. Bu durum çoğu banka için olası bir durumdur ve kabul ederler. Banka size ipotek altına aldırdığınız motosiklet kadar kredi verir.

Motosiklet Kredisi Almanın Şartları

Motosiklet kredisi almak için gerekli temel şartların yanı sıra bankaya ait özel şartları da karşılamanız gerekmektedir. Bu şartların başında elbette kredi alacak kişinin reşit olması gelmektedir bunun yanı sıra düzenli bir gelire sahip olması da olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Bu şartların yanı sıra her bankanın kendine ait kredi şartları bulunduğundan onları da sağlamanız gerekmektedir.